Van de week had ik weer eens een eenpansgerecht op het menu staan. Was heerlijk maarwvat me vooral erg bevalt is me mannelijkheid. Weinig afwas en snel klaar. Nu wil ik vaker eenpansgerechten gaan maken en ben benieuwd of jullie nog lekkere recepten hebben diepe onderling kunnen uitwisselen Ik heb deze dus van de week gemaakt https://www.leukerecepten.nl/recepten/jambalaya-met-kip/ Liefs Brinsa
Oeps het gaat niet helemaal.goed wou de autocorrectie fouten aanpassen maar het gaat helemaal verkeerd. Sorry hoor dames!
Gerecht zonder koolhydraten ( nou ja...zonder aardappelen, brood, pasta of rijst) Kabeljauw bevroren ( ik doe meestal een grote zak van de AH) 3 kleuren paprika's ( hier ongeveer 2 paprika's p.p) en een grote broccoli. In kleine stukken snijden. Hete lucht oven voorverwarmen op 180 graden. Dan instellen op 23-25 minuten. Kabeljauw in een grote ovenschaal. Flink olijfolie erover ( voor bakken) In de oven. Na ongeveer 12 a 15 minuten de vis eruit en alle groente over de vis leggen. Weer olijfolie erover. Dan tot het eind in de oven. Als het klaar is doe ik er knoflookpoeder en een beetje zout over. Daarna weer olijfolie ( deze: https://www.ah.nl/producten/product/wi219965/il-frantoio-antichi-sapori-olijfolie ..... deze heeft echt een hele fijne smaak. Niet voor bakken en voor de oven) Heerlijk. De kinderen willen dit wel elke dag eten.
Een favoriet hier is aardappelgoulash: Pondje krieltjes 250 gram sperziebonen 2 rode paprika's 2 uien 150 gram chorizo (stukje) 600 gram kipfilet 1 eetlepel milde paprikapoeder (of gerookte paprikapoeder (pimenton)) 1 blikje tomatenblokjes (400 gram) 1/2 eetlepel tijm 2 1/2 dl vleesbouillon zout en peper Zure room Bereiden Snij de aardappelen in halve stukken. Maak de sperziebonen schoon en halveer ze evt. Maak de paprika's schoon en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de uien. Snijd de chorizo en het vlees in blokjes. Bak de blokjes chorizo zachtjes uit in een braadpan. Schep ze op een bord. Bak het vlees in het bakvet van de chorizo rondom bruin. Voeg de ui, sperziebonen en paprika toe en bak alles een paar minuten. Schep de aardappel en paprikapoeder erdoor en bak alles nog heel even. Voeg de tomatenblokjes met het vocht, tijm en bouillon toe. Stoof de aardappelen en het vlees in ca 15/20 minuten zachtjes gaar. Schep de chorizo door de goulash en warm het geheel nog 2 minuten zachtjes door. Voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de goulash in diepe borden en strooi er evt verse peterselie erover. Schep in het midden van elk bord een lepel zure room. En deze is ook erg lekker: https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R409180/romige-ovenschotel-met-tonijn
Shakshuka: Ingrediënten 3 rode uien 1 el traditionele olijfolie 3 puntpaprika's 400 g tomatenblokjes in tomatensap 4 middelgrote eieren lekker met scheurbrood\turksbrood. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1190626/shakshuka
https://www.voedzaamensnel.nl/hoofdgerecht/super-snelle-eenpans-curry-recept/ Mijn persoonlijke favoriet! Het is officieel een vegetarisch gerecht, maar af en toe voeg ik er ook wat stukjes kipfilet aan toe.
Telt alles in één keer de oven in ook? Straks hier op tafel: https://www.google.nl/amp/s/dutchkitchenblog.wordpress.com/2017/10/08/tikka-kip-uit-de-oven/amp/ Ik gebruik altijd kippenbouten ipv hele kip en als je koriander niet lekker vindt heb ik laatst kerriepoeder gebruikt voor eroverheen, was ook lekker!
Hier ligt nu een spinaziepannenkoek in de pan. In een grote koekenpan een halve zak rösti voorbakken, in een beslagkom 4 eieren, scheutje melk, peper/zout/kruiden naar smaak (ik gebruik cajunkruiden) toevoegen, pakje hamreepjes en ontdooide en uitgelekte diepvries bladspinazie erbij. Gebakken rosti toevoegen. Dan in 20 min langzaam gaar bakken in de koekenpan, na 15 min omkeren.
Erwtjesgerecht zoals wij het noemen Aardappelblokjes Spekjes Erwtjes Bosui Monchou Bak de spekjes, uit de pan. Aardappelblokjes bakken, erwten erbij, oo het laatste de spekjes terug en de bosui en in stukjes gesneden monchou erdoor warmen.