Hoi ik ben helemaal enthousiast over het zelf maken van groentehapjes. Ik heb een stoomkoker en dat werkt ideaal. Nu heb ik wel een vraagje: Zijn diepvriesgroente zoals bijv. bloemkool, broccoli, sperziebonen etc. geschikt om te stomen en dan een groentehap van te maken of moet het per sé vers zijn? (ik weet dat ik broccoli/bloemkool niet in mag vriezen en weer op mag warmen....)
diepvriesgroenten kan je perfect gebruiken hoor, zijn soms verser dan de verse groenten die al 2 dagen in een bak liggen
Ok thanx.... zag namelijk vandaag een kilo diepvriesbloemkool liggen voor 99 cent. Wij eten zelf geen bloemkool dus vind ik het niet handig om zo'n hele bloemkool te kopen. Maar op deze manier kan ik gewoon telkens wat roosjes pakken en die stomen voor mijn zoontje
Er is inderdaad niks mis met diepvries. Ik heb hier pas nog diepvriesspinazie (deelblokjes) gegeven. Makkelijk en lekker. Maar waarom mag je broccoli zelf niet invriezen? Ik heb dat al wel eens gedaan.
Nitraatrijke groente mag je maar 1 keer opwarmen omdat er bij een 2e keer een giftif stofje schijnt vrij te komen. Dus je kan niet in 1 keer heel veel maken en dan invriezen om later weer op te warmen....
Maar broccoli en bloemkool zijn toch geen nitraatrijke groentes? Of zit ik nu verkeerd? Ik heb ook al meerdere malen broccoli ingevroren.
Broccoli en bloemkool vallen idd niet onder de nitraatrijke groentes! Deze groentesoorten zijn wel nitraatrijk (en mag je dus niet invriezen om opnieuw op te warmen): Spinazie postelein andijvie paksoi alle sla-soorten venkel rode bietjes bleekselderij Chinese kool spitskool koolrabi raapstelen
Tot hier snap ik het. Maar even een misschien domme vraag: Diepvriesspinazie is toch ook al eens opgewarmd voordat ik er mijn prakje van ga maken?
Oh ben ik dan in de war? Ik dacht echt dat broccoli en bloemkool ook onder nitraatrijke groente vielen.... :-k
Ik heb even gegoogled en ben inderdaad in de war! Sorry als ik verwarring heb veroorzaakt Bloemkool en broccoli mag je dus gerust nog eens opwarmen
By the way......................mag je bloemkool en brocolli geven aan een kindje van 6 maanden als je net begint met groente? Dat zou ik graag willen weten, want dan kan ik dat ook eens gaan proberen.
Die diepvriesbloemkool kan je zeker alleen gebruiken als je elke keer een vers bereidde portie geeft of kan je ook bijvoorbeelde de gehele zak tegelijk koken en dan wederom invriezen?
Je kan dit alleen een keer opwarmen. eigelijk moet je zo denken.alles wat in de vriezer is geweest kan er niet op nieuw in