Hai ik had ooit ergens gelezen dat buitenlandse kazen oppassen geblazen was als ze rauwe melk bevatten (of in t frans au lait cru) Maar dat niet alle franse kazen dat hadden en sommige dus wel mogen. dus dat heb ik onthouden, maar nu was ik in de winkel en mijn dochtertje is gek op camembert, dus dat heb ik meegenomen en uit nieuwsgierigheid las ik de achterkant en daar staat: franse schimmelkaas bereid met gepasteuriseerde koemelk..... dus -----> mag dat dan wel?????
Je geeft eigenlijk al antwoord op je eigen vraag. Het is gepasteuriseerd, ander mag je ook gewone melk niet drinken. De melk is dus behandeld en niet rauw.
hihi, ja maar ik bedoelde eigenlijk..dat dat de enige reden zou zijn waarom het niet mag toch? of zit er nog iets anders in een schimmelkaas wat niet ok is?? omdat de meesten 9 maanden geen camembert of brie eten...terwijl sommige dus misschien juist wel mogen?
In het zwangerschapsboek dat ik heb staat dat je best kazen zoals brie en camembert kan laten staan. Groetjes
vond een link naar zuivelonline.nl en daar staat het volgende: Kaas mag, ook tijdens de zwangerschap. Het wordt zwangere vrouwen echter afgeraden buitenlandse zachte, rauwmelkse kazen te gebruiken. Deze kunnen de Listeria-bacterie bevatten waar het kind erg ziek van kan worden. In Nederland is het volgens de wet verplicht om de toepassing van rauwe melk in een product op het etiket te vermelden (in het Frans: au lait cru). Staat er niets op het etiket? Dan is de kaas 'veilig'. De volgende kazen kunnen tijdens de zwangerschap gegeten worden: alle Nederlandse gepasteuriseerde kazen Nederlandse boerenkazen Deze harde kazen worden ook van rauwe melk gemaakt, maar bevatten weinig vocht waardoor de listeriabacterie niet kan groeien. de volgende buitenlandse kazen (gerangschikt op alfabetische volgorde): AH fêta kaasblokjes (koeienmelk) AH Roombrie 60+ Ambassador Camembert 45+ Arla Apetina Deense Fêta kaas 45+ Arla Deense fêta in olie Bettine Blanc 58+ geitenkaas Boursin Champignon Cambozola 70+ Danone Hüttenkäse Gorgonzola 48+ Gormas 70+ Paturain Philadelphia Port Salut President Roombrie 60+ President Brie 60+ Rochebaron 58+
Heb gelijk je stukje ff gecopieerd, ik had laatst net een discussie over met mn zusje die ook zwanger is. Dus ook ff voor haar uitgeprint, bruikbare info om ff onder haar neus te houden . Nee niet alleen daar voor, maar ik zit wel vaak te twijfelen en dat hoeft nu niet meer. Thnx Groetjes carry
Ja ik was gisteren even aan het surfen om naar mijn antwoord op m'n vraag te zoeken en kwam het lijstje tegen....dacht Hey,we mogen blijkbaar meer hebben dan we vaak denken... groetjes suusje
We kunnen gewoon lekker eten, het is soms alleen even zoeken Als je trouwens kaas met rauwe melk in een gerecht gebruikt en die wordt tot 'bubbelend' toe verhit kan het ook geen kwaad. Dan is de bacterie dood, mocht ie er zijn geweest. Weet iemand trouwens hoe het zit met Danablue? Dat is een blauwe schimmelkaas. Dat mag volgens een boekje van mij ook niet, maar er staat niet bij of dat is i.v.m. evt. rauwe melk of met iets anders (daar zit volgens mij geen rauwe melk in, staat er tenminste niet op). En als je die verhit? Ik maak daar namelijk een heerlijk sausje van voor bij de pasta....
Ik denk dat ze afraden om brie etc. te eten, ze meer bedoelen als je niet weet of het al dan niet van 'rauwe' melk gemaakt is. De kazen die je in de winkel koopt (wat suusje al schreef)kun je gewoon eten, hoe het met schimmelkaas zit weet ik ook niet, dus die laat ik wel staan 'just to be sure', alhoewel de witte laag op de brie ook een schimmel is en je die wel weer gewoon kunt eten.