De geboorte van Quinten op 2 september

Discussie in 'Geboren' gestart door Secretje, 6 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Secretje

  Secretje Actief lid

  28 aug 2006
  372
  0
  0
  Vrijdagnacht om 23.45 uur lag ik in bed en hoorde/voelde ik ineens een hele harde plop. Ik stond op en dacht dat ik in mijn broek deed. Snel naar de wc gegaan en ik zag wat roze vocht. Zenuwachtig ben ik weer naar bed gegaan en na een kwartier voelde het weer alsof ik in mijn broek plaste. Dus weer verschoond en het bed in. Zouden de vliezen echt gebroken zijn? Ik kon het niet geloven.

  Om 00.45 uur kreeg ik wat krampen in buik. Dacht dat het weer voorweeen waren en ben in bed blijven liggen. Voor de zekerheid toch maar geklokt om te kijken om de hoeveel tijd het kwam. Om de ongeveer 5 minuten kwamen de krampen opzetten om steeds meer door te trekken naar mijn rug. Het begon toch wel pijnlijker te worden.

  Om 2.00 uur heb ik Martin toch maar uit bed gebeld om beneden te komen. Verder begonnen de weeen steeds regelmatiger te komen en van de verloskamers van het ziekenhuis mochten we langs komen voor controle. Dus schoonpapa maar gebeld of hij meteen langs kon komen om op Ruben te passen.

  In het ziekenhuis ben ik meteen aan het CTG gelegd. Er werden geen weeen geregistreerd, maar de verloskundige kon zien dat ik wel bezig was. De baby deed het uitstekend en was echt gigantisch druk.

  Uitgelegd wat er om 23.45 uur gebeurd was en het waren dus toch de vliezen die gebroeken waren. Ik zou dus waarschijnlijk binnen 48 uur bevallen. Er werd ook meteen gevoeld en ik had een vingertop ontsluiting, maar we mochten weer naar huis om daar rustig af te wachten. Als de weeen niet erger werden of afzwakten dan moesten we ons om 19.30 uur melden op de verloskamers vanwege langdurig gebroken vliezen.

  Thuis hebben we pake weer naar huis gestuurd en zijn we weer naar bed gegaan. De weeen bleven om de 4 a 5 minuten komen en vooral de rugweeen deden erg veel pijn.

  Om 8.30 uur zijn mijn schoonouders Ruben op komen halen zodat ik thuis in alle rust weeen op kon vangen. Alleen zwakten rond 12.00 uur de weeen steeds meer af. Ik heb toen ongeveer een half uurtje geslapen. Ik was dood op omdat ik al sinds vrijdagochtend 7.00 uur wakker was.

  De hele middag waren er verdwaalde weeen en zetten het echt niet door. Om 19.30 uur meldden we ons dus op de verloskamers voor weer een onderzoek. Er werden kweekjes bij mij afgenomen om te kijken of ik bacterien bij me droeg die gevaarlijk konden zijn voor de baby. Ontsluiting voelen deden ze niet vanwege infectiegevaar.

  Verder werd ons uitgelegd wat de verdere procedure nu zou zijn. We mochten weer naar huis, maar de volgende ochtend om 8.30 uur moesten we ons melden. Dan zou er geprobeerd worden in te leiden (als de baarmoedermond verweekt was en er ontsluiting was). Eventueel zou maandagochtend een 2e poging tot inleiden worden gedaan en als het dan ook niet lukte werd er dan verder gekeken. Het zou niet automatisch een keizersnede worden.

  Dus wij weer naar huis. Op advies van de verloskundige ging ik onder de douche en nam een slaappil zodat ik de volgende morgen uitgerust zou kunnen worden ingeleid. Nou mooi niet dus. Tijdens de douche voelde ik een flinke rugwee. Beneden toch maar een slaappil genomen omdat ik nog steeds niet geslapen had.

  Om 2.00 uur kon ik de weeen (om de 10 minuten) echt niet meer opvangen. Ik lag te kronkelen en huilen in bed van de pijn en was helemaal in paniek. Dus Martin maar uit bed gebeld en meteen ook het ziekenhuis. Gelukkig bleef Ruben bij mijn schoonouders slapen en konden we naar de verloskamers.

  Onderweg heb ik echt zitten huilen van de pijn en aangekomen in het ziekenhuis zag de verpleegkundige dat het echt menens was. Dus meteen een verloskamer in gebracht en aan het CTG gelegd. Daar waren inmiddels wel wat weeen op te zien. De verpleegkundige riep de verloskundige erbij en samen met Martin hebben ze me zo tot rust gebracht dat ik via puffen de weeen wat op kon vangen.

  We waren er nog maar net en de weeen ging over in de 5 minuten. Martin werd geleerd hoe hij tegendruk moest geven bij een rugweeen en dat verlichte een beetje.

  Ik weet niet meer wanneer, maar ineens gingen de weeen veel sneller en kwamen om de 2 minuten. Ik kon mijn ogen maar niet open houden en samen met Martin hebben we zitten concentreren op het puffen. Wat een pijn!

  Rond een uur of 6 kreeg ik ineens persdrang en voelde ik het hoofdje al wat komen. Ook begon ik beenweeen erbij te krijgen en hield ik het niet meer. De verloskundige ging voelen en ik had 10 centimeter ontsluiting! Wel mocht ik nog niet persen. Het kindje lag niet helemaal goed en ik moest op mijn rechter zij gaan liggen zodat hij kon draaien. Ook had ik nog niet bij elke wee persdrang. Gelukkig mocht ik wel zachtjes meepersen.

  Om 6.18 uur had ik ineens zo'n erge persdrang bij elke wee dat ik op mijn rug moest gaan liggen. Eindelijk mocht ik echt gaan persen! Bij de eerste keer persen voelde ik al dat de baby heel erg veel verder schoot. Het brande ontzettend, maar op advies van de verloskundige ben ik extra hard tegen de pijn aan gaan persen. Na 3 persweeen in 8 minuten schoot Quinten eruit! Om 6.26 uur was hij er eindelijk.

  Hij werd op mijn buik gelegd en begon meteen heerlijk te krijzen en rond te kijken. De navel werd afgeklemd en Martin mocht de navelstreng zelf doorknippen. Wat zag hij er trots uit! Ondertussen kon ik mijn ogen niet van het kleine mannetje op mijn borst afhouden. Quinten begon bijna meteen op zijn duimpje te zuigen. Zo lief!

  Daarna werd Quinten onderzocht. Hij woog 3025 gram en ook alle andere tests waren heel erg goed. Dus Quinten mocht weer bij mij liggen.

  Ik kreeg een prik in mijn been voor het versnellen van de komst van de nageboorte. Die kwam vrij snel en helemaal goed, dus dat was een eitje.

  Er werd een transportcouveuse de kamer in gereden en de verloskundige vertelde dat Quinten naar de couveuseafdeling moest vanwege langdurig gebroken vliezen. Wel ging ze bellen om te vragen of Martin en ik even alleen met Quinten mochten zijn omdat het zo goed met het mannetje ging. Uiteindelijk hebben we nog een half uur alleen doorgebracht met Quinten voor Martin met hem meeging naar de couveuseafdeling.

  Ondertussen kreeg ik beschuit met muisjes en een kop thee. Het hechten moest nog even wachten omdat het heel erg druk op de verloskamers was. Uiteindelijk ben ik pas om 9.15 uur gehecht. Dat was echt verschrikkelijk, want niet alles was verdoofd. Vond het hechten nog erger dat de hele bevalling zelf.

  Martin is toen naar huis gegaan om te gaan slapen en ik ben met bed en al naar Quinten gebracht. Die lag heerlijk in een verwarmd bedje en werd meteen in mijn armen gestopt. Ik kon mijn ogen maar niet van het kleine kereltje afhouden. Eindelijk kon ik hem knuffel en bewonderen. Meteen was ik helemaal verliefd.

  Uiteindelijk is Quinten de volgende dag naar mijn kamer verhuisd omdat het zo goed ging en hij geen infectie door de langdurig gebroken vliezen had opgelopen. Ook ging het met mij goed en dus mochten we de 3e dag lekker naar huis.
   
 2. pinguin72

  pinguin72 VIP lid

  7 jan 2006
  7.831
  0
  36
  Gefeliciteerd meid! Lekker genieten van je kleine mannetje!
   
 3. toerist18

  toerist18 VIP lid

  23 okt 2005
  8.317
  1
  0
  ik maak babymutsjes met naam
  Nederland
  Gefeliciteerd, en geniet ervan.
   
 4. Balou

  Balou Fanatiek lid

  27 mrt 2007
  2.320
  3
  0
  verzorgende IG
  prov Groningen
  Gefeliciteerd, geniet ervan!
   
 5. Mariebel

  Mariebel Fanatiek lid

  10 jan 2006
  2.373
  0
  0
  Drenthe
  Gefeliciteerd!
   
 6. Cars

  Cars Fanatiek lid

  1 dec 2006
  3.207
  0
  0
  Juffie
  Friesland
  Gefeliciteerd en geniet van jullie knul
   
 7. Dushi

  Dushi Niet meer actief

  :baby: Gefeliciteerd met de kleine man !
   
 8. Meliske

  Meliske VIP lid

  29 mei 2006
  7.731
  0
  0
  NL
  gefeliciteerd!
  geniet van elkaar!
   
 9. Coco

  Coco VIP lid

  31 aug 2007
  6.135
  0
  0
  omg. Rotterdam
  Gefeliciteerd!
   
 10. Racebabe

  Racebabe Fanatiek lid

  16 mrt 2007
  3.491
  0
  0
  administratief mdw
  in Twente
  Gefeliciteerd :)
   
 11. Niet meer actief

  gefeliciteerd :D
   
 12. MamaDenise

  MamaDenise Fanatiek lid

  21 jan 2006
  3.478
  1
  0
  Oosterhout(nb)
  Gefeliciteerd!
  Geniet lekker van je kleine boef
   
 13. unner

  unner Bekend lid

  17 dec 2006
  663
  0
  0
  juffrouw
  Zuid-Limburg
  Van harte gefeliciteerd!
   
 14. Minimuisje

  Minimuisje VIP lid

  8 jul 2006
  8.361
  0
  0
  Zuid - Limboland
  Gefeliciteerd en geniet lekker van jullie kleine mannetje! :D
   
 15. liesje37

  liesje37 Bekend lid

  20 jan 2007
  523
  1
  0
  huisvrouw, schoonheidsspecialiste
  nijmegen
  gefeliciteerd :D
   
 16. jolien

  jolien Fanatiek lid

  23 jan 2007
  1.223
  0
  0
  gefeliciteerd
   
 17. Hanneke

  Hanneke VIP lid

  18 jun 2007
  14.880
  269
  83
  Onze roze wolk!
  Gefeliciteerd en geniet ervan!
   
 18. tiruja

  tiruja VIP lid

  28 jul 2007
  6.837
  0
  0
  Van harte met je kanjer!
   

Deel Deze Pagina