buikslapers?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door linnepin, 8 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. linnepin

  linnepin Fanatiek lid

  25 aug 2006
  1.030
  0
  0
  groepsleidster kinderopvang
  brabant
  Hallo,
  Onze zoon is een echte buikslaper. Vanaf het moment dat hij niet meer op zijn zij mocht liggen, maar op zijn rug moest, werd hij hier niet vrolijk van. Toen heb ik hem een keer op zijn buik gelegd en ik heb dit daarna niet meer veranderd. Het is een verademing. Hij kan zichzelf niet wakker slaan met zijn armpjes, zijn speen blijft makkelijker in zijn mond zitten, ik hoef niet bang te zijn dat hij stikt in zijn spuug. Kortom, een hele hoop voordelen voor mij en hem..... Er kleven ook wel nadelen aan hoor. Zo vindt hij de maxicosi helemaal niet zo geweldig. En de meeste kinderen vallen in slaap in de maxicosi in de auto, maar hij niet hoor. Hij wil ook in de kinderwagen gewoon lekker op zijn buik liggen. Nou, ik vind het prima, zolang dat ventje maar tevreden is.
  Ik weet dat ze het op het cb afraden om kinderen op hun buik te leggen, daarom vond ik het de eerste keer ook een beetje eng. Maar ik zag dat hij hele sterke nekspieren heeft, dus ben ik niet bang dat hij zijn koppie niet omhoog kan doen, mocht hij een keer op zijn gezichtje liggen.
  Wie van jullie heeft ook zo'n buikslaper? En wanneer zijn jullie er mee begonnen?
  x Linda
   
 2. miekie82

  miekie82 Fanatiek lid

  8 jul 2006
  2.797
  28
  48
  noord holland
  Ja hier nog 1! maar alleen overdag! Snachts slaapt hij wel gewoon op zijn rug, maar overdag is het na 15 min. huilen en hoppa omkeren naar zijn buik en hij slaapt zo 2 uur verder!
  Vond het ook erg eng in het begin, maar net als wat jij zegt: Tijn heeft een erg sterk nekje en draait zijn hoofd van links naar rechts!
  Wij hebben ook zo een aerosleep als molton, geeft ook en fijn gevoel! En heb het getest, kan er echt doorheen ademen!
  In de maxicosie slaapt hij ook gewoon, bij tijn is het echt het geborgen gevoel denk ik..lekker warm op zijn buikkie en in de maxicosi zit hij ook ingepakt, in de reiswieg past meneer niet lekker op zijn buikkie! (62cm, 6 kilo!)

  kus miek
   
 3. miekie82

  miekie82 Fanatiek lid

  8 jul 2006
  2.797
  28
  48
  noord holland
  ooo nog iets..tijn slaapt dus altijd op een vaste kant als hij op zijn buik ligt, kan hem wel draaien maar hij draait zijn hoofd toch weer terug. Nu ligt hij dus steeds op 1 wang in bed, hoe zit dat bij jouw? Ik ben best bang dat zijn hoofdje dadelijk schreef word, want als je op je buik ligt staat er ook meer druk op het hoofdje....
   
 4. Julie werd ook altijd bij het minste wakker toen ze de eerste weken op haar rug lag. Als we ze oppakten en met haar buik op onze buik legden zweeg ze en viel ze in slaap. Legde we ze terug op haar rug in haar bedje werd ze meteen weer wakker ... en zo bleven we bezig.
  Tot we ze ook in haar bedje op haar buik legden .. het kind slaapt de ganse dag door! (en nacht gelukkig ook!)
  Ze doet dit van ong 3 a 4 weken. In het begin was ik er ook niet zo zot van, maar als je moet kiezen: niet slapen of op de buik slapen is de keuze snel gemaakt!
  We hebben ook zo een babyfoon met plaatjes om de ademhaling te registreren, dat is al 1 geruststelling en ik ga ook vaak kijken. Ze draait haar hoofdje ook goed en kan het hoog optillen.
  Julie is ook niet zo dol op de maxi-cosi! Alleen in de auto, dan valt ze erin in slaap maar o wee als er een rood licht is ! :D
  Ik heb het ook vermeld bij de arts en zij zien er geen probleem in als je toezicht blijft houden. Volgens hen is het veel belangrijker dat je niet rookt, goed verlucht en je kind niet te warm aankleed om te slapen om wiegedood te voorkomen.
  Trouwens, ik was ook een buikslapertje! (en nu nog, al is dat wel ff terug wennen na 9 maanden op de zij te liggen ;) )
   
 5. linnepin

  linnepin Fanatiek lid

  25 aug 2006
  1.030
  0
  0
  groepsleidster kinderopvang
  brabant
  @Mieke: Ik houd het hoofdje van Finn inderdaad ook goed in de gaten, maar voor zover ik het allemaal zie, ligt hij niet altijd op één bepaalde kant. Hij draait ook regelmatig zijn hoofdje naar die andere kant als ik hem heb neergelegd, dus daar hoef ik me gelukkig niet druk om te maken.
  Ik ben trouwens ook bang dat Finn binnenkort niet meer op zijn buik kan liggen in de kinderwagen. Hij in namelijk ook al 60 cm........ Het scheelt wel dat hij soms nog lekker met zijn knietjes opgetrokken ligt.......
  x Linda
   
 6. Marijntje

  Marijntje Bekend lid

  9 nov 2006
  674
  0
  0
  Secretaresse
  Amersfoort
  Hoi dames!

  hier nog een....ik durfte de topic zelf al niet de openen vanwege mogelijke reacties....maar hoe HERKENBAAR.

  Fleur slaapt ook sinds een week of twee het liefst op haar buik. Heb ook aerosleep enzo. Ze slaapt dan meteen in. Ik ga wel vaak kijken maar ze ligt altijd ok. Ook een sterkte nek al vanaf dag 1 dus daar zit ik niet over in. Maar toch, soms wel eng. Ik begin wel altijd op haar rug of zij hoor. Alleen als het echt niet lukt en ze super driftig wordt dan draai ik haar om.

  Julie, welke babyfoon heb jij dan met die ademhalingregistratie want die wil ik ook wel!

  Groetjes, marijn
   
 7. hey, onze babyfoon kan je in zowat elke winkel vinden, op deze website staat ook meer info: http://www.angelcare.nl
  een handig ding!
  wat voor mij wel lastig is aan die aerosleep matrasjes is dat ze alleen hun werk goed doen als het kind er met zijn hoofdje op ligt. maar julie geeft soms een beetje melk terug dus leg ik er meestal een doekje op.(anders moet het matrasje constant in de was)
  maar ja, zo heeft alles natuurlijk zijn voor en nadelen!
   

Deel Deze Pagina