Ik ben wel benieuwd wat jullie allemaal maken? Wij hebben een boretti kolen bbq gekocht maar verder dan vlees kom ik niet Vooral ook bijgerechten ben ik benieuwd wat je maakt. Lekkere vlees gerechten mag uiteraard ook. Wij zijn niet zo van het kant en klare vlees uit de supermarkt
Ik lees mee en ben vooral benieuwd naar bbq dessert recepten. Vorig weekend wat geprobeerd met marshmallows, chocolade en Maria biscuit maar dat was niet lekker!
Groene asperge-tips inwrijven met olie. Strooien met grof zeezout en 2 tenen knoflook kneuzen en er tussen leggen. In zo'n allu bakje op de bbq, totdat asperges beetje knapperig zijn. Grote champignons (steeltje verwijderen) vullen met geraspte kaas. Iets van 4 stuks op een vel allu-folie. Tussen die 4 een dikke klodder kruiden roomkaas en wat zout en peper overheem strooien. Allu-folie een beetje dicht vouwen zodat je een pakketje hebt. Grote garnalen die je zelf moet pellen marineren met olie, veel knoflook, zout en chilivlokken. Spiesjes van maken. In allu folie pakketje maken van aardappelblokjes, rasp kaas, mozzarella, zout en italiaanse kruiden. Je kan er ook nog een beetje tomatensaus bij doen. Dichtgevouwen pakketjes op de bbq laten garen.
Bloemkoolbol. Bloemkool dik bekleden met gekruid gehakt en daarover heen plakken ontbijtspek. middels slowcooking garen. exacte recept en graden zijn wel op internet te vinden.
Ik heb vorige week picanha gemaakt. Ik vind de kipsaté van bbq helden.nl ook erg lekker. @GossipGirlxoxo Als toetje, banaan open snijden. Chocolade pastilles (smelt chocolade) erin stoppen. Beetje bruine rum eroverheen en op de bbq , echt heerlijk! (kan ook zonder de rum voor kinderen bijvoorbeeld).
Vrienden van ons deden wel eens bananen met chocolade van de bbq. Zij vonden het erg lekker, ik niet want hou niet van bananen
dat doen wij ook weleens. Of bananen Met de schil een beetje open met wat bruine suiker erin en als ze klaar zijn met vanille ijs en chocolade saus en slagroom. Maar ik wil graag wat meer variatie! Op internet zien al die marshmallow van de bbq er heerlijk uit maar het is mij nog geen 1 keer gelukt met marshmallows een lekker toetje te maken. Had er laatst ook 1 met marshmallow, kleine blokjes chocolade, mini fudge blokjes en op het einde kleine stukjes aardbei. Maar ook die was echt niet lekker. De chocolade word te hard en de marshmallow veels te plakkerig.
Wij grillen vaak cherry tomaatjes op de bbq in zo'n aluminium bakje.. met kruiden en knoflook (geen idee wat precies, mijn man maakt het altijd klaar) Ook wel eens gepofte aardappel en dan serveren met room en bieslook. Ik vind de bijgerechten altijd lekkerder dan het vlees ik ben niet zo'n vlees eter. Of gewoon gamba's van de bbq, dat vind ik wel écht heerlijk. (De kinderen ook trouwens)
kook je die aardappelblokjes eerst gaar voor je ze in die pakketjes doet? wat hier altijd een succes is zijn portobello’s uitgehold en dan gevuld met mozzarella, tomaat, plakjes olijf, wat verse basilicum en wat balsamicocreme in de alufolie op de bbq (duurt wel een half uurtje). Of een Alu schaal met champignon, puntpaprika (die ontvel ik al eerder uit de oven), aubergine, courgette, rode ui, alles mixen met olijfolie wat peper, zout, knoflook en wat chilivlokjes of paprikapoeder en dat op de bbq tot alles gaar is. van de bbq ben ik vaak meer fan van de groente, salades, bijgerechten, broodjes met smeersels, fruitsalade, dan van het vlees. Ik eet hoogstens 2 kipsatetjes en voor de rest veel bijgerechten.
Qua salades heeft mijn man een recept om zelf aardappel salade te maken met o.a. krieltjes, spekjes, zure room/creme fraiche en bieslook. Wat ik ook erg lekker vind bij de bbq is een spinazie salade (baby leaf) met tomaatjes, paprika, komkommer, appel, feta, en een zelfgemaakte dressing.
Om je vingers bij op te eten. Ik eet vandaag: BBQ-salade met gegrilde meloen, amandelen en feta https://www.ah.nl/r/1190641
Wij hebben vandaag deze op: Ik eet vandaag: BBQ s’mores met aardbeien en chocola https://www.ah.nl/r/1195096 Was heerlijk.
Ziet er goed uit, bij ons was de chocolade ipv gesmolten keihard geworden. Wij hadden het in kleine bakjes gedaan, volgende keer een pan proberen!
De chocolade was zeker niet hard. Ik heb de marshmellows eerst in de pan gedaan en de chocolade ertussen en dan een minuut of 5 op de BBQ. Pas toen de BBQ uit was de aardbeien en biscuits erin gedaan.
OT Aluminium bakjes van de Action en vullen met groenten die je lekker vindt. C en ik doen bijvoorbeeld altijd een bakje met groene asperges, blauwe kaas, walnoten, knoflook. Ies heeft een bakje met boontjes, paprika, cherry tomaatjes, geraspte kaas. Luc neemt broccoli, komkommer (vraag me niet waarom want dat wordt snot onder de bbq) en geraspte kaas. Sowieso hebben wij nooit gemarineerd vlees. Ik marineer zelf. Dat maakt ook veel verschil. En als toetje heb ik ooit een ananas in blokjes gesneden, daar kokosolie overheen gedaan en stukjes witte chocola ertussen gepropt. Witte spekjes heel fijn geknipt en die erover heen gestrooid. Plak maar op m’n dijen toetje, maar wel erg goed!