Continue-rooster of zo houden?

Discussie in 'Mama en gezin' gestart door JJ1980, 8 nov 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. JJ1980

  JJ1980 Niet meer actief

  Onze school zit op dit moment in een fase waarbij ze serieus beide kanten van een gewoon rooster en een continue rooster bespreken.
  Nu is mijn vraag: wat is handiger voor ons en fijner voor de kinderen.

  Situatie nu: ik werk niet en de kinderen komen thuis. Ik heb nog een zoon van 3 thuis.
  Situatie straks: ik wil gaan werken onder schooltijd als mijn zoon volgend schooljaar ook naar school gaat. Continue rooster zou vanaf dan ook in kunnen gaan.

  Maar wat is fijner voor hen? Continue of gewoon in de middag thuis/overblijf als ik moet werken?
  En wat is handiger voor mij? Alleen onder schooltijden werken of dan bijvoorbeeld 2volle dagen en dan bso (dat zal waarschijnlijk duurder zijn).

  Hoe zijn jullie ervaringen met wel/geen continue rooster en werk?

  Ik neig nu wel naar continue, maar misschien zie ik het te rooskleurig in ;)
   
 2. JJ1980

  JJ1980 Niet meer actief

  Bijkomstige noot: voor mijn man is het niet mogelijk om mee te helpen met maar enige vorm van thuis zijn voor de kinderen. Hij zit regelmatig in het buitenland.
   
 3. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  16.093
  12.292
  113
  Hier geen continu rooster, maar op school blijft 95-99% van de kinderen over, ze eten dan in de klas en gaan daarna buiten spelen, of in de gymzaal spelen. Dat is voor mijn dochter in ieder geval heel fijn, naar huis gaan en weer naar school geeft veel meer ‘gedoe’ dan overblijven.
  Qua werken lijkt het me niet zoveel uitmaken; op werkdagen wordt het dan overblijven.
   
 4. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  17.788
  4.273
  113
  Wij hebben alleen ervaring met een continurooster. Ik vind het prima, geen gehaast tussen de middag ed en ze zijn best vroeg weer uit, dus hebben dan nog wat aan hun middag. Ik zat vroeger op een school waar ze wel pauze hadden tussen de middag, maar koos er op een gegeven moment voor om alle dagen over te blijven, omdat ik dat veel rustiger vond dan heen en weer naar huis racen.

  Wat handiger voor jou is, zul je zelf moeten bepalen, in overleg met je werkgever. Als het kan, lijkt mij alleen onder schooltijd werken ideaal, maar heel vaak kan dat niet, dus dan heb je die keuze ook niet.
   
 5. Hopsatee

  Hopsatee Niet meer actief

  Voor kinderen lijkt het mij wel lekker: hier hebben ze 5 dagen tot 14.00 uur. Ideaal omdat ze elke middag lekker kunnen spelen. Ik werk normale dagen (alleen onder schooltijd kan niet) dus zometeen sowieso 2 dagen BSO en dan is continuerooster net zo prima als dat het continuerooster er niet zou zijn.

  Ik denk dat het afhankelijk is van je kindje (ik denk dat er wellicht ook kindjes zijn die dat minder volhouden) en van je werk (of dat kan onder schooltijd werken)
   
 6. Vogelmeisje

  Vogelmeisje Bekend lid

  3 mei 2010
  843
  174
  43
  Hier ervaring met continue. Voor mijn dochter is het rustig, geen gehaast naar huis brood eten gauw terug. Ze eet rustig in de klas haar lunch en daarna nog even buitenspelen. En om 14.30 vrij.
  Ik werk drie dagen, twee daarvan gaat ze naar de bso. De bso heeft geen schools karakter en ze kan zelf kiezen of ze rustig aan tafel gaat knutselen of ravotten met andere kleuters. Dus ja heel positief hier! Succes met het maken van je keuze.
   
 7. Bubbel

  Bubbel Niet meer actief

  Ik ben helemaal blij met het continue rooster. Ik zou echt niet anders willen. Hier ook vijf gelijke dagen. Vind ik ook prima, maar woensdagmiddag vrij zou ik ook prima vinden.
  Als je alleen onder schooltijd wil gaan werken, hoe wil je de vakanties dan oplossen..??
   
 8. riean

  riean Fanatiek lid

  21 apr 2014
  4.204
  4.017
  113
  Ik heb beide meegemaakt, op de eerste school waar mijn oudste zat was geen continurooster en ik werkte toen 3 dagen. Hij ging tussen de middag mee met mijn schoonzus, en werd door haar naar school gebracht om half 2, en om half 4 weer door haar opgehaald. Zij ging toch, om mijn neefje op te halen en weg te brengen. Ondanks dat hij het wel naar zijn zin had vond ik het wel ontzettend onrustig, dat heen en weer gerij, ook op de dagen dat ik wel thuis was.
  Later is hij naar een school met continurooster gegaan, en sinds april werk ik ook weer, en dit vind ik veel fijner. Sowieso wonen we 6,5 km van de school, dus ophalen tussen de middag was toch al geen optie geweest. Maar nu hebben ze 3 dagen tot kwart voor 3, en 2 tot 12 uur, en dat is ideaal. Zo hebben ze 2 lange speelmiddagen, en de andere BSO of lekker op tijd thuis om nog wat aan de middag te hebben. Ik teken voor continu, het geeft mijn kinderen echt rust.
   
 9. JJ1980

  JJ1980 Niet meer actief

  Zo als jij noemt, zal het ook bij ons gaan zijn met de tijden. Alleen heeft de bovenbouw dan wel de vrijdagmiddag ook school.

  In vakanties kan ik wel terugvallen op ouders en vriendinnen(ik pas dan op die van hen en zij op die van mij) en dan heeft mijn man regelmatig ook een dagje vrij, mits hij thuis is. Maar ik wil liever niet terugvallen door de weeks op mijn ouders. Dan zal het bso worden, als ik hele dagen ga werken en dan dus ook in de vakanties bso.
   
 10. Treez

  Treez Niet meer actief

  Wij hebben met beiden ervaring, maar hebben een sterke voorkeur voor het continurooster. Bij ons is het nu als volgt ingedeeld. Maandag, dinsdag en donderdag tot half 3. Woensdag en vrijdag tot kwart voor twaalf.

  Wij vinden dit prettiger omdat:
  - Bij ons wonen de veel ouders in een straal van 5-10 km rondom de school en hebben daardoor relatief veel reistijd. Dit scheelt twee keer heen en weer rijden. Ook wij wonen ver weg van school.
  - Voor onze kinderen geeft het meer rust, omdat ze minder hoeven te schakelen.
  - Alle kinderen op school zijn hierin gelijk.
  - Op maandag, dinsdag en donderdag is er in de middag meer tijd om te spelen dan voorheen.
  - Ik vind het prettig dat ze desondanks nog steeds twee middagen per week vrij zijn.
  - Handiger met werk en geen extra kosten voor overblijven.

  Nadeel:
  - Minder zicht of ze hun eten en drinken wel opeten/drinken.
  - Ik moet ze wat langer missen overdag :p.
   
 11. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  14.132
  5.873
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Hier geen continurooster zoals dat in Nederland is, maar wel gewoon kinderen die altijd blijven lunchen op school. In België geldt dat voor ongeveer 95% van de kinderen denk ik, meestal van bij het begin van hun schoolcarrière. De school van mijn dochter start om half negen en eindigt om half vier. Ze eet altijd op school, zelfs in die uitzonderlijke gevallen dat ik thuis ben. Veel te druk voor haar om haar 's middags te gaan halen, en te veel gedoe voor mij. Zij vindt het prima.
   
 12. Hopsatee

  Hopsatee Niet meer actief

  Off topic maar hebben ze dan 5 dagen van half 9 tot half 4 in België?
   
 13. JJ1980

  JJ1980 Niet meer actief

  Ik denk dat het ook een vorm van gewenning is. Als we 2 jaar continue zouden draaien hoor je vast niemand meer. En dan heb ik op mijn vrije dagen ook eens tijd om langer te winkelen dan anderhalf uur ;)
   
 14. JJ1980

  JJ1980 Niet meer actief

  Ik ga gewoon ‘voor’ stemmen.
   
 15. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  14.132
  5.873
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Oh nee, vergeten te verduidelijken. Woensdag is half negen tot twaalf uur.
   
  Hopsatee vindt dit leuk.
 16. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  42.249
  26.010
  113
  Wij hebben een gewoon rooster. En ik zou enkel een continue rooster willen als:
  - de kinderen fatsoenlijke tijd krijgen om te eten en niet alles binnen een kwartier naar binnen hoeven proppen
  - als de woensdagmiddag vrij blijft.
   
 17. Strandbal

  Strandbal VIP lid

  3 mei 2013
  8.890
  3.414
  113
  De school waar mijn zoon na de kerstvakantie heen gaat heeft een continue rooster. Van 8.30 tot 15.30 uur. En op woensdag tot 12.30.
  Ik vind dat nu al ideaal. Geen gedoe tussen de middag met eten.
  En als mijn dochter over 1,5 naar ook naar de basisschool gaat heb ik op mijn vrije dag ook alle tijd voor mezelf (kapper, winkelen oid).
  Het lijkt me heel vervelend om steeds rekening te houden met het middageten.
   
 18. Amberxx

  Amberxx Fanatiek lid

  6 nov 2013
  3.087
  2.534
  113
  Hier hebben intussen bijna alle scholen continue. En echt zoveel prettiger. Het oude rooster is niet meer echt van deze tijd.

  Nu zijn alle kinderen gelijk. En blijft iedereen rustig op school eten. Geen gehaast. En niet teveel prikkels van huis naar school en weer terug. Ook bij slecht weer ideaal (voor zowel kinderen als ouders). En voor werkende ouders ook handiger. Ik vond het vroeger als kind al erg onrustig en te weinig tijd om thuis te eten.
   
 19. Snoopy1979

  Snoopy1979 VIP lid

  8 okt 2006
  32.227
  5.555
  113
  Vrouw
  Brabant
  Hier nog een 'ouderwets' rooster en ik zou dat zelf liever zo houden. De kinderen vinden het heerlijk tussen de middag even thuis. Het is 3 minuten fietsen voor ons dus ze hebben een uur thuis. Ik werk op donderdag tot 14:45 zodat ik ze van school kan halen, bij een continuerooster zouden ze eerder vrij zijn en zou ik dus uren moeten inleveren.
  Ivm sporten 's avonds hebben we niet altijd evenveel tijd om dan warm te eten, nu kunnen we tussen de middag warm eten en 's avonds snel een boterham.
   
 20. Zonnestralen

  Zonnestralen VIP lid

  22 apr 2017
  8.644
  5.201
  113
  Vrouw
  Ik zou blij zijn als de toekomstige school van onze kinderen zou besluiten om over te stappen op een continu rooster waarbij zij elke dag tot 14.00 op school zouden zijn. Ik denk dat het best een rust kan geven mits de dagen niet al te lang zijn.
   
  Hopsatee vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina