Buggy vs. Ringsling

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kleinliefje, 4 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kleinliefje

  kleinliefje Niet meer actief

  Hoi meiden,

  Ik ga sindskort met mijn dochtertje op de fiets en twijfel nu erg wat ik zal aanschaffen. Het begint mij steeds meer te kriebelen om toch te gaan dragen, dat heb ik namelijk nog niet eerder gedaan.

  Wat zouden jullie aanraden wanneer je met de fiets weggaat? Het gaat echt om een boodschap of een klein rondje over de markt/langs de winkels. Zouden jullie een buggy aanschaffen voor mee op de fiets? Of toch eerder een ringsling (of een andere draagdoek). tips zijn welkom.

  Oja, ze is trouwens bijna 10 maanden en weegt nu ongeveer 10 kilo.
   
 2. Arya

  Arya Bekend lid

  26 jun 2014
  847
  0
  0
  NULL
  NULL
 3. roomsoesje27

  roomsoesje27 Bekend lid

  28 jul 2013
  899
  1
  16
  Assen
  Ik ben hoe dan ook voor dragen, maar zou eerder kiezen voor een draagzak of mei tai.
   
 4. ons2ewonder

  ons2ewonder Bekend lid

  3 mei 2011
  976
  3
  18
  moeder
  Ik zou voor een draagdoek/zak/ringsling gaan
  . Mijn zoon draag ik nu bijna dagelijks een 30 minuten in de ringsling ( 8 kilo 7 maand) en als ik hem goed aanspan zit het erg fijn.
   
 5. Patrijs1981

  Patrijs1981 Fanatiek lid

  22 dec 2011
  2.011
  1
  36
  Draagdoekconsulent
  Woerden
  Als ik op de fiets naar de stad ga, neem ik altijd een drager of doek ( en soms ook de ringsling, maar wij zijn geen vriendjes ;)) mee. Buggy op de fiets lijkt me zo'n gedoe...

  Ik doe eigenlijk bijna altijd torso dragen als ik op de fiets wegga.
   
 6. Eki

  Eki Fanatiek lid

  20 jan 2012
  2.127
  1
  36
  Ik heb beide, maar vind het fietsen met een buggy achterop toch vrij onhandig. Ga dus eerder voor de draagzak. Hou er wel rekening mee dat je nooit moet fietsen met je kleine in een draagzak, dat is echt onwijs gevaarlijk.
   
 7. Rosa1981

  Rosa1981 Actief lid

  22 feb 2013
  331
  0
  16
  Ik heb voor onze dochter een bondolino draagzak, die gaat idd mee op de fiets en is makkelijk in gebruik!
   
 8. gusto

  gusto Niet meer actief

  Ik vind zelf een buggy fijner. Je kunt er tassen in kwijt, of aan hangen, die je anders toch moet dragen. Mijn zoontje weegt ook 10 kilo en dat vind ik best wel zwaar om te dragen. Toen hij kleiner was deed ik het wel, maar hij vind het nu ook niet meer leuk.

  Ik zou dus een buggy doen! En inderdaad, nooit met kindje in draagzak/doek op de fiets, ik zie dat wel eens, doodeng vind ik dat. Maar goed, dat is weer een andere discussie. :D
   
 9. Hooverphonic

  Hooverphonic Fanatiek lid

  30 sep 2013
  2.234
  0
  0
  Ik neem atijd mijn doek of nog liever mijn Tula mee. Geen gesleep en handen vrij en vooral lekker voor je kleintje. Ons mannetje is nu bijna 7 kilo en 12 weken en draag ik met gemak, maar ook ons 4 jarige zoontje van 13 kilo dragen wij soms. Geen probleem hoor en heel praktisch
   
 10. kleinliefje

  kleinliefje Niet meer actief

  Bedankt voor jullie reacties! Ik ga me toch maar wat meer verdiepen in het dragen, bij voorkeur dan met een draagdoek. En nee fietsen met een draagdoek/zak vind ik doodeng. Zie ze wel eens gaan, maar daar moet ik echt niet aan denken.
   
 11. Carino

  Carino Fanatiek lid

  2 feb 2011
  4.277
  0
  36
  Ik gebruik meestal de ringsling. Makkelijk om te doen, een kindje kan lekker meekijken en is makkelijk in je tas mee te nemen.
  Een gewone draagzak vind ik lastig op je rug te krijgen zo op straat en een kindje voorop ziet zo weinig, dat vinden mijn kinderen dan snel saai.

  Nadeel is dat je alles moet dragen, in een buggy kun je meer kwijt. Ik doe daarom grote boodschappen in het weekend alleen en ga voor kleine boodschapjes en de markt met de fiets. Dat is ook elke dag weer even een uitje dan.
   
 12. Sarax

  Sarax Bekend lid

  19 jan 2014
  928
  0
  0
  Provincie Utrecht
  Ik heb de manduca gekocht, zoontje 10 maanden, 10 kilo dragen ging prima!
  Hiervoor gebruikte ik de bykay draagzak maar daar hangt hij veel meer in en kon ik niet lang dragen omdat het pijn ging doen.
  Dat heb ik bij de manduca niet, ik kan hem een paar uur met gemak dragen omdat hij fijn ondersteunt en niet in je schouders 'snijdt'
  Je doet hem heel makkelijk om, net als een rugzak, dus ook erg makkelijk.
   
 13. cowgirl80

  cowgirl80 VIP lid

  28 jul 2010
  5.940
  4.078
  113
  zuid-holland zuid
  ik vind een buggydrager echt een doodeng ding.. ik krijg het ook niet voorelkaar met een baby in het voorzitje en dan die buggy er op zien te krijgen... ik heb ookal 2x meegemaakt dat de buggy halverwege de fietstocht toch losschoot :(
  Mijn voorkeur gaat uit naar een draagzak of ringsling. Ik heb er het geduld niet voor om uitgebreid voor de supermarkt mn kindje op mn rug/buik te gaan staan knopen als ik alleen maar even een paar dingen wil halen.
   
 14. beertje1987

  beertje1987 Fanatiek lid

  10 okt 2012
  2.105
  1
  38
  NULL
  NULL
  Ik heb even een buggy drager op de fiets gehad maar was daar heel snel klaar mee. Wat een ondingen zeg! Nu neem ik standaard mijn Boba 3g mee in de fietstas. Super makkelijk en u ik het voor elkaar krijg om hem in mijn eentje op de rug te krijgen is het stukken praktischer dan een buggy. Mijn zoontje weegt inmiddels 11 kg ongeveer en is 80 cm, maar met een goed draagsysteem merk je daar niets van!
   
 15. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.156
  18
  38
  mens
  Meestal in de wolken
  Kijk eens op draagpraat op facebook!
   
 16. Annetanne

  Annetanne Lid

  18 aug 2014
  37
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ook nog even mijn ervaring. Ik vind het heerlijk dat ik mijn kleintje mee kan nemen op de fiets, thuis alvast de ringsling om kan doen en hem dan uit de fiets meteen daarin kan 'zetten'. Heerlijk! Mijn kleintje is tien kilo en de ringsling gaat nog prima, maar ik gebruik de ringsling al een heel aantal maanden. Jij gaat wat later dragen, dus een ringsling is wellicht niet meer zo de moeite waard, omdat het zwaarder dragen is. Maar er zijn genoeg andere fijne ergonomische draagzoeken/zakken te koop die je alvast thuis om kan doen en kan gebruiken. Ik heb nog een mai tai, maar dat is wel even knoopwerk. Succes met het je erin verdiepen en als je nog een vraag hebt, gewoon stellen :)
   
 17. raspberry

  raspberry Niet meer actief

  Ik ben absolute fan van de ringsling voor dit soort situaties :) Je steekt 'm zo in je tas, dus geen gepruts met een buggy op je fiets binden, (ja we hebben ook een buggy-mee). En je loopt niet door de drukte te laveren met een onhandige buggy :)
   

Deel Deze Pagina