Dochter 7 eet ineens niet meer

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Doublemom, 28 okt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Doublemom

  Doublemom Fanatiek lid

  5 mrt 2012
  1.393
  1.168
  113
  Hallo allemaal,

  na 3 weken gedonder schrijf ik toch ook hier mijn zorgen maar eens op. 3 weken geleden begon mijn dochter (type FLINKE ETER) ineens eten te weigeren. Het ging eigenlijk heel vlot. De maandag at ze nog normaal, dinsdag was avondeten één groot drama en vanaf woensdag helemaal niks meer. Ook de schooltas kwam gevuld terug naar huis, zelfs haar bekers waren niet leeg. De dinsdag erop ben ik met haar bij de huisarts geweest. Deze stelde voor ontlasting op te laten sturen, maar constateerde verder geen bijzonderheden. Mijn dochter heeft ook geen koorts en geeft slechts af en toe vage pijn aan boven haar navel. Voor de vakantie heb ik haar toch een paar dagen thuis gehouden om haar in de gaten te houden. Tevens gingen we een midweekje op vakantie en zou ik het sneu voor haar vinden als ze precies dan ineens ziek zou worden doordat de week voor de vakantie teveel gevraagd was qua energie.
  Tijdens de vakantie leek het even iiiiiietsje beter te gaan; ze at een minimale hoeveelheid. Maar sinds we thuis zijn, is het weer helemaal mis. Ontbijt kan er nog net 1 boterham in en daarna begint de ‘staking’. Avondeten weigert ze helemaal aan te raken. Ze krijgt inmiddels ook geen tussendoortjes meer. Het enige wat ik haar dwing te nemen, is drinken.
  De test in het lab was verkeerd gegaan waardoor ik vandaag nieuw materiaal heb moeten inleveren. Inmiddels staat er een nieuwe afspraak bij de huisarts voor woensdag, zodat ze weer fysiek gecontroleerd kan worden en gewogen wordt op dezelfde weegschaal. De huisarts adviseerde mij anders met een beloningssysteem te gaan werken. Ik heb haar hierbij betrokken en we hebben samen een stickerkaart gemaakt en samen afgesproken wat ‘goed genoeg’ zou zijn. Ze kwam zelf met het voorstel van 7 hapjes avondeten. Maar toen het eten voor haar stond, ging het direct al mis. Ze weigert zelf te eten, ze weigert zich te laten voeren en ze gaat weggedraaid van tafel zitten. Als ik haar aanspreek op haar gedrag (dat je niet eet, moet je dan zelf weten; je gaat wel normaal aan tafel zitten) verandert ze in een duivel en begint roodaangelopen te gillen en te schreeuwen. Ook schopt en slaat ze me. Uiteraard pik ik dat niet en wordt ze naar de gang gestuurd.
  Ik heb al heeeeeel veel pogingen gedaan om te achterhalen of er iets anders speelt. Of ze misschien gepest wordt, school te moeilijk vindt, niet happy is, noem het maar. Maar er komt niks uit.

  Maar jeetje meiden, wat moet ik hier toch mee? Ze was het type kind wat zo kon genieten van eten en wat zo goed at! Ik mocht echt in mijn handen wrijven. En nu? Ik maak me vreselijk zorgen en ik weet echt niet meer wat ik nog kan doen. Het is zo acuut veranderd. Negeren, boos worden, beloningssysteem, haar laten meehelpen en bepalen; niks werkt.
  Ik hoop dat iemand nog een tip heeft die ik kan proberen. Ik ben radeloos :(
   
 2. ikkie97

  ikkie97 VIP lid

  7 mei 2011
  8.263
  1.832
  113
  Wat geeft ze zelf aan als reden? Voelt ze zich niet lekker, buikpijn, etc
  Is er iets wat ze wel wil eten (koekjes, chips, snoep) of echt helemaal niks?

  Met 7 jaar kunnen ze wel begrijpen dat je eten nodig hebt om te kunnen functioneren lijkt me te jong voor een hongerstaking.
   
 3. Anouk2005

  Anouk2005 VIP lid

  21 mrt 2012
  14.476
  6.481
  113
  dokters-assistente
  De Glazen Stad
  Heeft ze geen pijn aan een kies of tand?
   
 4. amdaa

  amdaa VIP lid

  28 mrt 2015
  8.399
  8.352
  113
  Kan ze uitleggen waarom ze niet eet?

  En inderdaad, eet ze letterlijk niks, of alleen hoofdmaaltijden? Wat gebeurt er als je haar haar lievelingssnoep geeft?
   
 5. mamavanmimi

  mamavanmimi Fanatiek lid

  13 mei 2010
  2.469
  519
  113
  Tussen de fruitbomen
  Hier ook een meid van 7 die niks eet. Enige verschil is dat ze eigenlijk altijd minimaal heeft gegeten, en niet ineens niks meer. Heb je er met haar over gesproken, kan ze uitleggen waarom?
  Beloningssystemen ed hebben hier nooit geholpen. Als we een afspraak met haar maken is ze heel enthousiast en zegt ze het allemaal te zullen doen, maar als het puntje bij paaltje komt eet ze nog steeds niks. Waarom is onduidelijk....

  Ik zou eigenlijk zeggen laat het even gaan, als er tenminste geen fysieke oorzaak voor gevonden word. Geen aandacht en misschien dat ze dan zelf zal vertellen of er een oorzaak is.

  Sterkte ermee, ik weet hoe machteloos je je kan gaan voelen met zoiets
   
 6. HappyRabbits

  HappyRabbits Fanatiek lid

  20 jan 2014
  3.594
  1.524
  113
  Ja wat anderen al vragen: wat is de reden, wat zegt ze zelf? Die pijn boven haar navel of....???
   
 7. amdaa

  amdaa VIP lid

  28 mrt 2015
  8.399
  8.352
  113
  Maar wat (ook door ts) wordt precies bedoeld met 'niks eten'?

  Een kind dat een paar dagen niks eet heeft amper energie om normaal te functioneren.
  Maar met niks bedoel ik dan ook letterlijk niks.

  Ts:
  Met minimaal eten zou ik het even op zijn beloop laten. Ze kunnen prima leven op een paar happen per maaltijd. Zorg er wel voor dat ze af en toe wat zout binnenkrijgt, en evt voedingssoeplementen.
   
 8. bosi333

  bosi333 VIP lid

  1 aug 2006
  34.331
  3.251
  113
  Moeder, filosoof, kunstenaar
  Parallel universum
  Onze dochter wilde ook ineens niet meer eten.

  Bij haar kwam het door haar angststoornis ( bang om te spugen, bang dat eten vergiftigd werd)

  Ze was toen geloof ik 9 jaar. Dat kon en mocht maar even duren natuurlijk. Ze dronk minimaal en at af en toe chocolade. Gelukkig kon ze redelijk snel starten met therapie.

  Ben ook heel benieuwd waarom jou dochter niet eet. Pijn bij de navel geeft ook vaak spanning aan bij kinderen.
   
 9. Rosao

  Rosao VIP lid

  3 nov 2007
  12.324
  664
  113
  Ik zou eigenlijk eens bij gespecialiseerde hulp gaan kijken, dan bedoel ik zoiets: https://www.seyscentra.nl/eetproblemen Problemen met eten kunnen erg hardnekkig zijn en er zijn veel goedbedoelde tips die het erger kunnen maken.
   
 10. Berte

  Berte VIP lid

  24 feb 2011
  5.490
  1.646
  113
  Vrouw
  Thuis
  Wat zegt je gevoel? Denk je dat je huisarts hier mee kan helpen?

  Ik zou woensdag een plan van aanpak met de huisarts doornemen. Wat wil hij proberen, hoe lang proberen jullie dit en wat zou een reden kunnen zijn om haar door te verwijzen.

  Mijn zoon mag voor een ander type behandeling binnenkort starten bij Seys, we hebben ons vorig jaar aangemeld. Maw, dit is waarschijnlijk een goed idee, maar de wachttijden zijn erg lang.
   

Deel Deze Pagina