Dochter altijd zoveel drama..

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Bubblez, 17 mei 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel

  Oh en jouw ritme is trouwens veel vroeger en later dan die van ons.
  Onze kinderen houden het echt niet langer vol dan 18.30. En opstaan voor 07.00 doen we ook niet :p
  Hier is het schema dus iets korter op elkaar.
   
 2. Eef92

  Eef92 Bekend lid

  8 jan 2016
  967
  416
  63
  Oh ja nou bedoelde niet dat je hetzelfde moest doen haha dacht misschien zie je iets wat je kan gebruiken.

  Ik wandel even 5/10min en dan slaapt hij en zet hem in de woonkamer of als het lekker weer is buiten in de tuin met een insectennet.

  Maar fijn dat het beter gaat. Misschien toch een fase :D
   
 3. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel

  Tis zo zoeken he.. je denkt ook als je dr al 1 hebt dat je weet hoe het werkt hahaha :p

  Het is een fase...... :p
   
 4. Ukkie1

  Ukkie1 Fanatiek lid

  30 jun 2015
  4.075
  1.664
  113
  Alsof ik over mijn, zoontje lees. Hij is nu net een paar weken een jaar en 't gaat sinds een maand of 2 beter. Maar pfff hij heeft me echt gesloopt hoor die eerste tijd. Met 5 mnd zat ik ook op neocate. Hij knapte er enorm van op maar z'n temperament blijft. Slechte nachten, krijsen om alles. Als 't niet gaat zoals hij wil geniet 't hele huis er van... Nu hij meer zelf kan spelen etc gaat 't echt steeds beter maar hij huilt nogsteeds echt veel meer dan z'n grote broer.

  Ik gaf 't aan 't op 't CB laatste tijd en zij gaf aan dat ze 't vaak hoort van kinderen met een allergie.

  Weet je zeker dat ze niet op nog meer reageert? Hier is rijst en aardappel ook geen optie.

  En heeft ze een knuffel? Hier Ewan het droomschaap, hij kan niet meer zonder.
   
 5. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel

  Ja ik denk het eigenlijk wel zeker te weten.. behalve dus ei, daar kreeg ze rode wangen, uitslag, krampjes en hele harde poep van.
  Van de rest kan ik echt niks ontdekken. Ik heb banaan verdacht, maar na de 2e keer 0 reactie en dat gaat nu ook altijd goed..
  Dan zou ik dat toch links of rechtsom moeten werken??

  Ze heeft sinds gisteren dr pop. Overdag dan, snachts niet. Zou ze daar behoefte aan kunnen hebben??

  En dat idee begin ik ook te krijgen. Dat kindjes met een allergie er vaker last van hebben.
  Dochter heeft daarom ook tot 4 maand in ons bed gelegen omdat ze altijd zo ziek was. Was ik dr sneller bij. Maar ze werd echt te groot en ik had weer behoefte aan mn prive :p
  Wie weet gaat het tzt ook beter.. voor mijn idee is ze ook wat "zeurderiger". Totaal anders dan dr grote broer. ze miemelt ook zo snel als hij haar een beetje plaagt of iets ligt buiten dr bereik. Echt een meisje denk ik dan :p
   
 6. Vero0504

  Vero0504 Fanatiek lid

  17 nov 2016
  3.135
  794
  113
  Hier hetzelfde als @Fennec speen niet meer teruggeven. Overigens was dat bij ons met 6 weken al (geen andere keus meer). Ik liep elke gemiddeld 3-6 minuten (euh nee geen overdrijven, record was 18 minuten) heen en weer om die pokke speen terug te geven.

  Speen is eigenlijk nu van t programma maar ze wil m nog wel met in slaap vallen hebben. Na nog geen 5 min kiepert ze m eruit dus ik vind t prima. Ze gaat alleen eerst wel altijd spelen en hele vertellen tegen dr knuffies dus ze heeft er 3. In een enkel geval gooit ze de boel per ongeluk dr ledikant uit en is t luidkeels huilen dan zijn we dr ook maar dat gebeurd 2, 3x per week, niet de aantallen waar je de balen van krijgt. Beetje gemiep en gemopper gaan we niet op af.

  Verder echt een meisje wil altijd alles zien, met dr neus bovenop, wil overal bij zijn (als ik wat doe he, zij speelt maar al te graag buiten t zicht in t halletje), ook echt een buitenkindje. Heel vroeg al de wandelwagen omgedraaid, idd ook vooruit rijden.

  Helaas ook een enorme perfectionist alles moet maar direct goed gaan anders is t huis te klein. Maakt niet uit of dat helemaal nog niet kan motorisch gezien. Wilde lopen maar geen hulp dus stapjes terwijl je dr vasthield echt niet, ze liet zich gewoon zakken.

  Mevrouw wil nu bijv fietsen maar snapt de trappers nog niet helemaal en zie een zeester verschijnt....

  We volgen hier een beetje t montessori. We leren haar zelf dingen op te lossen ook proberen we vanaf kleins af aan eigenlijk niet echt te reageren op de kleine dingen, in elk geval de drama gevoelige dingen aanzienlijk luchtig houdende. Zelf doen en zelf ontdekken is ook wel haar ding dus daar spelen we maar vooral op in.

  Valt ze is t "opstaan en weer door", wil ze getroost worden komt ze zelf (heb t dan over de drama bui, maakt ze een fikse klap bijv dan ga ik naar haar) komt ook omdat ik nog steeds met bekkeninstabiliteit zit ik kan dr simpelweg niet altijd oppakken en tillen dus dan moet je gaan kiezen.

  Krijgt ze een driftbui omdat iets niet lukt en doet een zeester na, kom ik er bij liggen en vraag of t zo beter lukt. Wordt ze vooral boos om overigens en gaat verwoed poging 3 in. Meestal lukt dat en anders vraagt ze of wil ze dat ik help en dan help ik, voornamelijk voordoen hoe ze t op kan lossen en dan de beginsituatie weer neerleggen.

  Naast woordjes doen wij ook gebaren. Scheelde een hele berg woede dat als ze t woord niet durfde te zeggen (nog niet zeker van zichzelf ofzo?) dan maar t gebaar gebruikte en dat dat ook begrepen werd. Inmiddels kletst ze overigens de oren van onze kop hoor, ook dat was een fase.
   
 7. Ukkie1

  Ukkie1 Fanatiek lid

  30 jun 2015
  4.075
  1.664
  113
  Ja, hier was de reactie altijd wel duidelijk. Al is 't dan soms nog even zoeken wat 't is van die dag.

  Nou dan is mijn zoon ook een meisje Hahaha. Precies 't zelfde. Als ik hem kietelt en 't bevalt 'm niet, kan hij echt woest worden. Of indd iets waar hij niet bij kan, als z'n grote broer iets heeft en hij wil 't hebben, noem maar op. Dan denk ik je bent 1 jaar! Doe normaal! Haha ergens ook wel weer leuk hoor, mijn oudste is gewoon een echte lekkere softie en dit een heel fel klein boefje.

  Mijn zoon heeft tot een maand of 10 bij me geslapen. Soms eigen bedje maar meestal belande hij bij mij ergens in de nacht. Nu is hij te druk en is 'tgevaarlijk, hij gaat 't hele bed door. Maar hij slaapt nu goed op z'n eigen kamer. Ik heb geen zin om m'n hele huis en bed te verbouwen voor die ene keer dat 't niet lukt in z'n eigen bed. Dan tobben we wel wat aan.

  Niet echt tips dus maar wel herkenning.
   
 8. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel
  Herkenning is ook fijn, voel ik me niet zo alleen :p
  Ik denk ook echt niet dat ze ergens op reageert..

  Maar vannacht ging weer goed! 2 uut even wakker en sliep binnen 1 minuut weer. Later om 4 uur even huilen maar na 30 seconden ook klaar.
  Ik denk dat ik de drama snachts dus zelf veroorzaakte..
   
  Ukkie1 vindt dit leuk.
 9. Piep2016

  Piep2016 Fanatiek lid

  30 apr 2016
  1.061
  465
  83
  Ik heb niet alle reacties gelezen dus misschien vraag ik iets dubbel.

  Spuugt ze ook veel en gebruik je verdikkingsmiddel?

  Hier hebben we een drama king gehad, wat een ellende. Precies hetzelfde verhaal. Bij hem is er op een gegeven moment wel een medisch probleem uitgekomen. Naast de kma. Hij dronk ook neocate en mijn kinderarts gaf toen wel aan dat het kon dat hij wat meer moest hebben aangezien dit heel licht verteerbaar is en het dus kon zijn dat hij sneller honger had.

  Toch is de go with the flow op een gegeven moment ook echt mijn leefstijl geworden. De automatisch piloot. Inmiddels is hij drie en nog met enige regelmaat is hij in de nacht wakker maar wat het was is het gelukkig niet meer...
   
 10. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel
  Nee ze spuugt nooit en ik gebruik ook geen verdikker.

  Wat kwam ee medisch uit?
  En wat doe je dan evt aan die honger? Ik geef dr sinds een paar dagen smiddags naar dr slaapje echt nog een aardige portie en dan is ze beter te pas. Terwijl ze melk niet wil dan. Dan drinkt ze echt niks, dus dat werkt ook niet helaas.
   
 11. Piep2016

  Piep2016 Fanatiek lid

  30 apr 2016
  1.061
  465
  83
  Goed dat je geen verdikkingsmiddel gebruikt vaak gaat dit niet goed met een kma!

  Ik gaf dingen als maisvingers, rijstwafels (ik geloof met appel smaak waren van die kleintjes) probeerde rustig aan wat koekjes met melk te introduceren (ging niet altijd goed) soepstengeltjes vaak gaan de tussendoortjes zonder lactose wel goed dat is meestal het grootste probleem met een kma. Hij is uiteindelijk tot de twee lactosevrij geweest hierna hebben we het rustig aan kunnen gaan gebruiken. Nu nog heeft hij soms reacties maar dat is heel wisselend. Hij had overigens ook liever de vaste tussendoortjes dan melk en dat is nu nog hij drinkt nog steeds niet graag melk.

  Wat er bij hem is uitgekomen heeft je dochter dan gelukkig niet want hij spuugde enorm.
   
 12. Piep2016

  Piep2016 Fanatiek lid

  30 apr 2016
  1.061
  465
  83
  Overigens kun je heel goed op je gevoel kijken wat je dochter aankan, soms kan ze iets prima eten terwijl het voor haar leeftijd misschien officieel nog niet kan. Vertrouw op jezelf want ik weet dat je op een gegeven moment gaat denken dat je het zelf niet goed doet (heb er vier en bij mij was het de jongste) het maakt je ontzettend onzeker. Dat in combinatie met weinig tot geen slaap breekt je! Volg je gevoel!!
   
 13. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel

  Ah dus bij jullie reflux, ging dat toen met medicijnen goed?

  Stoeptegels is ook een goeie! Ik zag laatst kleine zakjes met kleine soepstengeltjes, of kan ik beter grote doen? Maisvingers heeft ze. Rijstwafels ben ik nog niet over uit of ik dat ga doen ivm arsenicum..

  Die melk is ook gewoon ranzig. Ik snap ze wel :p
   
 14. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel

  Ik ben al aardig weer bij na 2 nachten slaap. Als ze nou zo doorgaat, zo fijn zijn :p vooral die onderbrekingen is verrot.

  En das ook waar. Ze had van de week een potje voor 8 maand zag ik toen ik al halverwege was. Van de ah bio. Maar die is nog dunner zelfs dan olvarit 6 maand. Die ging er zo in :p
   
 15. Piep2016

  Piep2016 Fanatiek lid

  30 apr 2016
  1.061
  465
  83
  Nee hij had een maagledigingsprobleem, heeft daar nog dik een jaar medicatie voor gehad. Ik zou eerder de grote soepstengels pakken en die door midden breken, laatste stukje eventueel weg pakken. Ik had ook van die bananenkoekjes, waren heel zacht en door het sabbelen werd het een bende maar goed hij werd er tevreden van ;)

  Die melk die stonk al, heb hem niet eens geproefd maar moet eerlijk zeggen dat ik ook een hekel aan melk heb :oops:
   
 16. Fristi2012

  Fristi2012 Fanatiek lid

  23 jun 2014
  3.444
  1.298
  113
  Je kunt ook maiswafels of speltwafels geven. Rijstwafel af en toe kan prima, maar voor structureel kun je beter een alternatief kiezen.
  Soepstengels, die kleintjes zijn prima, maar een keer zo duur omdat het speciaal voor baby’s is. De gewone zijn prima. Zelf geef ik altijd volkoren omdat dat iets minder loze vulling is. De volkoren zijn alleen iets minder makkelijk weg te sabbelen.
   
 17. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel
  Het ruikt wel erger dan het smaakt :p ik proef alles wat mn kinderen eten of drinken.. maffe gewoonte. Maar ik wik gewoon weten hoe het voor ze is. Haha.

  Ja die bananenwaffels bedoel je.. bij de jumbo hebben ze die. Ik moet binnenkort weer eens naar de jumbo kijken welke koekjes en prutjes zd hebben voor mn meisje.

  Zijn soepstengels niet te hard?? Dat ze zich zeer doen?
   
 18. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel

  Jij vind ze ook niet te hard voor zon ukje?

  Mais en spelt wafeltjes, waar haal je die? Ik ken ze alleen groot
   
 19. Fristi2012

  Fristi2012 Fanatiek lid

  23 jun 2014
  3.444
  1.298
  113
  Ik vind ze niet te hard, maar wij doen ook rapley, dus alles is in stukken. Maar het wil ook prima voor kindjes die wat minder gewend zijn.
  En de grote maiswafels werken ook prima. Juist zo’n kleine kunnen ze helemaal in de mond stoppen, lukt met een grote niet. Bij de Albert Heijn hebben ze ook rechthoekige, die zijn misschien wat makkelijker vast te houden.
   
 20. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.555
  4.812
  113
  Overijssel

  Dat is waar! Ga dr naar kijken van de week.

  Rapley vind ik ook fijn, maar mn dochter niet. Die kotst sowieso letterlijk van vers eten. En een potje vind ze heerlijk. Ik wil binnenkort weer proberen of ze vers wil en dan steeds groffer. Brood eet ze ook gewoon.

  Dank!
   

Deel Deze Pagina