Dreumes 1,5 jaar slaapt slecht en afbouwen borstvoeding

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door LizaMP, 22 mei 2020 om 19:26.

 1. LizaMP

  LizaMP Lid

  vrijdag
  6
  5
  3
  Vrouw
  Hallo,

  onze ondernemende dame van 1,5 jaar slaapt al een hele tijd slecht in. Ze kan niet rustig worden zonder ons. Ook is ze de morgens erg vroeg wakker. Meestal rond 4.30 uur. Nadat ze dan gedronken heeft slaapt ze weer in. Hoe lang dat wisselt tussen tot 7 uur en 8.30 uur. Overdag slaapt ze vaker niet meer dan wel. Als ze slaapt overdag laten we haar niet langer dan een uur slapen anders slaapt ze ‘s avonds voor 21 uur echt niet!

  om 4.30 uur wordt ze helemaal in paniek wakker. We hebben geprobeerd om haar dan niet te voeden maar na 1,5 uur en een compleet overstuur kind toch maar weer toegegeven. Wat kunnen we doen om haar rustig weer in te laten slapen zonder te voeden?

  Daarnaast meteen de vraag over het afbouwen van borstvoeding. Vooral bij de (hele) vroege voeding weten we niet goed hoe we dit aan kunnen pakken. Ze heeft koemelk allergie. Daarom gebruiken we geen opvolgmelk. Voor de pap gebruiken we amandelmelk maar dit drinkt ze niet zonder banaan en pap. Dus hoe kan ik dan de borstvoeding afbouwen. We zien het niet zitten om om 4.30 uur naar beneden te moeten voor een boterham. Ik heb een behandeling nodig die niet kan als ik nog borstvoeding geef. Daarom maar ook omdat ik het zo wel voldoende vind wil ik gaan afbouwen.

  hopelijk hebben jullie goede adviezen voor me want ik ben echt oververmoeid door de situatie.
   
 2. elsie89

  elsie89 Fanatiek lid

  27 sep 2014
  2.811
  627
  113
  randstad
  Heeft ze het niet koud in de ochtend? Dat ze daar door wakker wordt?
  Onze zoon werd rond de 11 maanden ook elke nacht wakker en bleef dan uren wakker. Wij zijn gaan slaaptrainen want echt geen zin om uren met een krijsend kind beneden te zitten. Elke 30 seconde hem weer terug gelegd op zn rug in bed. Na een paar nachten sliep hij door en als hij wakker werd ging hij vlot weer verder slapen. Wel nog af en toe een nachtvoeding gehad maar geen gespook meer in de nacht. Wel nog vroeg wakker rond 6.00 maar dat vonden we niet zo'n probleem
   
 3. LizaMP

  LizaMP Lid

  vrijdag
  6
  5
  3
  Vrouw
  Het zou natuurlijk kunnen. Lastig om te zeggen. Soms denk ik dat ze van de vogels wakker wordt. Zelf ben ik ook een extreem lichte slaapster.

  dat slaaptrainen hebben wij geprobeerd met eerste keer 5 min wachten. Dan 10 dan 15 min. Etc. Echt drama! Compleet overstuur was ze.
  Om de 30 seconden neerleggen blijf je zo doen dan?
   
 4. aicirtap

  aicirtap VIP lid

  25 mei 2014
  5.716
  1.418
  113
  Vrouw
  Je kind kan ook te moe zijn en dus niet goed slapen. Een kind kan op deze leeftijd max 5 uur, hooguit 6 uur wakker zijn. https://www.kijkopontwikkeling.nl/artikel/oorzaken-slaapproblemen-dreumes-peuter/

  Je zegt dat je je kind wakker maakt na 1 uur, maar een slaapcyclus is 45 min. Oftewel na 45 minuten wakker maken of na 1,5 uur. Babyfoon aan en vanaf het moment dat stil is wekkertje zetten.

  Je hebt alpro soja peuterdrink, helaas wel met suiker. Maar ik zou geen flessen nu gaan aanwennen. Ik weet niet wat hij de avond er voor krijgt? hier is het warm eten en yoghurt met fruit

  En heeft hij het niet te warm of te koud? ik moet mijn dochter best warm aankleden en slaapt ook zeer onrustig zonder slaapzak.

  Hier is het ritme
  6.30/700 uur wakker, maar ik haal haar pas om 7 uur er uit
  broodje eten met bekertje melk
  om half 10 / 10 uur fruit en water
  om 12 uur aan de boterham met bekertje melk
  om 13 uur slapen tot 14.30 / 15.15 uur
  dan kopje thee met een koekje
  17.30 uur warm eten met yoghurt met wat fruit toe
  kort televisie kijken, max 3 filmpjes
  dan piama aan, tanden poetsen, boekje lezen etc.
  ze ligt er om 1900/1930 uur in.
   
 5. sabagirl

  sabagirl Fanatiek lid

  15 okt 2015
  2.085
  438
  83
  Hier hadden beide kids op die leeftijd nog 1 of meerdere nachtvoedingen bv. Pas rond 22 maanden en zoon bij bijna 2 jaar lukte het ze om de nacht door te slapen.
  Hier hielp/scheelde het wel om papa te sturen zodat ze geen melk roken.

  Vroeg in de ochtend honger kan op deze leeftijd wel, ze zijn erg actief vaak. Je kan proberen avondeten, yoghurt en dan voor het slapen nog pap in de hoop dat ze het daar wel op red tot 6/7. Als ze na wat te eten om 4.30 weer slaapt dan lijkt het me echt wakker door honger dus dan zou ik iets te eten geven , een boterham boven gesmeerd leggen kan ook of een banaan?
   
 6. elsie89

  elsie89 Fanatiek lid

  27 sep 2014
  2.811
  627
  113
  randstad
  Ja wij gingen echt elke 30 seconde terug. Tenzij hij stil was. 5 min krijsen zonder dat hij ons zag voelde voor ons niet goed.
   
 7. Shakes

  Shakes VIP lid

  2 apr 2013
  13.786
  5.328
  113
  Vrouw
  Vlaanderen
  Wij pakten het slaapprobleem juist omgekeerd aan: bij de peuter op de kamer slapen op een matras ernaast, zodat je meteen kan ingrijpen als ze wakker wordt. Dat dan wel laten doen door jouw partner, niet door jou, aangezien ze bij jou de melk zal ruiken en dat het inslapen dan weer zal bemoeilijken.

  Mijn oudste had ook kma. Zij kreeg rijstmelk, maar dan wel aangevuld met rijstroom op advies van de kinderdiëtiste. Dit omdat alle plantaardige melken te weinig vetten bevatten voor opgroeiende peuters. Dus als je volledig overstapt op plantaardige melk, zonder aanvulling van bv, kan je je best even informeren bij een diëtist om te zorgen dat je geen tekorten voor vet, calcium of vitamines opbouwt.
   
 8. LizaMP

  LizaMP Lid

  vrijdag
  6
  5
  3
  Vrouw
  Hier is het ritme
  6.30/700 uur wakker, maar ik haal haar pas om 7 uur er uit
  broodje eten met bekertje melk
  om half 10 / 10 uur fruit en water
  om 12 uur aan de boterham met bekertje melk
  om 13 uur slapen tot 14.30 / 15.15 uur
  dan kopje thee met een koekje
  17.30 uur warm eten met yoghurt met wat fruit toe
  kort televisie kijken, max 3 filmpjes
  dan piama aan, tanden poetsen, boekje lezen etc.
  ze ligt er om 1900/1930 uur in.[/QUOTE]

  persoonlijk denk ik dat ieders slaapritme en slaapbehoefte anders is. Onze andere twee kinderen sliepen op deze leeftijd helemaal niet meer overdag.
  Je artikel over slapen zal ik op een rustig moment eens goed doornemen want wat je zegt over de slaap cyclus daar hebben we idd nooit rekening mee gehouden.

  Nu nog laten wennen aan de fles vind ik idd niet zo’n goed idee. Ze krijgt ‘s avonds pap gemaakt van Amandelmelk en wat banaan. Dat eet ze goed. Daarvoor krijgt ze borstvoeding.

  Mooi zo’n strak schema. Helaas is dat hier niet haalbaar met nog twee (wat oudere) kinderen die ook hun dingen hebben. Dus soms moeten we hier echt schipperen en doen we ons uiterste best voor goed ritme maar vaak laat onze jongste zo’n strak schema zelf niet eens toe.
   
  aicirtap vindt dit leuk.
 9. LizaMP

  LizaMP Lid

  vrijdag
  6
  5
  3
  Vrouw
  Dat heb ik precies zo maar ik vrees dat als ze ons telkens ziet ze juist meer wakker wordt. Ondanks dat moeten we het mss gewoon eens proberen en kijken hoe het gaat. Dank je wel voor de tip
   
  elsie89 vindt dit leuk.
 10. LizaMP

  LizaMP Lid

  vrijdag
  6
  5
  3
  Vrouw
  Ze was van de nachtvoedingen af. Een hele tijd zelfs. Daarom denk ik dat ze het ook niet nodig heeft. Vannacht kwam ze om 1.30 uur. En idd mijn man gaat altijd ipv van ik. Na een half uurtje sliep ze weer en werd pas om 8.15 uur wakker!
   
  sabagirl en elsie89 vinden dit leuk.
 11. LizaMP

  LizaMP Lid

  vrijdag
  6
  5
  3
  Vrouw
  Hmm interessant om het andersom aan te pakken. Dat is ook wel het proberen waard.
  En dankjewel voor de tip over de room. Dat zou ik idd ook eens navragen.
   
  Shakes vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina