Dun baarmoederslijmvlies na curettage

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door Din, 18 dec 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Din

  Din Actief lid

  28 okt 2020
  425
  522
  93
  Vrouw
  Lieve iedereen,

  29 oktober heb ik een curettage gehad nadat het met medicatie helaas niet gelukt was.
  4 weken daarna kreeg ik mijn eerste "menstruatie". Dit was een dag helder rood bloed en daarna was het zo goed als over. Op de controle echo zagen we dat mijn baarmoederslijmvlies erg dun was, maar dat kon wel kloppen na een curettage zei de gyn.

  Iets meer dan 2 weken terug heb ik positieve ovu-testen in handen gehad en hoopte stiekem dat het weer raak zou zijn. Helaas zag ik deze week een paar druppels bloed met afvegen...

  Sinds vanochtend heb ik flinke steken en ik vertrouwde het niet, dus ik heb gebeld en mocht gelukkig gelijk langs komen. Er is opnieuw een echo gemaakt en het slijmvlies was nog steeds erg dun. De gyn kon hierover weinig zeggen en wil het graag verder onderzoeken met hysteroscopie, dit zal 30 december gebeuren.

  Ik ben als de dood dat ik het syndroom van Asherman heb, en ben intens verdrietig.
  Wie oh wie herkent zich in mijn verhaal en heeft ervaring hiermee?
   
 2. Din

  Din Actief lid

  28 okt 2020
  425
  522
  93
  Vrouw
  Niemand? :(
   
 3. Eevie82

  Eevie82 Bekend lid

  2 jun 2018
  611
  835
  93
  Vrouw
  Hier helaas een ervaringsdeskundige :( Ongeveer 8 weken na curettage eerste “menstruatie” maar die leek helemaal nergens op, er kwam haast niets uit terwijl het wel voelde als een normale menstruatie. Meteen gingen bij mij alle alarmbellen rinkelen en heb ik mij laten doorverwijzen naar het Spaarne in Hoofddorp. In de tussentijd nogmaals zo’n “menstruatie” en toen in Hoofddorp een hysteroscopie gehad. Conclusie: Asherman. Met echo zijn verklevingen niet te zien en dun bms wil niet altijd wat zeggen. Ik ben nu zwanger geworden met een bms van waarschijnlijk tussen 5-7 mm. Het is goed dat de gyn nu gaat kijken met een hysteroscopie, ik duim voor je dat alles er goed uitziet! Bij twijfel: laat je doorverwijzen naar het Spaarne!
  https://www.freya.nl/wp-content/uploads/2017/11/Inzicht-nr-3-dossier-Asherman.pdf
   
 4. Din

  Din Actief lid

  28 okt 2020
  425
  522
  93
  Vrouw
  Zelf vind ik het altijd zo jammer als er geen bericht meer geplaatst is hoe het is afgelopen, dus vandaar even dit berichtje:

  30 december heb ik een hysteroscopie gehad. Het was een geruststellend onderzoek! Geen verklevingen, ik ben zo ontzettend blij!! Wel zag de gynaecoloog nog een mini restje van de miskraam zitten. Deze heeft hij met het camerabuisje voorzichtig weggehaald. De opening van mijn linker eileider was goed te zien, maar voor de rechter zat wat weefsel, en kon daar niet om heen kijken om te zien of de opening vrij was... Hij heeft me op m'n hart gedrukt dat dit geen verklevingen zijn want dat zou er heel anders uit zien. Het is dus mogelijk dat deze verstopt zit, maar waarschijnlijk was het baarmoederslijmvlies weefsel omdat ik midden in m'n cyclus zat op dat moment. Vervolgens werd er ook nog een echo gemaakt en daarop was te zien dat ik nog steeds dun baarmoedervlies had (4,5mm).

  Nu het leuke gedeelte:
  Ik test sinds twee dagen positief met verschillende zwangerschapstesten!! Whaaa! Wie had dat verwacht! Ik hoop zo dat deze blijft plakken.

  Ik heb dus geen normale menstruaties tussen de miskraam en de nieuwe positieve testen gehad.
   
  Lisa890 vindt dit leuk.
 5. Lisa890

  Lisa890 Fanatiek lid

  28 aug 2018
  1.928
  2.407
  113
  Vrouw
  Wat leuk nieuws! Gefeliciteerd!
  Ik wilde net mijn ervaring ermee delen want ik had hier ook last van te dun bms maar ik zie dat je dat niet meer nodig hebt ;)
   
  Din vindt dit leuk.
 6. Din

  Din Actief lid

  28 okt 2020
  425
  522
  93
  Vrouw
  Ah lief dankjewel!! Ik ben nu toch wel heel benieuwd naar jouw ervaring haha. En misschien ook fijn voor de toekomstige lezers! Alleen als je het wilt hoor! :) :)
   

Deel Deze Pagina