burnout, overspannen of toch (nog) postnatale depressie

Discussie in 'De lounge' gestart door Annemarie76, 22 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Annemarie76

  Annemarie76 Fanatiek lid

  25 nov 2008
  2.765
  0
  0
  wijkziekenverzorgende
  West-Stellingwerf
  pff..

  Geen idee nog wat ik heb.. Weet wel dat ik me niet bepaald happy voel..
  Als ik van de verschillende dingen de symptomen lees, zit er best veel overeenkomst tussen..
  Wat zijn ( of wat is) een specifiek iets waardoor je een burnout, overspannen zijn en post natale depressie kunt onderscheiden..Weet iemand dat???

  ( volgens huisarts zou een burnout goed mogelijk zijn en door een buurvrouw op t idee gebracht van pnd...( maar of pnd na 18 maanden nog aan t licht komt......) 4 april afspraak bij GGZ)
   
 2. Hangt af van je klachten en wanneer ze zijn ontstaan, en waardoor uiteraard.
   
 3. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.895
  42
  48
  Of gewoon regulier depressief. Ook nog zo eentje die in hetzelfde rijtje past, en op dezelfde momenten kan verschijnen.

  Ik denk dat het voor jezelf lastig is om een onderscheid te maken. Eigenlijk moet een psycholoog (ofmisschien huisarts) dat doen. Die weet de goede vragen wel te stellen, en waar de zwaarte van de kwaal zit. Dan kan hij er wel een etiket aan hangen.

  En zelfs dan kan het nog wel wisselen. Ik ken iemand die een pnd-diagnose had, en alsnog 4 maand later de diagnose van klinische depressie heeft gekregen, omdat het niks met de hormonen/baby te maken had, maar de oorzaak in haar jeugd lag.

  Ik heb zelf nooit dat labeltje nooit gehad (kon bij psych terecht via universiteit, dus geen diagnose nodig). Waarschijnlijk was het een pnd, zo'n 3 maand na de geboorte. Maar dat zal ik nooit zeker weten. Maakt me ook niet uit. Met een maand of 3 behandelingem was het ergste wel voorbij. Daar gaat het om

  Sterkte!
  ;)
   
 4. Sensea

  Sensea Niet meer actief

  wat het ook is, het is goed dat je erover gaat praten. het maakt uiteindelijk ook niet uit wat het zou zijn, als je maar geholpen wordt.

  sterkte meid.
   
 5. littleladybug

  littleladybug Niet meer actief

  Bij burnout heb je nog wel zin om dingen te doen, maar heb je de energie niet meer. Bij depressie heb je geen zin om nog iets te doen
   

Deel Deze Pagina