eerste IUI in juni, wie nog meer??

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Paula, 9 jun 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  Hallo allemaal,

  Ik schrijf hier al een tijdje mee in een ander topic, al vanaf het begin dat ik stopte met de pil. Dat was vorig jaar sept. Maar helaas, tot nu toe heeft er geen zwangerschap mogen volgen.
  We zijn er achter gekomen dat het zaad van mijn vriend wat minder is. 8,5mln per ml. maar gelukkig is 60% daarvan wel super in orde. Dus dat hoeft volgens de artsen het probleem niet te zijn.

  Nu hebben ze bij mij wat onderzoeken gedaan en zijn ze erachter gekomen dat ik bijna geen cervixslijm aanmaak en dat mijn bmsv aan de dunne kant is, 5mm.
  Dit kan zijn door een tekort aan oestrogeen maar komt ook mede doordat ik 2x een lysexcisie gehad heb omdat bij mij Pap3 geconstateerd was.

  Gelukkig groeit er bij mij wel iedere maand een geweldig mooi ei! vorige maand 18,5x23,0 mm.

  Kortom een paar kleinere oorzaken die het samen helaas wel bijna onmogelijk maken om zwanger te raken.

  Ik zou het fijn vinden om met anderen deze mmm in te gaan en samen ervaringen te kunnen delen, dus wie doet er mee??
  en ik ben ook heel benieuwd of er nog meer zijn die voor IUI gaan door dezelfde oorzaken?

  Het worden spannende tijden!!
   
 2. Flippo123

  Flippo123 Niet meer actief

  Spannend meis... Ik ga voor je duimen.
  Jammer genoeg welkom in de MMM :(

  Ik zit zelf in mijn 3e IUI behandeling, loop al vanad december 2009 in het ziekenhuis jammer genoeg.
  Manlief heeft slechte zaadjes (0 t/m 5 miljoen per ml met een beweeglijkhied gemiddeld van 20%)
  Daarnaast zijn er nog wat probleempjes bij mij die t ook erg moeilijk maken (trage eicel rijping, korte luteale fase, dubbele baarmoeder)...

  Als je het fijn vind mee te kletsen bij een gezellig clubje meiden mag je hier komen : http://www.zwangerschapspagina.nl/groups/hey-meiden-zsp.html
  Een gezellig klein clubje waarvan de meeste in de IUI zitten, een paar al door zijn naar IVF.
  We steunen elkaar en dat is erg fijn...
   
 3. Babbel81

  Babbel81 Fanatiek lid

  22 mrt 2010
  2.901
  0
  0
  Zuidholland
  Dag Paula,

  We zitten nu in ronde 15 voor ons 1e wondertje.

  Bij mij is bijna alles goed, bloedwaardes zijn goed , HSG was goed en ik maak zelf een mooi eitje,maar heb wel erg veel buikpijn van elke ei-sprong ( daarvoor heb ik ook accupunctuur)
  De zwemmers van me mannetje zitten iets onder het gemiddelde qua aantal en beweegelijkheid, dus dat zou een oorzaak bij ons kunnen zijn.

  Deze ronde bij de gyn teruggeweest ,na een 1/2jr weer zelf proberen en we mogen al beginnen met de 1e IUI:) Ik had zelf verwacht dat ze eerst nog een samenlevingtest zouden doen,maar vind het zo ook goed.

  Gisteren pregnyl gespoten en daar nu een beetje rare buik van,maar het valt mee. Ben benieuwd naar morgen:D ( dan wel weer jammer dat we dan weer 2wk op dat rot-wachtbankje mogen gaan zitten;))

  Groetjes Babbel81
   
 4. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  Hoi Flippo en Babbel.

  Lief dat jullie reageren!
  Flippo, ik heb jouw verhaal in een ander topic gelezen en pfhoe... hoe hou je het vol? en hoe hou je de moed erin? en een dubbele baarmoeder, kan dat ook al?
  Hoe komt het dat jullie nu pas in aanmerking komen voor jullie 3e IUI, is dat een keuze van jullie zelf geweest of van de arts?
  Ik heb gelezen dat jullie het nog een tijdje zelf moesten proberen maar ik kan niet begrijpen dat een arts zo lang wacht om iemand te helpen!
  Gelukkig doen ze in het ziekenhuis waar ik heen ga helemaal niet moeilijk. Ik had verwacht dat ze mij hormonen zouden gaan geven en dat we het ook nog maar moesten blijven proberen maar die optie sloeg de arts eigenlijk meteen in de wind en hij zei dat we maar gewoon met IUI moesten beginnen want daar hadden we veel meer aan aangezien mijn baarmoedermond het eerste opstakel is. Mocht het nou dalijk niet lukken met het innestelen dan krijg ik hormonen erbij.
  Ik vind het heel jammer voor jullie dat jullie al zo lang zonder resultaat in spanning zitten. Ik hoop dat deze ronde jullie veel geluk mag brengen!

  Babbel, ook voor jullie al een hele tijd spannend dus, en nu worden jullie dan eindelijk geholpen!! Ik ga echt voor je duimen dat het meteen raak is en dat de aankomende 2 weken snel om vliegen.
  Bij ons hebben ze wel een samenlevingstest gedaan en daar was meteen duidelijk wat bij mij de oorzaak is... want bij het wegzuigen van het slijm zat er misschien 1 klein druppeltje in het spuitje en dat was het! Hij kon het nog net een beetje op een glaasje uitsmeren en bekijken, waar gelukkig te zien was dat de samenstelling heel goed is alleen was er geen zaadje van mijn vriend meer in te vinden.
  Logisch volgens de arts want in een sloot met alleen een beetje modder kun je natuurlijk niet zwemmen.... duidelijk! haha.

  Van de pregnyl heb je tot nu toe nog weinig last? dat hoor ik graag, en wat moet morgen een spannende dag voor jullie worden. Ik zou willen dat ik al 2 weken verder was... maarja, ben vandaag ongi geworden dus nog even afwachten.
   
 5. Babbel81

  Babbel81 Fanatiek lid

  22 mrt 2010
  2.901
  0
  0
  Zuidholland
  Paula, hopelijk valt je ongi mee en is het snel weer voorbij.

  Wanneer moet je voor je 1e FM? en moet je nu dus ook alleen pregnyl 2 dagen voor de IUI spuiten?

  Fijn dat jullie ook een prettige gyn hebben, die je niet te lang zelf laat aan tobben:)
  We waren liever niet in de MMM terecht gekomen,maar ja hopelijk zijn we er ook snel weer uit:D
   
 6. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  Ja Babbel dat hebben wij ook. Het is ff slikken dat al die andere maanden voor jan doedel geweest zijn maar goed, nu krijgen we wel eindelijk een echte kans!

  de eerste FM heb ik 20 juni, dan zit ik op dag 11 en meestal heb ik zelf op dag 15/16 mijn eisprong en dan een lf van 11 dagen. Dus denk dat we 23 juni de pregnyl gaan krijgen en 25 juni dan de iui ongeveer....

  Mijn menstruaties zijn altijd heel licht en ook maar 3 dagen... dus die vallen altijd wel mee, komt ook door dat dun bmsv waarschijnlijk. Ik neem nu tarwekiemolie en ik ben benieuwd of dat iets uit gaat halen.

  En wat spannend voor jullie morgen! Ben je zenuwachtig?
   
 7. Babbel81

  Babbel81 Fanatiek lid

  22 mrt 2010
  2.901
  0
  0
  Zuidholland
  Oh Paula, nou dat is dat nog een (klein) voordeeltje van je dunne bmsv.. hoop dat de tarwebloemolie gaat helpen.

  Ah, ja de IUI gaat dus hetzelfde als bij ons.

  Ja ben wel beetje zenuwachtig:) , hoop dat ik vanavond wel kan slapen:p
  Moet ook nodig wat in huis gaan doen,maar kan me niet zo goed losmaken van ZP vandaag:D
   
 8. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  haha ja ik herken dat wel. Heb tussendoor wel het een en ander gedaan al maar heb er niet zo veel zin in vandaag.

  En of je kunt slapen... ik denk dat ik van de spanning bijna geen oog dicht ga doen. Daar heb ik de dag voor mijn nod al erg last van laat staan met de iui dalijk.

  Heel veel succes morgen!! en laat aub weten hoe het gegaan is, ik ben erg benieuwd!
   
 9. Babbel81

  Babbel81 Fanatiek lid

  22 mrt 2010
  2.901
  0
  0
  Zuidholland
  Ja ik wilde gaan verven buiten,maar ja het regent elke keer, hè wat vervelend:p;) nou moet ik wel achter de comp.blijven zitten:D

  Ja ik hou je op de hoogte:)!

  liefs Babbel
   
 10. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  hahah, ja dan heb je een heel goed excuus. Toevallig zijn wij, beter gezegt ik, boven alles aan het opknappen. Ik ben wat kasten aan het schilderen en dan moet er nog gelatext worden en dan nog een laminaat vloer erin.... Nu zou ik vandaag verder kunnen gaan aan die kasten.. maar ach, ze lopen niet weg, staan er morgen ook vast nog wel! ;)

  Heel veel succes morgen!
   
 11. diene

  diene Bekend lid

  4 dec 2010
  685
  0
  0
  Limburg
  Hey Paula,

  Zie dat je ook een topic hebt geopend, als je het goed vindt kom ik mee kletsen :)

  Nog even mijn achtergrond .....
  2 juni de eerste iui gehad met maar 1,6mlj zaadjes en nu dus op het wachtbankje. 14de of 15de bloedprikken voor hcg (als mn ongi niet eerder komt)

  Gelukkig heb ik ook geen lastige gyn! na het zaadonderzoek was er al snel besloten dat ik iui zou krijgen omdat mn vriend erg weinig goede zaadjes heeft. Moest wel nog bij mij het e.e.a. uitsluiten, maar na cylcus controle, bloedtest en hcg bleek alles in orde en konden we beginnen.

  Babbel morgen aan de beurt, spannend!!!! Afleiding zoeken helpt heel goed na de iui :) Ik ben de middag na de iui naar een klein festivalletje geweest en dat deed wonderen. Op een gegeven moment was ik helemaal niet meer met mijn iui bezig..... Klinkt misschien een beetje gek, maar ik had me van te voren ook helemaal gek gemaakt en het viel allemaal mee en nam me niet zo in beslag als ik dacht.

  Veel succes meiden!!!
   
 12. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  Hey Diene, wat gezellig dat je hier mee komt kletsen! zo kunnen we toch de ervaringen wat delen en dat is af en toe wel heel erg fijn! ik bedoel ik klets ook wel met mijn vriend maar die slaat dan niet alles op en de dag erna kan ik eigenlijk weer hetzelfde vertellen ;) Denk dat dat een beetje man eigen is.

  Maar hoe werkt dat met het hcg prikken, hoef je niet thuis een test te doen? en is dat ivm de pregnyl?
   
 13. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  en naderhand iets leuks doen is een hele goede tip! moet alleen even kijken hoe het bij ons uit gaat komen qua dag... Als het nou idd. vrijdag de 25e word dan neem ik lekker vrij de rest van de dag, maarja, word het donderdag dan moet ik ff kijken.
  Ik werk gewoon fulltime dus ik kan meestal niet zo veel kanten op.

  Hoe doen jullie dat trouwens met het vertellen op je werk??
  Mijn werkgever weet van mijn situatie en die hou ik ook op de hoogte van alles. Maar als ik zo veel naar het zh moet de aankomende tijd dan moet ik wel heel veel smoesjes gaan verzinnen tegen mijn collega's....
  Ik ben dus een beetje aan het twijfelen of ik het maar gewoon moet vertellen.

  Hebben jullie het verteld?
   
 14. Babbel81

  Babbel81 Fanatiek lid

  22 mrt 2010
  2.901
  0
  0
  Zuidholland
  Hallo Diene, gezellig we worden al een clubje zo:)
  Oh voor jou zijn het spannende dagen!!:D Hoe voel je je?

  ja afleiding genoeg,moet morgen gewoon door naar me werk en daar zal ik genoeg te doen hebben;)

  Op me werk weten ze ervan, ik moest vr, ma en wo voor de FM en vr en wo. moest ik gewoon werken, ik kon gelukkig wel vroeg in het zh terecht,maar was wel te laat. Morgen dus ook gewoon werken en ja ze weten dus wel wat ik in het zh ga doen.
  Ik heb ook leuke collega's:) , dus vind het niet zo erg dat ze het weten en als er nu wat is, hoef ik niet allemaal smoesjes te verzinnen, of het helemaal uit te leggen, zeggen dat ik weer naar het zh moet, is dan genoeg.

  Maar ik snap wel dat je het niet aan iedereen wil vertellen, ik heb ook maar 5 collega's, dus dat valt ook wel mee en tegen de dames vertel ik wat meer dan tegen de heren;).
   
 15. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  goedemorgen!

  Babbel, heel veel succes vandaag he!!! ik ben zo benieuwd voor je! en zit er zelf wel aan te denken om het maar gewoon te gaan vertellen op het werk... Ik heb ook niet zo veel collegas en werk er al bijna 6 jaar dus we zijn ook wel een hecht clubje daar.
  Is ook een stuk makkelijker als iedere keer smoesjes verzinnen.

  Ik ben vandaag pas ongi geworden ipv gisteren... heel apart. Normaal word ik het meteen op de dag dat mn temp daalt maar ik heb deze keer een lange aanloop nodig gehad. Maar goed, hij is er dus we kunnen verder :D
   
 16. diene

  diene Bekend lid

  4 dec 2010
  685
  0
  0
  Limburg
  Hey meiden,

  Paula ik hoef inderdaad geen thuistest te doen. Ze hebben me verteld dat het ook even duurt voor de pregnyl uit je lichaam is, maar die was er gister al uit (heb het ff getest) maar ik denk dat het in ons ziekehuis gewoon standaart is dat je na de iui daar gaat testen.

  Op mn werk wilde ik het eerst niet vertellen. toen ik met de iui ging beginnen heb ik het toch collega's verteld, dat maakt het wat makkelijk met weggaag naar het ziekenhuis, hoef dan geen exuses te maken. Maar mijn baas wil ik het niet vertellen.

  Babbel heel veel succes vandaag!!!

  vandaag nog ff druk, moet nog alles inpakken voor ik straks vertrek voor pinkpop. Ik zal er het weekend dus niet zijn.
  Ben er dinsdag weer en hopelijk kan ik dan vertellen dat ik nog niet ongi ben :)

  Fijn weekend allemaal.
   
 17. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  Diene, naar pinkpop??? Leuk zeg! ben ik ook 2x geweest en ben ook een keer naar lowlands geweest, echt altijd super gezellig. Ik hoop dat het weer een beetje mee zit voor je en dat je daar voldoende afleiding hebt, maar daar ben ik niet bang voor.

  Ik ga voor je duimen!!
   
 18. Babbel81

  Babbel81 Fanatiek lid

  22 mrt 2010
  2.901
  0
  0
  Zuidholland
  Diene , als je het nog leest, heel veel plezier op Pinkpop en ik hoop of goed nieuws bij thuiskomst!:)

  Paula, oh raar, nou ja nieuwe ronde is wel gestart ja. Hopen dat het de laatste ronde voor je wordt:D!

  IUI valt inderdaad alles mee, de eendebek is eigenlijk het vervelendste, van het insemineren zelf voel je eigenlijk helemaal niks en ik heb daarna ook geen last gehad. Nu alleen last van me heupen:( zal wel te gespannen in die steunen hebben gelegen:p.

  Dus nu op het wachtbankje plaatsgenomen:)
   
 19. Paula

  Paula Fanatiek lid

  8 okt 2010
  1.276
  0
  0
  Helmond
  Goedemorgen!

  fijn weekend gehad? En hoe was pinkpop diene? Vanndaag mag je bloed gaan prikken he? Jeetje, wat spannend!! Heb je een gevoel dat het raak is?

  en hoe is het met jou babbel?

  Wij hebben een vervelend weekend gehad... Mijn schoonbroer en schoonzus zijn na 10 jaar uit elkaar... Ze hebben ook een dochtertje van 4, echt triest allemaal. Hij logeert nu ook een tijdje bij ons dus het is allemaal erg verdrietig.

  ik mag zo bloed gaan prikken, heerlijk zo vroeg in de ochtend haha. En dan een week wachten tot de eerste fm. Ik kan dus niet wachten tot we een week verder zijn :D
   
 20. Babbel81

  Babbel81 Fanatiek lid

  22 mrt 2010
  2.901
  0
  0
  Zuidholland
  Paula, oef dat lijkt me inderdaad heftig, zeker ook met je kleine nichtje :( , zijn ze wel 'vriendelijk' uit elkaar, of maken ze ook echt ruzie ( dat is helemaal verschrikkelijk :() sterkte ermee!

  Zo, ja dat is wel vroeg bloedprikken en dan lekker gaan aftellen naar je 1e FM. Wat gaan ze nu meten uit je bloed?

  Diene, en leuk gehad op Pinkpop? gisteren niet helemaal veregend:p?

  En nog belangrijker...heb je goed nieuws te vertellen:D? of ben je al ongi, want je banner staat wel op dag 1, maar volgens mij doet hij dat automatisch..

  Hier gaat alles goed, alleen nog steeds last van me heupen, vooral links , weet echt niet waardoor:( maar ik heb het echt pas gekregen nà de IUI.. raar!
   

Deel Deze Pagina