combinatie bv en speen

Discussie in 'Stel je vraag aan de kraamdeskundige' gestart door Ivka76, 21 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Ivka76

  Ivka76 Actief lid

  10 mrt 2008
  130
  0
  0
  Brabant
  Hallo Ilja,

  Ik heb de volgende vraag:
  Mijn dochter is nu 9 dagen oud en drinkt erg goed aan de borst. Ze meldt zichzelf consequent elke drie a vier uur en zit alweer boven haar geboortegewicht. Hierover geen klachten dus. Nu heeft ze regelmatig last van darmkrampjes, vooral 's avonds, en het enige dat lijkt te helpen is als ze kan zuigen. Omdat ik haar, op advies van de verloskundige, niet ieder half uur 5 minuten wil laten drinken, laat ik haar op mijn pink zuigen. Meestal werkt dit ook goed en wordt ze er rustig van. Nu heb ik verschillende adviezen kregen wat betreft het geven van een fopspeen. De kraamverzorgster vond dat ik het niet moest doen, ivm tepel/ speenverwarring, de verloskundige en de wijkverpleegkundige zijn van mening dat ik haar best al een fopspeen kan geven, omdat ze zo goed aan de borst drinkt.

  Graag zou ik jou mening hierover weten. Zelf ben ik nog een beetje huiverig om haar een speen te geven. Straks wil ze de borst niet meer, terwijl het nu zo goed gaat.

  Alvast bedankt voor je reactie.

  Groeten,
  Ivka
   
 2. kwebbeltje

  kwebbeltje VIP lid

  13 jul 2005
  15.340
  0
  0
  Verpleegkundige
  Duitsland
  Ik sluit me bij je verloskundige aan. Je moet gewoon even aanzien of ze naast de speen goed aan de borst blijft drinken. Mocht dit niet zo zijn, laat je de speen weer achterwege.
  Succes.

  Ilja
   

Deel Deze Pagina