Eerst wel hartje, dan niet ?

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Shelsmanda, 14 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Shelsmanda

  Shelsmanda Actief lid

  2 nov 2015
  144
  4
  18
  sales assistant
  Lelystad
  Hallo dames,

  Ik had een vraag, wegens een hele moeilijke situatie en ongeplande zwangerschap had ik met 5,5 weken een echo:

  Buik: waren twee ringen te zien
  Vaginaal: 1 vruchtje.
  Hartactie: was bevestigd door de echoscopist.

  Gisteren had ik met 6,4 weken weer een echo.

  Buikecho: niks te zien
  Vaginaal: een vruchtzakje en aan de andere kant een vruchtje.
  Reactie gynaecoloog: het ziet er niet best uit....

  De afmeting van het vruchtje was 6,1 weken i.p.v. 6,4 weken. Mijn vriendin zei dat ze wel iets zag pulseren maar voorderest heb ik zelf niks gezien en is dit dan ook niet bevestigd door de GYN... voor het vruchtzakje wacht ik hoe dan ook een miskraam af.

  Ik denk dat ik me wel zorgen mag maken over het vruchtje..
  Heeft iemand hier ervaring mee ?

  Alvast bedankt.
   
 2. Fee89

  Fee89 Fanatiek lid

  23 aug 2013
  2.349
  807
  113
  Gent
  #2 Fee89, 14 jun 2019
  Laatst bewerkt: 14 jun 2019
  Een verschil van 3 dagen vind ik niet zo zorgwekkend, hopelijk komt alles goed. Houd goede hoop. Wanneer is je volgende echo?

  Ik had mijn eerste echo aan 6w5d en ze maten 6w 1d op. Ik was zeker van 6w5d (misschien was 6w4d ook wel mogelijk), want had ovulatietesten gebruikt en erg vroeg positief getest. Was ik toen echt maar 6w 1d geweest, had ik 5 dagen na mijn eisprong al duidelijk positief getest en is mijn ei maar 4 of 5 dagen na mijn positieve ovulatietest gesprongen. Dat lijkt me niet echt mogelijk.

  Ik zag ook wel een hartje pulseren (raar dat ze daar niks over gezegd hebben verder bij jou).

  Goed, tweede echo aan 12 weken werd ik opeens weer 5 dagen vooruit gezet, wat vele malen beter overkwam met mijn eerste idee qua termijn.

  hopelijk heb jij hetzelfde. succes, hou ons op de hoogte
   
 3. GroeneBomen

  GroeneBomen VIP lid

  7 mei 2019
  12.071
  14.346
  113
  Vrouw
  Wat een rottige onzekere situatie! Bij mij hebben ze het kindje niet eens opgemeten omdat het op een dergelijk termijn een minimale meetfout, grote gevolgen heeft; het is niet betrouwbaar om nu al te meten. Dus daar zou ik mij geen zorgen om maken.

  Dat het hartje niet meer zichtbaar klopte is wel heel rot. Als de hartactie goed zichtbaar was, had de gyn dat vast gezegd en jij ook wel gezien: vond dat echt niet te missen. Helaas is dit gewoon een kwetsbaar termijn, een hartactie al vroeg is nog zo primair en er is ook nog geen bloedsomloop. Ik hoop dat de volgende echo wel goed zal zijn, t is ook nog zo superklein. Maar maak je om de meting op dit termijn je geen zorgen: is te onbetrouwbaar, is niet voor niets dat dit ook een vitaliteitsecho heet. Termijn kan niet correct worden vastgesteld.
   
 4. Fee89

  Fee89 Fanatiek lid

  23 aug 2013
  2.349
  807
  113
  Gent
  Maar hebben ze echt gezegd dat ze geen hartactie zagen, of er gewoon over gezwegen? Misschien was er wel iets, maar hebben ze t niet genoemd?
   
 5. Shelsmanda

  Shelsmanda Actief lid

  2 nov 2015
  144
  4
  18
  sales assistant
  Lelystad
  Hoi hoi bedankt voor je reactie :)

  Dat is ook apart ! Goed dat alles goed is gekomen dan.. mijn volgende echo is a.s. donderdag ochtend. De enige reactie dat ik van haar kreeg was "dit ziet er niet zo best uit....". Ik zag zelf ook alleen een ader ??? Ofzo van mijzelf pulseren. Voorderest niks. Ze heeft het voorderest verzwegen....
   
 6. Shelsmanda

  Shelsmanda Actief lid

  2 nov 2015
  144
  4
  18
  sales assistant
  Lelystad
  #6 Shelsmanda, 16 jun 2019
  Laatst bewerkt: 16 jun 2019
  Om wat toe te voegen aan dit verhaal.

  Ik heb door de dag heen menstruatiekrampen in mn rug en buik. Ik heb vrijdag nacht ook zo erg krampen gehad dat ik er van wakker werd. Maar geen bloed. De pijn in mijn borsten beginnen af te nemen. En donderdag ochtend stond ik nog over te geven in de badkamer maar daarna is er ook niks meer geweest. Mijn ergste symptoom van extreme dorst is ook weg. Ook is mijn eetlust helemaal terug...
   

Deel Deze Pagina