hai allemaal, Ik heb net een stuk chocolade gegeten van de Tony chocoladereep Citroen merengue. Stom natuurlijk. Op de ingrediëntenlijst staat kippenei eiwit. Kan dit kwaad?
Dit is een te mooie opmerking Even on topic voor @Waterrat11; als het rauw eiwit was geweest is het een ander verhaal. In dit geval is er niets aan de hand. Dus de rest van de reep kan er aan
Ik blijf me toch altijd verbazen over dit soort vragen... Maar waar ik dan weer wel oprecht benieuwd naar ben is waarom je denkt dat je stom bent geweest om dit te eten? Al heb ik het idee dat TS niet meer gaat reageren...
Ik gok omdat er overal gewaarschuwd wordt voor rauw kippenei. Maar in feite is dat vooral van toepassing op de schaal. Als die besmet is met salmonella zou de inhoud besmet kunnen raken bij het kraken van het ei en dan is rauw kippenei gevaarlijk. Maar bij meringue wordt het eiwit geklopt en gebakken dus no worries! Salmonella kun je door verhitting doden en in dit geval is dat al in de fabriek gedaan.