Contractverlenging terug draaien?

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door Carmen1, 17 jul 2017.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Carmen1

  Carmen1 Nieuw lid

  25 jun 2015
  3
  0
  1
  NULL
  NULL
  op dit moment ben ik 14 weken zwanger en loopt mijn contract half oktober af. Mijn leidinggevende is er van op de hoogte dat ik zwanger ben en wij hebben vorige week mijn contractverlenging geregeld voor 10 maanden. Dit hebben we gedaan middels een mutatieformulier met daarop beide handtekeningen en een akkoord van de manager per email.

  Nu ben ik alleen een beetje onzeker. Zou de manager dit nog terug kunnen draaien op het moment dat ze erachter komen dat ik zwanger ben?

  Ik voel me er zelf niet geheel goed bij hoe ik het heb gedaan maar als ik het verteld zou hebben dan zou mijn contract sowieso niet verlengd worden. Wat uiteraard niet mag maar daar hebben ze geen boodschap aan.

  Ik probeer het op dit moment nog heel erg te verbergen maar dat wordt al steeds lastiger aangezien het de tweede is.

  Graag jullie mening over of ik opgelucht adem kan halen of dat ik toch wel beetje stress mag hebben nog.
   
 2. UWV

  UWV VIP lid
  Medewerker

  Beste Carmen1,

  Gefeliciteerd met je zwangerschap.

  Je geeft aan dat je met de leidinggevende, die weet dat je zwanger bent, overeenstemming hebt bereikt over een contractverlenging voor 10 maanden. Je vraagt of de manager dit nog terug kan draaien als zij ontdekt dat je zwanger bent.

  Op deze vraag kan ik je geen antwoord geven. Ik raad je aan contact op te nemen met het Juridisch Loket op telefoonnummer 0900 8020. De medewerker daar kan je precies uitleggen hoe je dit verder aan kunt pakken.

  Als je lid bent van een vakbond of je hebt een rechtsbijstandsverzekering, dan kun je deze ook inschakelen voor juridisch advies.

  Met vriendelijke groet,

  Yvonne
  UWV Webcare Team
   

Deel Deze Pagina