Dochter slaapt alleen in skipak, wat te doen met warm weer?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Amaryllis, 14 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Amaryllis

  Amaryllis Fanatiek lid

  24 aug 2008
  3.708
  3
  38
  Mijn dochtertje is nu 5 maanden en weet heel goed wat ze wil (of juist niet ;)) 's Nachts slaapt ze over het algemeen goed, we hebben een leuk ritueeltje dat ze herkent en zodra het licht daarna uitgaat is ze stil. Overdag is het echter een ander verhaal.

  Dan slaapt ze namelijk alleen in haar skipak...:)
  Om een lang verhaal kort te maken was het slapen overdag steeds drama, ze huilde net zo lang (lees: uren) tot ik haar weer uit bed haalde. En was dan totaal over haar toeren, lag echt te snikken en te schokken. Eenmaal getroost was de wereld om haar heen ontzettend interessant, maar zonder slaap kun je prikkels niet verwerken dus was het dan ook snel weer huilen. En slapen; ho maar! Het resultaat was niet heel gezellig, dan kan ik je vertellen.
  Nou gaan we elke dag een keer de deur uit, boodschappen doen of een wandeling maken, en omdat het een koude winter was had ik een leuk skipakje voor haar op de kop getikt. Heerlijk zacht van binnen, gewatteerd, met capuchon. In het begin verzoop ze er in, nu past ie precies. Als we weg gaan trek ik haar dat pak aan, en tegen de tijd dat we terug zijn is ze eigenlijk steevast in slaap gevallen. Heel stil leg ik haar dan in haar bedje, en dan maakt ze echt een heerlijk lange ruk! Soms wel 3 uur achter elkaar. De andere slaapjes (dus zonder dat pak) waren echter elke keer drama. Nadat ze twee weken lang overdag alleen maar heeft gegild heb ik besloten om haar tussendoor ook gewoon eens in dat pak te slapen te leggen, en dat werkt! Ze nestelt zich er heerlijk in, en slaapt als een roosje. Weg strijd, gewoon lekker slapen en daarna een vrolijk meisje. :D Super!

  Nou zit ik alleen met een probleem. Want buiten wordt het in rap tempo warmer. En het lijkt me geen goed plan om haar in de zomer nog steeds als een eskimo'tje op bed te leggen...Ik heb al gekeken naar een zomer-slaapzakje, maar die hebben geen mouwen/capuchon en ik heb wel de indruk dat ze daar behoefte aan heeft. Om het gevoel van veiligheid en begrenzing. Wie weet raad? :)
   
 2. mama van 2 meiden

  mama van 2 meiden Niet meer actief

  Wat een situatie..ik moet er een beetje om lachen, al heb je daar natuurlijk niks aan...
  Ik denk dat je moet gaan afbouwen (net zoals bij inbakeren) en dit kan je bv cold turkey (in 1x) doen, maar ook per slaapje. Dus t slaapje dat ze t beste slaapt eerst t pak uitlaten en dan per slaapje verder. Ik zou haar dan wel een extra deken geven.
  Je kan haar nu ook als overgang nog in een slaapzak met mouwen leggen; E.ligt ook in een winterslaapzak; vindt ze nog erg lekker nu.
   
 3. Annie24

  Annie24 Fanatiek lid

  2 sep 2009
  2.035
  110
  63
  Zuid-Holland
  Moet er stiekem wel om lachen :)

  Maar euhmmm *denkt hard na* een slaapzak met mouwen? Misschien nog een mutsje op? Of de Puckababy of iets in die richting? Jeetje, moeilijk hoor!
   
 4. mamadieneke

  mamadieneke Actief lid

  6 jun 2009
  205
  0
  0
  mama
  zuid-holland
  misschien een handige naaiende oma/buurvrouw/vriendin?
  In kindermodeboekjes (knippie/ottobre)
  Kun je best leuke modelletjes skipak vinden. En dan gewoon van een dun fleece stofje of tricot???
  Succes!
   
 5. diaan1982

  diaan1982 Fanatiek lid

  8 okt 2009
  3.212
  1
  0
  NULL
  NULL
  zou geen muts opdoen,kan de warmte toch niet weg:( is gevaarlijk hoor.
  zit ook eerder te denken aan een puckababy of strakke slaapzak met mouwen.
  wij gebruiken die van de hema,vroeger ook ingebakerd maar gaat goed met deze slaapzak.
   
 6. Amaryllis

  Amaryllis Fanatiek lid

  24 aug 2008
  3.708
  3
  38
  Oh, haha, zelf maken kan natuurlijk ook! :D Dat is best de moeite van het proberen waard.

  Cold turkey afkicken lijkt me niks, aangezien ze overdag net twee weken lang heeft liggen gillen. Hoe consequent ik daarin ook ben, ze blijft gewoon huilen en helpt zichzelf elke keer weer totaal overstuur. Langzaam afbouwen zou ik wel kunnen proberen, al weet ik niet zo goed met welk slaapje ik dan moet beginnen. Want haar 'beste' slaapje is het slaapje in dat skipak, ongeacht het tijdstip. En zonder slaapt ze dus gewoon niet. Alle verdere variabelen zijn okee (drukke of rustige omgeving, alleen of bij ons, bedje of kinderwagen), maar dat pak mag niet ontbreken. Ik heb dus wel het idee dat het haar om de warmte/geborgenheid gaat. Maar hoe geef ik haar dat als het buiten ook warmer wordt? Heeft ze dan genoeg aan de warme lucht en is de begrenzing door bv een zomerslaapzakje voldoende?

  Weten jullie of er ook dunnere slaapzakjes met mouwen zijn? Of kan ik dan beter gaan zoeken naar een vestje met capuchon om haar aan te trekken? Het moet natuurlijk wel praktisch blijven...
   
 7. ukkepuk80

  ukkepuk80 Actief lid

  24 sep 2009
  452
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik zou niet iets kopen met mutsje. Is idd te warm. Kan ze de warmte niet kwijt!

  Je hebt ook slaapzakken die niet heel dik en gewatteerd zijn maar van iets dunner spul. Euhm weet even niet hoe het heet, maar zoals van een joggingbroek. lekker zacht maar niet zo warm als een gewatteerde. Ik heb die voor ons zoontje toen gekocht bij de zeeman geloof ik.

  Als je nu begint met over gaan naar slaapzakje heeft ze straks misschien genoeg aan een dunner slaapzakje, gewoon van katoen.

  En idd zelf maken, kan je er ook makkelijk mouwen aan maken. Let wel op dat het echt goed past. Niet op de groei maken, is te gevaarlijk.

  succes want lijkt me wel heel lastig!
   
 8. ukkepuk80

  ukkepuk80 Actief lid

  24 sep 2009
  452
  0
  0
  NULL
  NULL
  Puckababy zou ik trouwens ook niet doen. Ik denk dat ze nu wel al wat kan draaien? En anders komt dat vast snel. Met een puckababy kan ze zich niet goed genoeg draaien en is ook te gevaarlijk. Stel ze komt op de buik te liggen, kan ze zich niet terug draaien.
   
 9. Boefjesmamma

  Boefjesmamma Fanatiek lid

  23 jan 2010
  2.378
  0
  0
  Afgestudeerd en werk zoekende.
  Gouda
  Misschien een Puckabag? Dat is wat er na de Puckababy komt. We hebben hem nooit gebruikt omdat we het inbakeren konden afbouwen en hij is daarna in een gewoon slaapzakje gaan slapen.
   
 10. Marsupilami

  Marsupilami Fanatiek lid

  12 dec 2006
  2.048
  246
  63
  verpleegkundige
  Ik heb bij de Hema een leuke slaapzak gekocht met lange mouwen die je eruit kan ritsen. Hij is niet te dik gewatteerd. Is voor de winter te koud. Misschien ken je iemand die er een capuchon aan kan naaien? Gewoon een katoenen.

  Verder vind ik het wel schattig hoor, zo zie je hoe belangrijk geborgenheid is.
   
 11. misa

  misa Niet meer actief

  Hihi, wat een situatie..! Maar niet handig natuurlijk.
  Ik zou ook een dunnere slaapzak kopen en als ze daar niet in slaapt, daar mouwen aanmaken. Je kunt de slaapzak misschien aan de zijkanten iets smaller maken (naaien), zodat het dichter tegen haar aan zit.
  Succes!
   
 12. Madeliefke

  Madeliefke VIP lid

  19 jan 2008
  6.258
  180
  63
  De puckabag is idd een goede optie. Dat is een vierseizoenenslaapzak en die heeft lange mouwen. Is wel prijzig, maar ze kunnen er tot 2,5 jaar in. Zou even op de site kijken.
   
 13. misa

  misa Niet meer actief

  Of eerst in een dunnere slaapzak in de wandelwagen. Ook geborgen!
   
 14. sassie25

  sassie25 Fanatiek lid

  15 nov 2009
  4.613
  0
  0
  bakkersmeisje
  Bleiswijk
  wat ik ook weleens deed met Tycho toen het slapen hier drama was ( tot deze week niet meer) was het voedingskussen om hem heen leggen. En dan wel even kijken dat ze er niet onder kan komen natuurlijk! Ik ging ook regelmatig kijken of hij nog steeds wel netjes lag,overdag is dat prima te doen. Of de dekens gewoon strak om haar heen instoppen zodat die haar geborgenheid bieden? Soms werkt het beter als je de dekens in de lengte om het matras heen doet, dan heb je meer stof om in te stoppen. En anders de wandelwagenbak in haar bedje zetten? De kamer donkerder maken zodat ze niet zoveel ziet?

  Meer kan ik even niet bedenken :) xxx
   
 15. Klijntjuh

  Klijntjuh Fanatiek lid

  28 mei 2010
  1.059
  0
  0
  Freelance Illustrator& Grafisch Vormgever!
  Gouda
  Andy sliep ook als een blok als hij zijn buitenkleding aankreeg! (mutsje op, dik vest aan)
  Is het niet een mogelijk heid haar in te laten slapen in haar skipak, en het vervolgens los te maken? of word ze dan weer wakker?

  Als dat skipak iets is waar ze fijn in in slaap valt, zou ik het haar niet persee afnemen.
  Misschien een 'dunner' skipak? of knutselen dat je de mouwen en benen ook open kan ritsen zodra ze slaapt? zodat er niet aan haar gefrunnict word?

  Succes!
   
 16. Amaryllis

  Amaryllis Fanatiek lid

  24 aug 2008
  3.708
  3
  38
  Die Puckabag lijkt me idd wel wat! Zeker omdat die aan de seizoenen is aan te passen. Want het skipak is straks te klein, en om nou voor de zomer een nieuw skipak te kopen...dat lijkt me niet handig. Op dit moment past ze nog in de kinderwagenbak (die van de Bugaboo is lekker lang) maar daar komt natuurlijk ook een eind aan en dan wil ik niet daar weer last mee krijgen. Bovendien wil ik er toch naar toe dat ze boven in haar eigen bedje slaapt. Maar bedankt voor het meedenken allemaal, ik heb weer een paar ideeen om uit te proberen! :)
   
 17. misa

  misa Niet meer actief

  Ik las een tip in een ander topic: de wandelwagenbak in het ledikant leggen, want dan is ze alvast in de juist omgeving.

  Ik zou eerst iets met een deken uitproberen voor je gaat inbakeren. :)
   
 18. tulip

  tulip Niet meer actief

  Als een lakentje of deken niet werkt of zomerslaapzak, zou ik voor de puckabag gaan. Ik vind de andere adviezen hier met capuchons e.d. heel gevaarlijk. Een capuchon is sowieso not done in bed, je moest eens weten wat daarmee kan gebeuren.
  En een muts opdoen, stel je voor dat het straks 30 graden is, echt levensgevaarlijk als de warmte niet via het hoofdje weg kan.
   
 19. pluk

  pluk VIP lid

  13 dec 2005
  15.681
  3.786
  113
  Gelukkig ik ben dus niet de enige die een capuchon in bed niet zo heel verstandig idee vind.
   
 20. Mayon

  Mayon Niet meer actief

  Rond 8 maand wilde mijn dochter overdag ook niet meer in bed. ik vroeg me af waarom bij mij moeder wel, zij deed haar dus idd een slaapzak aan.. dat heb ik vanaf toen ook gedaan. Ik heb de HEMA slaapzak maar gebruik de mouwen niet. Dat zou jij wel kunnen doen. Volgens mij merkt ze op die leeftijd niet zoveel verschil daar mee. Succes!
   

Deel Deze Pagina