Dubbel gevoel verhuizen

Discussie in 'De lounge' gestart door zeilbootje, 26 sep 2022.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. zeilbootje

  zeilbootje Fanatiek lid

  15 jan 2014
  2.436
  1.014
  113
  Wie herkent dit? We zijn in onderhandeling voor een nieuw huis. Manlief is enórm enthousiast over de potentie, maar ik heb een heel vervelend gevoel in m’n maag… natuurlijk is het nieuwe huis mooi, ruim dichtbij (zelfde dorp) en groter dan we nu hebben. Maar in dit huis waar we nu tien jaar wonen zijn de kinderen geboren (letterlijk, want thuisbevallingen) en zullen de kinderen wel wennen aan een nieuw huis (oudste is bijna 8)? Aan de andere kant vind ik het wél leuk om na te denken over nieuwe keuken, badkamer, kleuren op de muren etc. En toch dat dubbele gevoel.
  Herkent iemand dit? Gaat het over? Zucht…
   
 2. Narcisje

  Narcisje VIP lid

  17 mrt 2016
  9.243
  5.738
  113
  Vrouw
  Ik herken dat zeker. Ik heb zelfs getwijfeld of we er wel goed aan hadden gedaan toen we hier net woonden, terwijl dit huis 100x beter is dan ons vorige huis.

  Uiteindelijk ben ik helemaal gewend hoor, maar ik vond het heel lastig om ons vorige huis los te laten.
   
 3. Chechi

  Chechi Fanatiek lid

  4 aug 2020
  1.810
  2.373
  113
  Vrouw
  Ik denk dat zoiets altijd moeilijk is. Momenteel zit ik in hetzelfde proces en heb het ook van vriendinnen gehoord die hetzelfde hebben ervaren. Je moet iets loslaten, een stukje fijne herinneringen. Maar: je gaat in je nieuwe huis ook fijne herinneringen maken. Een soort nieuw boek schrijven. Juist door alle potentie die het huis heeft, zorgt dit voor nieuwe mogelijkheden als gezin.
   
  Maxellera vindt dit leuk.
 4. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  20.457
  6.540
  113
  Herkenbaar. Hier hielp bedenken waarom we wilden verhuizen meestal wel. Als het gevoel te sterk is of het antwoord op de waarom-vraag niet overtuigend genoeg, gewoon niet doen. ;)
   
 5. owly

  owly VIP lid

  19 aug 2013
  15.551
  6.115
  113
  Zeker herkenbaar. Het andere was een huurhuis in een grote stad waar om de hoek al 2 schietpartijen waren.

  Toch het gevoel van we hebben hier een heel zwaar jaar gehad met onze zoon. Wou dus niet meer verhuizen want stel dat.

  Nu nog steeds heel blij dat we daar weg zijn en hier wonen.

  Ben gewoon niet goed in dingen loslaten. Samen bespreken en mijn man heeft me daar heel goed mee geholpen om het te relativeren.
   
 6. LizMe

  LizMe Fanatiek lid

  7 aug 2016
  2.648
  1.684
  113
  Ik heb dit zelf niet meegemaakt maar ik volg toevallig iemand op instagram die dus echt spijt heeft en nu het huis weer verkopen. Ze heeft zichzelf de tijd gegeven om te kijken of het nog anders zou worden maar het bleef niet goed voelen.
  Twentytoesnl heet ze op instagram, in haar highlights staat een kopje verhuizen waar het hier over gaat.
   
 7. Kinderwens87

  Kinderwens87 Fanatiek lid

  31 aug 2012
  4.160
  1.583
  113
  Vrouw
  Heeft denk ik vooral te maken met een grote verandering en dat is nou eenmaal spannend. Het vertrouwde loslaten en maar afwachten of dat wat je terug krijgt ook is wat je hoopt, of het ook echt beter is dan je nu hebt. Onze situatie toen wij ons huis verkochten is absoluut niet te vergelijken (wij blijven alles behalve binnen dezelfde woonplaats en konden ook zeker niet een ander huis kopen), wij gingen onze grote droom achterna en daarvoor moest het huis verkocht worden. Verstandelijk heel simpel, maar poeh dat is echt wel lastig geweest hoor. maar voor mij zat dat echt in de verandering en het grote onbekende wat daar nog bovenop kwam, nu ondanks dat het echt wel pittig is nog steeds, wel heel blij dat we het toch gedaan hebben
   
 8. DeeLighT

  DeeLighT VIP lid

  9 jan 2007
  8.478
  426
  83
  Wij verhuisden naar een ander gebied in NL. Nieuwer huis maar moest wel veel aan gedaan worden. Omgeving ging het ons vooral om.
  Oudste was hier 9. Kids waren echt zo gewend terwijl ze naar andere school etc moesten.

  Ik was er knap beroerd van en kon niet eens blij zijn in het begin. Na enkele maanden waren we ingeburgerd, gesetteld, werd het huis een thuis en waren we gelukkiger dan ooit.
   
 9. zeilbootje

  zeilbootje Fanatiek lid

  15 jan 2014
  2.436
  1.014
  113
  Dank allemaal! Op een enkeling na dus vooral positieve ervaringen :)
   
 10. Sado

  Sado VIP lid

  16 mei 2016
  15.867
  12.552
  113
  #10 Sado, 26 sep 2022
  Laatst bewerkt: 26 sep 2022
  O dit is zo herkenbaar!!!

  We zijn bezig met het kopen van een nieuw huis en die is zo heerlijk ruim en heeft zoveel rust en zou zó mooi kunnen worden en zo fijn zijn nu de kinderen groter worden, zie het echt helemaal voor me.

  Máár we zitten in onze huidige woning ook nog steeds zo fijn, we hebben het met liefde gekocht als twee starters van begin 20 en helemaal verbouwd tot het voor ons perfect was. En hier hebben we de kraamweken met onze kindjes doorgebracht en hier hebben zij hun eerste stapjes gezet en hun eerste woordjes gezegd:cry:

  Nogal mixed feelings, dus :D
   
 11. xxmoixx

  xxmoixx VIP lid

  11 jun 2018
  5.092
  4.185
  113
  Vrouw
  Wij zijn vroeger verhuisd toen ik een jaar of 8 was. Ik kan me niet herinneren dat ik daar perse iets van vond, het was nu eenmaal zo. We bleven op dezelfde school en in hetzelfde dorp wonen, dus qua contacten veranderde er weinig. Ik denk dat dit vooral voor kinderen belangrijk is. Je gaat niet naar de andere kant van het land, dus er blijft ook veel vertrouwd. Dit even puur vanuit de ervaring van een kind. Als ouder is het emotioneel misschien wel moeilijker hoor. Maar je gaat ook veel nieuwe mooie herinneringen maken!
  Ik vond het juist wel leuk een kamer nieuw inrichten etc. Uiteindelijk was het ook een veel fijnere buurt waar ik nu al 22 jaar een vriendin (buurmeisje) aan heb overgehouden ;)
   
 12. femkes

  femkes VIP lid

  24 jul 2007
  8.352
  8.285
  113
  Wij zijn een paar 100 meter verhuisd naar een veel ruimer huis, meer slaapkamers, betere isolatie, grotere keuken, gewoon in alles beter. Maar toch was het verdrietig om ons oude huis achter te laten. Het huis waar we een gezin zijn geworden, waar onze kinderen hebben leren kruipen, lopen en rennen. Waar we stukje bij beetje een thuis van hadden gemaakt.
  Maar nu woont er een ander jong stel en zij kregen een maand of 2 na de verhuizing een dochter. En het huis wordt weer met liefde bewoond en in gegroeid. En dat vind ik helemaal prachtig. Ik geniet van ons nieuwe huis, soms loop ik naar huis terug en dan verbaas ik me er nog steeds wel eens over dat het is gelukt. En soms zie ik mijn oude huis en dan is het een mooie herinnering, maar ook gewoon goed.
   
  Beausecret vindt dit leuk.
 13. Eenkadootje

  Eenkadootje Fanatiek lid

  5 mrt 2013
  4.356
  2.215
  113
  Ik verhuis heel vaak en makkelijk. Maar ook ik heb altijd een traanmoment als het huis leeg is en ik een laatste rondje loop door het huis.
  Dat hoort erbij.

  Wat helpt om die keuze om te verhuizen te maken,
  Waarom wil je verhuizen, wat er is er mis met het huis?
  En kan je dat evt nog veranderen? (Als je zo gehecht bent aan je huis.)
  Wordt het verbouwen of verhuizen?

  Ik kan me voorstellen dat je met 3 kinderen meer ruimte wilt.
  Is die mogelijkheid er?
   
 14. Beausecret

  Beausecret VIP lid

  26 apr 2016
  5.029
  5.667
  113
  Vrouw
  Ik herken het niet omdat ik wel echt verhuis en geloof dat dan zo moet zijn. Tot nu toe is mijn huizenjacht ook zo verlopen: ik zie het en ik ga er wonen. Huur eerst en nu 2e koophuis.

  Wat is je gevoel bij het andere huis? Kwam de aanleiding ook vanuit jou voor een nieuw huis?
   
 15. mutskuh

  mutskuh Fanatiek lid

  10 dec 2014
  2.132
  971
  113
  Wij hopen zaterdag te verhuizen naar Zeeland. Vanuit Brabant, dus een behoorlijke stap. Waar we nu zitten is echt piepklein, en waar we heen gaan ruim en in onze ogen luxe. Dus ik kan haast niet wachten. Ja, hier liggen herinneringen, en zal even een traantje laten, maar het nieuwe huis en Zeeland heeft ons zoveel meer te bieden.
   
 16. cowgirl80

  cowgirl80 VIP lid

  28 jul 2010
  6.549
  5.111
  113
  zuid-holland zuid
  Ik snap het heel goed, maar ik ben altijd iemand met koudwatervrees. Ook vlak voor ik ging trouwen, vlak voor ik moeder werd…. Breekt het koude zweet me uit en denk ik “Neeee!!! Ik kan dit niet!!!” Ik had het met onze verhuizing ook. Toch is het goed gekomen. Mijn man werd wel echt gek van mijn gezeur in die tijd, dat ik niet wist of ik wel zou gaan wennen, of de tuin wel echt ok was, de woonkamer niet te groot en de slaapkamer niet te klein. Achteraf was het echt een supergoede beslissing en ging wennen heel makkelijk:)
   
  femkes vindt dit leuk.
 17. zeilbootje

  zeilbootje Fanatiek lid

  15 jan 2014
  2.436
  1.014
  113
  Het nieuwe huis is in theorie in alle opzichten beter. Vrijstaand ipv rijtjeshuis, grotere tuin, meer vrijheid om ons heen, maar oud. Manlief is enorm handig en heeft allerlei grootse plannen over een uitbouw en maakt het nieuwe huis super goed geïsoleerd (label A). Kinderen krijgen allemaal een ruime eigen kamer en er zit een grote garage bij wat handig is voor de fietsen en het buitenspeelgoed. En een slaapkamer plus badkamer op de begane grond dus in principe voor de rest van ons leven.

  In alle opzichten beter dus! Alleen mis ik puur het fijne gevoel, wat ik bij ons oude vertrouwde huis wel heb. Maar dat moet in een nieuw huis gewoon weer groeien denk ik.
   
 18. Driessen21

  Driessen21 Bekend lid

  13 jan 2012
  824
  174
  43
  Vrouw
  Hier ook vergelijkbare twijfels hoor. Hier was ons oude huis het huis waar we zijn gaan samenwonen, waar we getrouwd zijn en onze kinderen geboren zijn. Dus inderdaad veel mooie en dierbare herinneringen, en zeker wat tranen om gelaten. Maar nu wonen we in een veel kindvriendelijkere buurt, buurkindjes om mee te spelen, veel ruimer huis met grotere tuin etc. En nu zoooo blij dat we toen doorgezet hebben! Dit huis en deze omgeving zijn zo veel geschikter voor de kinderen. Voorheen woonden we in het centrum in een prachtig, klein, huis. Nu in een mooie, ruim opgezette, kindvriendelijke woonwijk. Ik wil echt niet meer terug!

  Ik zou inderdaad even de emoties proberen uit te schakelen en een rationeel plus/min lijstje maken. Wat heeft het nieuwe huis of omgeving wat je nu mist etc. Succes!
   
 19. mamameer

  mamameer VIP lid

  21 jan 2014
  6.477
  3.128
  113
  Ik snap de spanning wel hoor. je weet tenslotte waar je nu zit dat dit een fijn huis is. dat het jullie thuis is. je bent daar vertrouwd. een nieuw/ander huis is een andere omgeving, die je nog niet kent. dat is en mag toch spannend zijn.
  ik had dat ook toen wij jaren geleden zijn verhuisd, wij gingen ook nog naar een andere plaats. dan is het niet alleen het huis maar ook de omgeving die je nog niet kent. Ik denk ook dat dit heel normaal is. Zou mij eerder vreemd lijken als het je niets zou doen.
   
 20. Deedee91

  Deedee91 VIP lid

  10 jun 2015
  12.052
  4.594
  113
  Wij krijgen over 3 weken de sleutel van ons nieuwe huis. En ja ik heb er ook een dubbel gevoel bij. Wij laten fijne buren achter , een fijne woon wijk, vrienden van dochter in de wijk. Maar ik hou mij vast aan het feit dat het ook een reden geeft dat wij gaan verhuizen, positieve reden natuurlijk. Maar ik heb het er zeker af en toe moeilijk mee.
   

Deel Deze Pagina