einde ww uitkering, zwanger en ziek

Discussie in 'Stel je vraag aan het UWV webcareteam' gestart door seray, 7 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. seray

  seray Lid

  11 feb 2011
  6
  0
  0
  NULL
  NULL
  hallo,
  ik heb een vraag waar ik eigenlijk geen duidelijke antwoord op kan vinden.
  Mijn ww uitkering loopt tot 18 mei 2011,maar nu ben ik zwanger en uitgerekend op 27 juli 2011 , vanwege harde buiken en bekkeninstabiliteit heb ik me per 3 maart 2011 ziek gemeld bij de uwv, als het goed is is mijn ww uitkering omgezet naar ziektewetuitkering i.v.m klachten wegens zwangerschap, maar nu heb ik begrepen dat je nog steeds je ww uitkering dagen verbruikt terwijl je 100% wordt uitbetaald, maar hoe zal het nu met mijn uitkering lopen als ik nog maar 10 weken recht op heb, wordt het wel 18 mei gewoon beeindigd of heb ik nog recht op zwangerschapsuitkering, volgens mij val ik net nog binnen 10 weken voor mijn bevallingsdatum of niet, graag hoor ik reactie en alvast bedankt, m.v.g Seray
   
 2. UWV

  UWV VIP lid
  Medewerker

  Beste Seray,

  Momenteel zijn we bezig met je vraag. Vanmiddag plaatsen we een reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Mariëlle
  UWV Webcare Team
  Welkom bij UWV
   
 3. seray

  seray Lid

  11 feb 2011
  6
  0
  0
  NULL
  NULL
  hoi, bedankt ik wacht op uw reactie , m.v.g Seray
   
 4. UWV

  UWV VIP lid
  Medewerker

  Beste Seray,

  Je WW-uitkering wordt per 18 mei beëindigd. Als je ziek bent ten gevolge van de zwangerschap verbruik je tijdens de eerste 13 weken je WW-dagen.


  Als de vermoedelijke bevallingsdatum of de werkelijke bevallingsdatum valt binnen 10 weken na het einde van de WW-uitkering of het einde van de Ziektewet-uitkering. Dan kan je een zwangerschaps-en bevallingsuitkering (WAZO) aanvragen.
  Als je een Ziektewet-uitkering hebt kan je vanuit de Ziektewet-uitkering een WAZO-uitkering aanvragen.

  Actuele informatie vind je hier.

  Als je ziek bent ten gevolge van de zwangerschap gaat je WAZO-verlof 6 weken voor de vermoedelijke bevallingsdatum in.

  Ik wens je een goede zwangerschap.

  Met vriendelijke groet,

  Brigitte
  UWV Webcare Team

  www.uwv.nl/webcare
   
 5. seray

  seray Lid

  11 feb 2011
  6
  0
  0
  NULL
  NULL
  bedankt Brigitte,
  ik vind het helder maar stel je voor dat de verzekeringsarts mij weer beschikbaar vind voor werk of ik meld me weer beter dan is het gevolg voor mij dat ik tussen 18 mei (einde ww uitkering) en 22 juni 2011 (begin van mijn zwangerschapsverlof als ik 6 weken voor mijn bevallingsdatum bereken) geen geld meer kan ontvangen van de ww en de ziektewet en daarna kan ik wel de wazo in omdat mijn vermoedelijke 27 juli 2011 bevallingsdatum net binnen 10 weken valt, klopt dat, ik hoop dat u nog even voor me kan beantwoorden,
  met vriendelijke groeten Seray
   
 6. UWV

  UWV VIP lid
  Medewerker

  Beste Seray,

  Als je WW-uitkering eindigt met ingang van 18-05-2011 is je laatste verzekeringsdag voor de WAZO 17-05-2011. Je uitgerekende datum ligt op 27 juli, dat betekend dat er 10 weken en 1 dag tussen beide data zitten. Als gevolg hiervan kun je geen aanspraak maken op de WAZO. Blijkt achteraf dat je daadwerkelijke bevallingsdatum wel vroeger ligt, dus binnen de 10 weken periode. Dan kan je alsnog aanspraak maken op de WAZO.

  Na het einde van je WW-uitkering is er bij het UWV geen andere regeling waarop je aanspraak kunt maken. Als je WW eindigt terwijl je ziek gemeld bent bij het UWV wordt je dossier overgedragen naar de Ziektewet. Je zult dan tot je hersteld bent of 6 weken voor je vermoedelijke bevallingsdatum een ziektewet-uitkering gaan ontvangen.

  Eindigt deze Ziektewet-uitkering binnen 10 weken voor je vermoedelijke bevallingsdatum, dan kun je vanuit deze uitkering in aanmerking komen voor de WAZO.

  Met vriendelijke groet,

  Ella
  UWV Webcare Team

  www.uwv.nl/webcare
   
 7. seray

  seray Lid

  11 feb 2011
  6
  0
  0
  NULL
  NULL
  #7 seray, 15 mrt 2011
  Laatst bewerkt: 15 mrt 2011
  hoi, bedankt voor je reactie, zo had ik zelf niet berekent, maar goed dat ik dat weet, ik heb net mijn ww papieren gekeken en staat tot en met 18 mei 2011, mijn ww uitkering is op 19 augustus 2010 ingegaan, omdat mijn vermoedelijke bevallingsdatum 1 dag na valt heb ik dus geen recht op wazo dat is wel jammer, maar denk je niet omdat het tot en met is dat er toch alvorens een dag afgetrokken is, in ieder geval bedankt voor je reactie, gr seray
   
 8. UWV

  UWV VIP lid
  Medewerker

  Beste Seray,

  Als je op 18 mei 2011 nog recht hebt op betaling van de WW-uitkering, valt je uitgerekende datum binnen de termijn dat je aanspraak kunt maken op de WAZO. Je aanvraag wordt dan beoordeeld en je ontvangt van UWV de beslissing per post.

  Je kunt de uitkering aanvragen door 8 weken voor je uitgerekende datum te bellen met UWV-telefoon (0900-9294). Dit geldt ook als je in deze periode nog een Ziektewet-uitkering ontvangt.

  Actuele informatie over het aanvragen van de WAZO vind je hier.

  Met vriendelijke groet,

  Ella
  UWV Webcare Team

  www.uwv.nl/webcare
   
 9. seray

  seray Lid

  11 feb 2011
  6
  0
  0
  NULL
  NULL
  hoi, erg bedankt beetje opluchting, voordat ik mijn eerste vraag stelde had ik nog twijfels of er daadwerkelijk beantwoord zou worden, maar mijn alle ingewikkelde vragen zijn uitgebreid beantwoord, erg fijn dat jullie er zijn, zo kunnen mensen toch nog hulp krijgen door deskundige mensen, ik ben super blij dat ik deze site toevallig trof, nogmaals bedankt, m.v.g Seray
   

Deel Deze Pagina