dagindeling 1 jaar

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door lunaatje, 25 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. lunaatje

  lunaatje Actief lid

  4 dec 2006
  297
  0
  0
  dienster
  deurne(antwerpen)
  hey,
  hoe ziet bij jullie een dagindeling eruit?
  met wat spelen ze?
  zitten ze nog veel in de box?
  wat doen jullie als ze bv schuiven opendoen,video's uitladen,aan de dvd speler komen..ale dingen die niet mogen?

  ik laat hem heel graag rondkruipen,maar heb dan het gevoel dat ik dat constant bij hem moet zijn om hem in het oog te houden.
  zijn speelgoed intresseert hem niets,alleen de dingen die niet mogen zijn intressant!

  maar ik heb ook nog een huishouden te doen!
  als hij slaapt,neem ik graag wat tijd voor mezelf..
   
 2. fietsspecialist

  fietsspecialist Niet meer actief

  Mitchell is even oud.
  Hij slaapt tot ongeveer 7.00 uur daarna speelt hij in de box tot ongeveer 8.00 uur kan ik even opruimen flesjes klaarmaken ontbijten bakje koffie mail checken. Het eerste uurtje gaat nog in de box daarna is hij het beu. Dan speel ik even met hem en kijken we ondertussen naar ned.3 kinderprogramma's.Om half 9in badje.
  Dan slaapt hij van 9.00-10.00uur dan fruit en om half 11 gaan we of om boodschappen of hij speelt op de grond, hij kan nog niet kruipen. Wel verveelt hij zich snel en vindt zijn speelgoed ook niet meer leuk. Soms geef ik hem lege potjes en plastic spatels of een bak met wasknijpers vindt hij super..Ondertussen doe ik huishouden.
  12.00 uur boterhammen etenen half 1 slapen.Meestal doe ik ook een tukje heerlijk of het huishouden of computeren.
  2 uur wakker, dan samen spelen knuffelen 15.00 uur iets drinken en eten. Soms ga ik s'middags op stap, naar vriendin, boodschappen of winkelen, bij slecht weer thuis. Hij loopt ook graag in zijn loopkarretje, zit dan ook overal aan en moet erbij zijn. Hij vindt het ookleuk om mij tijdens het stofzuigen te volgen.
  Dan slaapt hij van 16.00-17.00 als hij wakker is speelt hij met papa, om half 6 eten, om 18.00 uur spelen met papa en mama of nog even in de box zodat we kunnen opruimen, rond dit uurtje vindt hij het ook wel evengoedin de box. 18.45 uur laatste flesje en dan naar bedje.
  Op woensdagochtend doe ik babyzwem vindt hij fantastisch!Hoe zit jouw dagritme eruit?
   
 3. deepfreeze

  deepfreeze VIP lid

  29 nov 2007
  11.895
  42
  48
  Wij hebben de woonkamer zo ingeruimd dat C overal aan mag komen.. Natuurlijk blijven we wel in de buurt, maar als ik even iets boven moet doen speelt hij rustig 15 minuten in de box.
  Alleen de tv was nog een beetje lastig, maar we hebben gewoon de salontafel voor de tv gezet, en nu kan hij er niet meer op slaan ;)
  C slaapt soms 1, soms 2 keer, en dan doe ik ook wat voor mezelf, of een klusje wat echt niet kan met C erbij.

  Ik heb ook geen zin om continu nee te moeten zeggen, de lege keukenkastjes ruim ik 's avonds wel weer in.. Alleen bijvoorbeeld de oven, daar mag hij echt niet aankomen, en dat proberen we hem wel af te leren.. Maarja, hij is net 1, dus dat leren neemt wat tijd in beslag.
   
 4. sjorsje

  sjorsje VIP lid

  17 aug 2007
  11.140
  155
  63
  Noord-Brabant
  Hier is de dag eigenlijk zo:

  7.00 uur eten en dan tot 8.00 uur weer terug in bed. Daarna huilen en krijsen tot mama gedoucht heeft, dan naar beneden. Krijgt ze een koekje en wat drinken (meestal in de box), vervolgens heeft ze slaap en dan gaat ze tot 12.00 uur naar bed.
  Daarna is het eten en dan gaat ze op de grond spelen. Sinds ongeveer 1,5 week kan ze zich ook aan de bank optrekken en dan gaat ze spelen met de hond. Het salontafeltje heeft ze sindskort ook ontdekt, dus die is leeggeruimd. Alleen de afstandsbediening kan ze erg lang zoet mee zijn, dus die mag ze hebben.
  Verder heb ik weinig zin om alles op te ruimen, alleen als het niet kapot mag zet of leg ik het weg. De rommel ruim ik 's avonds wel op. Bij keukenkastjes let ik alleen op of ze er niet tussenzit met d'r handjes. Ik denk namelijk dat als ik telkens zeg dat het niet mag, het juist erg interessant voor d'r wordt.
  Dan slaapt ze meestal nog van 15.30 uur tot 17.00 uur. 17.30 uur eten en daarna nog wat spelen. Tussen 19.00 uur en 19.30 uur gaat ze naar bed en dan wordt ze rond 20.30 uur wakker voor nog een flesje melk.
   
 5. Ise

  Ise VIP lid

  28 okt 2007
  5.128
  414
  83
  ik heb de box weggedaan, daar wil hij niet meer in. hij speelt op de grond met little people, blokjes en stapeltoren, vormenstoof, bal, trommel etc etc. ik heb het speelgoed een beetje gesorteerd en in bakken gedaan en zo geef ik hem elke keer een andere bak. de hond is ook erg leuk. en ja, de tv en de knopjes van de digitenne ook. maar alleen als de tv aanstaat en dat is niet zo vaak. ik zeg dan nee en zet hem ergens anders neer, bij zijn speelgoed bijvoorbeeld. hij mag inderdaad niet aan de oven komen, pas stond hij met zijn handjes tegen de hete oven (krijsen krijsen) dus nu ga ik een hekje in de keukendeur doen. als hij slaapt neem ik tijd voor mezelf en doe ik de afwas, als hij op is ga ik even snel stofzuigen en de dweil erdoor en de was doen. gaat prima.
  verder doen wij het zo:
  om een uur of 7 een papfles. om 9 uur fruit en sap dan naar bed tot ongeveer 11.30. dan eet hij 1 1/2 boterham met 100 cc melk. om 14.00 weer naar bed (13.30 nog wat drinken) en dan als hij wakker is drinken en een soepstengel, koekje oid. om 18.00 eten en yoghurt en om 19.30 naar bed
   
 6. minipi

  minipi Fanatiek lid

  17 mei 2006
  1.523
  0
  0
  Tsja, hier toch gewoon goed opletten en leren wat wel en niet mag. Gaat super hoor.
  De box hebben we vorige week opgeruimd (13 maanden), ze loopt hele marathons dus dan vind ik die box echt een soort gevangenis. Als ze wakker is, is ze eigenlijk altijd aan het lopen of staand aan het spelen, zitten alleen in noodgevallen of als ze een boekje leest.
  Hier kan ze bij allerlei dingen: de oven, de CD-speler, harddiskrecorder, telefoon, kasten, etc. Het gevaarlijkste kastje hebben we beveiligd, snoeren enzo zijn buiten bereik, verder geen maatregelen. Ze mag in 1 kast komen, die heb ik leeggeruimd voor haar speelgoed. Ze weet precies welke kast ze wel en niet mag open doen en dat gaat super. Tuurlijk probeert ze wel eens wat anders, maar 1x nee zeggen is vaak voldoende. Als ik even boven wat moet doen, neem ik haar mee (traphekjes dicht, kan ze daar lopen), op zolder zet ik haar in een kinderstoel, zodat ze niet in de gevaarlijke rotzooi kan rommelen. Opletten hoort er nou eenmaal bij, dat kan ook terwijl je zelf bezig bent.
  Ons ritme is globaal: 7:00 opstaan, aankleden, ontbijten; even zelf spelen terwijl ik opruim/rommel en samen een boekje lezen ofzo; samen fruit eten, even naar buiten/naar de winkel/actief doen, 12:00 lunch, 13:00 naar bed (tot meestal 15:00), dan weer even zelf spelen, fruit/soepstengel oid, boekje lezen, zelf spelen terwijl ik kook, 18:00 eten, daarna even lekker spelen met papa, badderen, pyjama aan, nog wat sap, tanden poetsen en bedritueel.
   
 7. twinny

  twinny Fanatiek lid

  4 jul 2006
  2.822
  1
  0
  Zuid-Limburg
  Zoë is meestal tussen 7 en 730u wakker. Zodra ze begint te kletsen sta ik dan op en ga mezelf verzorgen. Dan haar wassen en aankleden en naar beneden. ff zelf spelen als ik de boterham smeer en dan samen ontbijten. Na ontbijt zelf spelen met blokjes, vormenstoof, my little people, bal ed. Ik bied haar om elk speel moment steeds wat anders aan. Of ze staat aan de box wat te wiebelen! Als klaar ben met opruimen samen boekje lezen en/of wat samen spelen. Rond 930u fruitje eten, weer ff zelf spelen. Tegen 1015 dutje doen tot +/- 1130u. Ff samen spelen en dan zelf spelen als ik de boterhammen smeer. Rond 1230u samen eten en dan vaak wat ondernemen, zoals wandelen, winkelen, spelen met buurkindjes, bij oma op bezoek etc. Tegen 1445u een snackje en drinken en rond 1530u dutje doen. Rond 17u wakker, ff samen spelen en dan zelf spelen als ik kook. Rond 18u samen eten en ff zelf spelen en daarna met de andere mama. 19u pyjama aan doen, 1930u toetje en dan nog ff in de box spelen/staan voordat ze om 2000u naar dromenland vertrekt!

  twinny
   

Deel Deze Pagina