dikke darm poliep

Discussie in 'De lounge' gestart door patrien, 4 sep 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. patrien

  patrien Niet meer actief

  bij mijn schoonmoeder is vandaag een dikke darm poliep verwijdert.
  ik heb wel wat gegoogled voor informatie, maar ik wil eigenlijk wel weten wat de bevindingen zijn van mensen die dit ook hebben mee gemaakt.
  je leest dat het een goed aardig gezwel is maar dat het zich ook kan uitte in een kwaadaardig gezwel.

  zijn er mensen hier die ook poliepen aan de dikke darm hebben of hebben gehad, en hoe was bij hun het verloop (als ik het vragen mag)?
   
 2. ruby28

  ruby28 Fanatiek lid

  10 mrt 2007
  3.609
  0
  0
  moeder !!!
  brabant
  bij mij hebben ze ook poliepen weggehaald toen ik een onderzoek kreeg.

  geen nasleep van gehad eerlijk gezegd.was ook niet echt een grote ingreep.
   
 3. Minimuisje

  Minimuisje VIP lid

  8 jul 2006
  8.361
  0
  0
  Zuid - Limboland
  Ik heb ook een kleine poliep in de dikke darm, alleen bij mij doen ze er niks aan. Wist eigenlijk niet of het goed of kwaadaardig kon zijn :( Moet toch volgende week weer naar de internest dus dan maar gelijk eens navragen!
   
 4. girly

  girly Actief lid

  14 feb 2007
  489
  0
  0
  hebben jullie er dan ook kwaaltjes van of merken jullie niks?
   
 5. joyce1980

  joyce1980 Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.308
  0
  0
  hoi , kan me voorstellen dat het wat pijnlijk kan zijn als je een grote behoefte moet doen, tenslotte zit zo een ding dan toch in de weg.

  verder kunnen ze idd veranderen in kwaadaardige gezwellen/poliepen. daarom krijg je vaak om de zoveel jaar een routine onderzoek om te kijken of de darmen nog schoon zijn. de een moet ieder jaar zo een onderzoek laten doen, ligt aan de voorgeschiedenis, en de ander krijgt het een keer in de drie jaar.

  joyce
   
 6. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Ik heb er ook 1 gehad. Ik heb eerst een sigmoidscopie gehad (gaan ze een klein stukje met een camera je darm in) toen is de poliep gevonden en gelijk verwijderd (ook voor pathologisch onderzoek geweest en daaruit bleek dat hij goedaardig was). Daarna heb ik voor de zekerheid een colonscopie gehad (gaan ze je hele dikke darm door met een camera) daar was niets meer op te vinden. Ik hoefde daarna niet terug te komen alleen als ik weer klachten zou krijgen.
  Wil je nog meer weten ?
   
 7. girly

  girly Actief lid

  14 feb 2007
  489
  0
  0
  ik vind het allemaal zo eng klinken van die poliepen! of valt het wel mee? hebben mensen die er last van hebben er pijn van? heb zelf vroeger veel last gehad van mijn darmen, het idee dat er dan wat kan zitten!
   
 8. Nemo

  Nemo Niet meer actief

  Ik had geen pijn. Had alleen bloed bij/op de ontlasting. Ook het weghalen is niet pijnlijk. Alleen die scopie'en en de voorbereidingen daarvan zijn niet zo fijn.
   
 9. patrien

  patrien Niet meer actief

  fijn dat mensen zo snel reageren. bij mijn schoonmoeder hebben ze een gedeelte van een poliep weggehaald en nou moet ze over 2 weken terug komen voor de rest.
  17 september krijgt ze de uitslag of het goed of kwaadaardig is. dus nog maar even afwachten.
   

Deel Deze Pagina