Deel je lekkere recepten

Discussie in 'De lounge' gestart door aYh4L8, 23 okt 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. aYh4L8

    aYh4L8 Niet meer actief

    In een ander topic werd er gesproken over lekker eten, en toen dacht ik hoe leuk is het om lekkere recepten met elkaar te delen

    ik deel graag met jullie mijn lekkere ovenschotel met bloemkool kip en pesto

    Wat heb je nodig:
    1 bloemkool
    500 gr kipfilet
    1 el olijfolie
    150 gr groene pesto
    60 ml slagroom of kokosmelk
    115 gr geraspte mozzarella
    1/4 el Italiaanse kruiden
    1/2 bouillonblokje
    zout en peper naar smaak
    bosui en pijnboompitten

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie of boter.

    Snijd de bloemkool in kleine stukjes en plaats op een bakplaat bekleed met bakpapier.

    Besprenkel de bloemkool met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de bloemkool 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Verlaag de oven temperatuur na het bakken naar 180 graden.

    Kruid de kipfilet met de Italiaanse kruiden, zout en peper. Leg de kipfilet in een pan en voeg water toe totdat de kipfilets zijn bedekt. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook als het water kookt, het vuur laag zetten en de kipfilet 15 minuten in het water laten doorkoken

    als je denkt dat de kip gaar is dan de kipfilet uit de pan halen en snijd doormidden om even te kunnen kijken Als de kip indd gaar is dan kun je beginnen met het uit elkaar trekken van de kip. Dit gaat sneller al je de kipfilets op een groot bord legt en met twee vorken de kip in kleine stukjes trekt

    Meng in een kom de geroosterde bloemkool, kipstukjes en de helft van de geraspte mozzarella doe in een andere kom de pesto en slagroom goed door elkaar mengen

    Doe de bloemkool en kip in de ovenschotel en giet de slagroom met pesto over de bloemkool en kip. Bestrooi de ovenschotel met de overgebleven mozzarella en bak 12-15 minuten in de oven op 180 Garneer de ovenschotel na het bakken eventueel met stukjes bosui en pijboompitten.
     
    Zulema, Dubbelgeluk, one of kind en 9 anderen vinden dit leuk.
  2. baby90

    baby90 Fanatiek lid

    10 mrt 2011
    4.032
    316
    83
    Vrouw
    Gelderland.
    Klinkt écht heerlijk!!

    (Sorry, heb geen recept om te delen).
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  3. anne19791980

    anne19791980 Fanatiek lid

    9 dec 2008
    1.484
    218
    63
    Risotto met garnalen/tomaatjes/kaas
    Simpele salade.

    Risotto bereiden met bouillon tot gewenste structuur.
    Snacktomaatjes op een bakplaat 10 minuten in de oven. Daarna garnalen er 4 minuten bij in de oven.
    De tomaten/gamba's toevoegen bij de risotto. Eventueel parmezaanse kaas erover raspen, peper zout naar wens toevoegen.

    Gemengde sla aanmaken met olie/water en beetje honing.
    Citroen raspen en toevoegen, sap van halve citroen toevoegen en opdienen.

    Zelfs de kinderen eten het hier ;)
     
    aYh4L8, Marsepein en Iertje81 vinden dit leuk.
  4. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.663
    33.034
    113
    Indiase soep ❤️

    Liter water
    2 bouillonblokjes (Groenten of kip)
    6 tomaten (ontveld en in blokjes)
    2 wortels (geschrapt en in blokjes)
    1 rode ui (gesnipperd)
    Stukje gember (geraspt)
    2 teentjes fijngehakte knoflook
    Zoveel rode peper als je wil (in ringetjes)
    Eetlepel Garam Masala (toko)
    Eetlepel madraskruiden (toko)
    Eetlepel kurkuma (toko)
    Eetlepel komijnzaadjes
    2 grote blikjes tomatenpuree
    Blikje kokosmelk
    Sesamzaad (om te garneren)

    Pan met water op het fornuis zetten en laten koken met de bouillonblokjes erin.
    Alle groenten in de pan doen en flink laten koken.
    Tomatenpuree erbij en de kruiden.
    Uurtje op laag vuur laten trekken.
    Soep van het fornuis halen en met de staafmixer pureren.
    Weer even goed laten doorkoken en in kommen schenken.
    Scheutje kokosmelk erin en wat sesamzaad eroverheen strooien.

    Zelf eet ik er geroosterd Naanbrood bij en strooi ik er nog wat verse koriander over. Maar dat doe ik pas als de soep in de kom zit want niet iedereen vindt koriander lekker. Sommigen vinden het naar zeep smaken.

    De soep is een dag later echt lekkerder!
     
    Zulema, aYh4L8, Ysabella en 2 anderen vinden dit leuk.
  5. TotalBella

    TotalBella VIP lid

    11 apr 2019
    6.553
    6.246
    113
    Dit ga ik zeker een keer maken. Klinkt erg goed!
     
    aYh4L8 vindt dit leuk.
  6. Marsepein

    Marsepein Fanatiek lid

    31 mei 2019
    1.411
    1.253
    113
    Vrouw
    Klinkt heerlijk! Ga ik morgen maken, heb alles in huis en laat weten wat ik ervan vond.
     
    aYh4L8 vindt dit leuk.
  7. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.951
    113
    Leuk topic ♥️ Ik ga straks ook proberen wat uit te typen. (Ik kook heel erg op gevoel, dus om met hoeveelheden te komen is best lastig zeg maar, daar moet ik even goed voor gaan zitten.)
     
    GossipGirlxoxo vindt dit leuk.
  8. Majo1983

    Majo1983 Fanatiek lid

    1 feb 2013
    3.634
    2.336
    113
    Vrouw
    Broek
    Wij aten gisteren Giouvetsi, een Griekse ovenschotel. Dat is heerlijk! Had hem gemaakt in zo'n aardewerken schaal met deksel in de oven. Toevallig zag ik een keer bij de Griekse weken van de Lidl die pasta korreltjes liggen, toen op zoek gegaan naar een lekker recept. Ik hou van ovenschotels, deze vind hier het hele gezin lekker. Heb hem nu een paar keer gemaakt, die pastakorrels koop ik nu bij de Turkse winkel, daar zijn ze namelijk gewoon standaard in het assortiment.

    Heb ongeveer dit recept gebruikt:
    http://annekekookt.nl/2015/11/03/giouvetsi-griekse-stoofpot-met-rundvlees-en-pasta/
     
    Zulema, aYh4L8, Vitamientjuh en 1 andere persoon vinden dit leuk.
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.951
    113
    Ga ik ook eens proberen! Wel met een ander soort vlees omdat ik rundvlees eigenlijk alleen in gehaktvorm lust.
     
    Majo1983 vindt dit leuk.
  10. Bloem85

    Bloem85 Niet meer actief

    Deze is hier favoriet bij het hele gezin en simpel:thumup:

    Pasta met paprikasaus, pijnboompitjes, spekjes, rucola, tomaatjes en avocado

    Rode paprika's (ik doe er altijd 2) in stukjes snijden en bakken in olijfolie. Spekjes in een andere pan bakken. Tegelijk de pasta gaar koken. Als de spekjes lekker donker zijn van het vuur halen en met een hakmachine fijnmalen. De paprika's van het vuur halen als ze donkerbruin worden en zoet gaan ruiken. Deze doe ik ook in de hakmachine samen met een flinke scheut goede olijfolie en peper en zout. Daarna kan je gaan opdienen:
    1. Kale pasta
    2. De rucola sla erop(of rucolamix als je dit te pittig vindt)
    3. De tomaatjes in 4en snijden en over de borden verspreiden.
    4. De paprikasaus er overheen scheppen. (dit blijft best dik)
    5. De gemalen spekjes er overheen.
    6. De avocado in stukjes snijden en verdelen
    7. Als laatste de pijnboompitjes er over strooien. (Gebakken of niet)

    En eet smakelijk:D
     
    bloemetje1, Luna86 en aYh4L8 vinden dit leuk.
  11. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    15.474
    24.332
    113
    Ik maak vandaag een salade met gesuikerde bacon en knoflook croutons. Is echt super lekker, alleen wel wat bewerkelijk dus maak ik het niet heel vaak.

    Ingrediënten:
    • ontbijtspek (ca. 1 ons)
    • sap van ca. 2 mandarijnen (of sinaasappelsap of ahornsiroop)
    • Donkere basterdsuiker (paar flinke theelepels)
    • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
    • 3 sneetjes witbrood zonder korst in blokjes gesneden
    • Scheut olijfolie
    Bak eerst de ontbijtspek uit in wat olijfolie tot het bijna knapperig is en leg op wat keukenpapier. Zorg dat er genoeg olie in de pan nog zit. Bak hier de witbrood blokjes met de knoflook in tot het knapperige croutons zijn. Vuur niet te hoog anders verbrand de knoflook.
    Schep de croutons uit de pan en zet opzij (laat de knoflook zoveel mogelijk achter in de pan). Veeg daarna de pan even schoon met een stukje keukenpapier.

    Zet de pan weer op de kookplaat en doe de mandarijnsap en basterdsuiker erin tot het lekker bubbelt. Dit is heel heet en kleverig dus niet proeven is aanraken!
    Haal de plakjes uitgebakken ontbijtspek door dit karamelmengsel en leg op bakpapier. Het kan zijn dat je tussen door weer wat sap en suiker in de pan moet doen.
    Zorg zo dat alle plakjes gecoat zijn met de karamel en laat afkoelen en uitharden. Snij vlak voor gebruik evt in kleinere stukjes.

    Dit kan door iedere willekeurige salade.
    Ik doe het door een zakje rucola slamelange, met ovengeroosterde cherry tomaatjes, blokjes oude kaas en een verse honing-mosterd vinaigrette.
    En vanavond laat ik de oude kaas juist weg, omdat we het bij een kaas quiche eten.
     
  12. Claprose

    Claprose Actief lid

    9 jun 2020
    289
    490
    63
    Vrouw
    :cry::cry::cry:

    No koriander, no life.
     
    Vitamientjuh, citroenrasp en Iertje81 vinden dit leuk.
  13. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.951
    113
    Ik leef nu alweer zo'n 1,5 jaar zonder koriander :cry: Mis het meer dan de Nederlandse kaas, om eerlijk te zijn...
     
    Zulema vindt dit leuk.
  14. Claprose

    Claprose Actief lid

    9 jun 2020
    289
    490
    63
    Vrouw
    @citroenrasp why woman. Why?!
    Zonder gein: ik zou het zo missen!
     
  15. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    14.205
    18.951
    113
    Haha nou ik mis het ook echt hoor, maar het is hier gewoon niet verkrijgbaar. Volgende keer in Nederland maar zaadjes meenemen om koriander te planten.
     
    Vitamientjuh vindt dit leuk.
  16. Claprose

    Claprose Actief lid

    9 jun 2020
    289
    490
    63
    Vrouw
    @citroenrasp doen! Ik heb ook wel eens ingevroren en gedroogd geprobeerd, was erg vies. Niet zo lekker "zepig" ;)
    Ik hoop dat de koriander mag aanslaan!
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  17. Emsy

    Emsy Fanatiek lid

    29 jan 2015
    1.850
    1.663
    113
    Vrouw
    Oh nee echt niet te doen dat spul :| ik lust heel veel maar als ergens koriander door zit...blech
     
    Vaasje en Neskio vinden dit leuk.
  18. Mim89

    Mim89 VIP lid

    29 jan 2019
    8.795
    7.127
    113
    Vrouw
    Dit klinkt echt lekker! Zodra ik weer een keer zin heb om uitgebreid te koken ga ik dit proberen.
     
  19. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Denk dat mijn man en dochter dit recept heerlijk zullen vinden..
    Eet je dit gewoon met aardappels?
     
  20. GossipGirlxoxo

    GossipGirlxoxo VIP lid

    7 okt 2019
    22.123
    32.348
    113
    Een hele simpele maar wij vinden hem heerlijk
    Tacosalade

    Ingredienten
    500 gram rundergehakt
    Zakje tacokruiden
    Grote zak ijsbergslamix
    1 rode paprika
    1 komkommer
    1 ui
    Paar tomaten
    Remia magere yoghurt dressing
    Geraspte kaas
    Zak doritos nacho cheese

    Rul de gehakt met de tacokruiden (volgens verpakking met beetje water) en laat pruttelen tot saus wat dikker is.
    Snij de komkommer, paprika, ui en tomaat fijn en meng dit.
    Pak een grote schaal (ik vind van glas het mooiste) en ga laagjes maken.
    Laagje gehakt, laagje ijsbergsla, laagje van de komkommer/paprika/ui/tomaat mix, royale laag remia dressing. Herhaal dit tot de sla/en mix Op is. op het laatste eindig je met de gehakt, hieroverheen gaat de geraspte kaas en daaroverheen verkruimelde doritos.

    Eet smakelijk!!
     
    Tranquila, Vitamientjuh, Zulema en 3 anderen vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina