Dochter niet lekker in haar vel

Discussie in 'Schoolkinderen en pubers' gestart door Peppabig, 7 nov 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Peppabig

  Peppabig Actief lid

  29 jun 2016
  390
  163
  43
  Mijn lieve bijna altijd vrolijke dochter van 7 is de laatste weken enorm veranderd.
  Waar ze altijd met plezier naar school ging is dat omgeslagen.
  Ze wil ‘s ochtends niet naar school, en vandaag werd ik gebeld dat ze zich niet lekker voelde en of ik haar op wilde halen. Eenmaal thuis is er niks aan de hand en uit ons gesprek blijkt dat ze het zei “omdat ze bij mij wilde zijn” “ mij zo miste” en dat ze zich helemaal niet ziek voelde.

  Als ik vraag waarom ze thuis wil blijven of mij wil zijn krijg ik geen duidelijke antwoorden.

  Op school zijn er wel dingen veranderd de laatste tijd. Haar vaste juf is al een poos ziek en komt voorlopig ook nog niet terug. Er zijn steeds wisselende gezichten en ik denk ook wel dat dat meespeelt maar denk niet dat dat de enige oorzaak is.

  Ze kan gewoon mee komen. Ze is heel goed in lezen/taal, rekenen vind ze lastiger maar ze kan wel wel meekomen.
  Pesten is het niet (denk ik) want dan had ze het wel verteld. Ze heeft vriendinnen, speelt graag na schooltijd en in de pauzes.

  Is dit iets wat er bij hoort? Heeft ieder kind zo’n fase?
  Ze ging zo graag naar school en nu wil ze niet meer en doet ze alsof ze ziek is om naar huis te kunnen. We merken thuis ook dat ze minder in haar vel zit. slechter slapen ineens, af en toe een natte broek, slechter luisteren.
  Ze is gewoon niet het meisje wat ze altijd was en ik vind het zo sneu om haar zo te zien.
   
 2. Hopmarjanneke

  Hopmarjanneke VIP lid

  10 jul 2008
  13.204
  294
  83
  Vrouw
  Commercial Officer
  Duitsland
  Hmmm... niet direct tips, want ook hier een dochter die niet lekker zit... ze is in april 10 geworden. We wonen in Duitsland en gaan de kids al met 10 jaar naar het VO. Ze zit dus sinds half augustus op een school in een grote plaats (van dorpsschooltje met 60 kinderen naar een "fabriek" met 1200 leerlingen, vroeg opstaan, met de bus heen en weer en uiteraard een ander schoolregime) Ze simuleert ook ziek zijn en afgelopen maandag heeft ze zelfs gespijbeld. Veel huilbuien, ook s morgens voor ze naar school moet.

  De eerste cijfers zijn eigenlijk best goed, al vindt ze zelf dat het beter zou kunnen. Ja ze is hogere cijfers gewend vanaf de basisschool en nu komt ze met een 3 ( is een Nederlandse 7) thuis ipv de enen en tweeën (achten, negens en tienen) van de basisschool.
  Wij zijn er nog steeds "blij mee" hoor, maar ook wij zijn zoekende in hoe we hier mee moeten omgaan. Ook hier een verdrietig gevoel omdat we "hard" moeten zijn en haar naar school sturen.
   
  Peppabig vindt dit leuk.
 3. Glass

  Glass Fanatiek lid

  29 mei 2017
  1.437
  597
  113
  Vrouw
  Ik zou er niet zomaar van uit gaan dat ze niet gepest wordt. Ik werd zelf verschrikkelijk gepest en heb dat nooit echt gedeeld thuis.
  Mijn dochter wilde vorig jaar ook niet naar school, ook huilen en aan me vastklampen etc.
  Bleek later dat ze smorgens niet mee mocht spelen, en ze zich buitengesloten voelde.
  Ben in gesprek met de juf gegaan en het is nu helemaal opgelost en ze gaat graag weer naar school.
  Ik zou als ik jou was even met de juf overleggen, kijken wat de juf ervan merkt.
   
 4. Peppabig

  Peppabig Actief lid

  29 jun 2016
  390
  163
  43
  Je hebt helemaal gelijk dat ik het niet zeker kan weten. Maar ik heb er echt geen aanwijzingen voor. Ze heeft veel vrienden, veel speelafspraakjes en gek genoeg komt ze wel altijd vrolijk uit school.

  Het hele probleem is dat ze geen vaste juf heeft, die is ziek en ze heeft nu elke keer een andere juf/meester. Anders was ik dit inderdaad ook gaan bespreken.
  De ene keer voor 1 dag, dan weer 2 dagen maar nooit vaker als 3x een zelfde.

  Vanochtend is ze gelukkig weer “normaal” naar school gegaan. Maar ook omdat ze maar een korte dag hoeft en het morgen weekend is denk ik.
   
 5. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  13.317
  8.335
  113
  Klinkt alsof er wat onrust is door geen vaste juf/meester, als kind moet je dan toch telkens weer schakelen naar weer een nieuw persoon die alles weer net anders doet - dat kost energie, bij de een meer dan bij de ander. Je hoort het helaas regelmatig dat het zonder vaste juf/meester gewoon niet zo lekker loopt; individueel niet, maar ook de sfeer in de groep kan er onder lijden.
  Ik zou dit op school wel bespreken, met bv de ib’er of directeur, zodat ze op de hoogte zijn.

  Los hiervan merk ik bij mijn 7-jarige soms ook bepaalde buien; van erg aan mij hangen, en soms juist zeer zelfstandig, of heel snel geïrriteerd en boos. Ik denk gewoon volop in ontwikkeling richting pre-puber. Ik hou m’n hart vast voor over een paar jaar ;)
   
 6. Anouk2005

  Anouk2005 VIP lid

  21 mrt 2012
  13.729
  5.545
  113
  dokters-assistente
  De Glazen Stad
  Ahh wat vervelend. Hier ook een meisje van 7 jaar die altijd zingend naar school gaat maar als dat ineens zou omslaan dan zou ik wel ongerust zijn.
  Het zou kunnen dat ze last heeft van de wisseling van Juffen en misschien is er eens iets naars voorgevallen met een invalkracht, streng toespreken oid en dat ze daardoor wat angstig is geworden en anders toch echt dat pesten uitsluiten. Pesten hoeft niet altijd op te vallen, gebeurt juist vaak achterbaks als niemand het in de gaten heeft.
  Ik,hoop,dat ze zich snel weer beter zal voelen.
   

Deel Deze Pagina