daar ga ik de vk niet voor bellen!

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door debora21, 19 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. debora21

  debora21 VIP lid

  4 jul 2007
  12.280
  0
  36
  Noord Brabant
  Ok ik ben misselijk, heeel erg misselijk, 's ochtends, 's middags en 's avonds.... Op mijn werk, thuis enz enz. Het wordt steeds erger en sta dan ook 's ochtends en 's middags over de wc te hangen. :(

  Maar ik ben ZWANGER, das toch logisch!

  Mijn moeder vraagt hoe het gaat: Ik zeg dat de misselijkheid erger is geworden en niet alleen maar 's ochtends is. En tja das niet zo prettig op het werk... Nou dan moest ik toch de vk maar bellen, zei ze. ik zeg waarom? Misschien zijn het er 2. Nee, mam, ze heeft goed gekeken het was er maar 1... Ja maar toch, t is toch niet goed als het zo erg wordt, bla, bla, bla.

  Belt mijn vader: En nog misselijk...? Dus ik: Ja, behoorlijk. Zegt hij moet je toch de vk maar bellen.... :evil:

  Daar word ik toch niet goed van! Stel ik bel haar op, dan zegt ze vast en zeker: Dat hoort er bij, je bent zwanger....

  Belt mijn moeder net: Heb je de vk al gebeld? Nee, mam.... en me dan ook nog schuldig voelen!

  Waaaaah Laat me toch gewoon!

  Sorry dit moest er even uit....
   
 2. dianne

  dianne Fanatiek lid

  10 apr 2007
  2.919
  0
  36
  heey meid,

  ik snap dat je het vervelend vind dat ze je iedere keer achter de "kont" aan bellen om te vragen of je nog misselijk bent, IK was ook de hele dag misselijk en wou daarvoor ook de vk niet bellen, doordat mijn moeder in de gaten had dat het echt niet goed ging is de dokter maar bij mij gekomen, gelukkig maar want ik was uitgedroogt, vergeet niet dat je niet alleen bent maar nu ook met zijn tweeen.
   
 3. lieke

  lieke VIP lid

  7 sep 2005
  5.480
  30
  48
 4. lizzie84

  lizzie84 Niet meer actief

  I.d of de huisarts bellen voor een middeltje tegen de misselijkheid, strax lig je uitgedroogt in het ziekenhuis met alle gevolgen van dien. Je mag dan zwanger zijn maar dat wil niet betekenen dat je alle kwaaltjes maar voor lief hoeft te nemen.

  Succes en laat je even weten wat je gedaan hebt?
   
 5. ichtus

  ichtus VIP lid

  5 mrt 2007
  14.841
  1
  38
  gelderland(noord)
  idd gewoon even middeltje vragen.. scheelt een boel gezeur en misselijkheid en het is nog beter voor jezelf en je beebje...
   
 6. debora21

  debora21 VIP lid

  4 jul 2007
  12.280
  0
  36
  Noord Brabant
  Ik vind het ook wel lief hoor, dat ze zo bezorgd is. Maar dit is helaas niet het enige waar ze over belt... Ze belt alleen nog maar over de baby en over de spulletjes, en wat ze nog op zolder heeft liggen. (o.a. een oeroud bedje dat je niet kun verstellen, met een heel hekwerk eromheen, en het matrasje dat ik echt niet nieuw hoef te kopen. Ik vind persoonlijk een matras van 26 jaar oud, die op zolder achter schotten heeft gelegen niet zo fris!) Dus dit was op dit moment even het toppunt. Ik heb een beetje een rare relatie met mijn moeder, ze is nogal overheersend.

  Maar over de misselijkheid: Ik geef niet de hele dag over, hoor. het is pas 2 keer gebeurd dat ik 2 x overgegeven heb op 1 dag. Ik heb wel overwogen om de huisarts te bellen voor een middeltje, dat ik dan alleen slik als ik moet werken. Ik heb het niet zo op pilletjes...
   
 7. debora21

  debora21 VIP lid

  4 jul 2007
  12.280
  0
  36
  Noord Brabant
  Nog even snel: ben dus de hele dag misselijk, maar hang of 's ochtendsof 's middags boven de wc! Heb me verkeerd uitgedrukt!
   
 8. annette110

  annette110 Actief lid

  5 mei 2007
  307
  0
  0
  Zoetermeer
  :) , ik heb de liefste moeder van de wereld, maar herken dit heel erg.

  toen de kleine net geboren was, belde ze wel 5 keer per dag....en heeft ze goed gedronken? de hele dag lulpraat, natuurlijk altijd NET als we lagen te slapen.

  Dit keer doe ik dat echt anders. Gewoon lekker rustig met je ma om de tafel gaan zitten, en eerlijk vertellen, met een dikke knipoog erbij wat je wel en niet fijn vind.

  Mijn gesprek moet ik nog hebben hoor, maar ben het zeker van plan.

  Mijn ma heeft zelfs mijn beste vriendin gebeld dat ik een dochtertje had gekregen, terwijl ik nog gehecht werd van mijn keizersnede. Dat zit me nog steeds heeeel dwars, want dat gaat toch echt TE ver. Ik zal dus zeker een gesprekje hebben, en raad je hetzelfde aan ;) . Dat overbezorgde gedoe is aardig, maar kan ook op je zenuwen werken, heb daar ook geen zin meer in.

  Groetjes annette ;)
   
 9. Patricia27

  Patricia27 Actief lid

  3 dec 2006
  288
  0
  0
  inpakster
  IJsselmuiden
  Ik had dat ook dus toen heb ik de huisarts gebeld want ik hield niks meer binnen zelfs geen water. Ik had zetpillen ervoor gekregen en ik moet zeggen het wil niet zeggen dat alles weg is maar het is een stuk dragelijker en op ten duur ( sinds 2 weken) heb ik heel soms last van overgeven en misselijk maar dat is eigenlijk niet veel. In ieder geval veel sterkte ermee en ik hoop voor jouw dat je er gauw vanaf bent.
   
 10. Marie26

  Marie26 Fanatiek lid

  13 nov 2006
  1.004
  0
  0
  hoi Deborah,

  Misschien om je een beetje gerust te stellen, ik was met 10 weken ook zeer misselijk en toen ik dat tegen mijn verloskundige zei (heb niet gebeld, ha ha) zei ze dat rond week 10 je toppunt is wat betreft misselijkheid. Dus dan kan je dat mooi tegen je ouders vertellen en hoef je echt niet te bellen!


  hoop dat je gauw van je misselijkheid af bent (ik ben nu 12 weken en het wordt gelukkig al minder).

  groetjes Marie
   
 11. debora21

  debora21 VIP lid

  4 jul 2007
  12.280
  0
  36
  Noord Brabant
  Nou Marie dast is een hele geruststelling! Ik wist dat het na 12 weken bij de meeste afneemt, maar niet van die piek! Nog maar een week of 2 te gaan! Ik heb me vandaag trouwens heel erg goed gevoelt, op vanochtend na!

  Helaas kan ik niet met mijn moeder gaan zitten, om haar uit te leggen dat ik dit vervelend vind. Ik heb dit al zo vaak geprobeert, maar ze verdraaid alles, en gaat dan huilen. (mijn moeder is geadopteerd, en heeft een soort verlatingsangst naar mij toe) En uiteindelijk ben ik dan degene met het grote schuldgevoel.

  Ach zo heeft iedereen wel wat, he...
  Ik heb geleerd het me niet zo heel erg aan te trekken, maar ja nu mijn hormonen ook lekker bezig zijn, word die ene opmerking gewoon te veel...
   

Deel Deze Pagina