Eindelijk ons zwangerenclubje vanaf febr. 2019

Discussie in 'Zwangerschap clubs' gestart door LilyB, 1 aug 2019.

 1. Momof2rebels

  Momof2rebels Bekend lid

  21 dec 2018
  776
  385
  63
  Vrouw
  Nou precies ik zie meer nadelen dan voordelen om een stuit bevalling te doen.
  Maar ik voelde heel duidelijk haar hoofd boven liggen, maar ik heb alweer te horen gekregen van de VK dat mevrouw bijdehandje alweer gedraaid is met haar hoofd. Dus volgens mij doet ze het erom om mama het lekker spannend te maken !!!!

  En ze is super drukk ik kan mij niet herinneren dat mijn andere 2 kinderen zo druk waren. Het is echt niet normaal da ik soms twijel van is dit wel oke dat ze zo druk is hahahaha. Maar heeeerlijk ze trapt erop los ! Soms zo erg dat ik het wel benauwd krijg en moeilijk adem, maar zo lang zij het goed doet im good !

  Hoe is het met jou mannetje ? Ondanks hij in een stuit ligt is hij ook zo lekker actief?
   
 2. Momof2rebels

  Momof2rebels Bekend lid

  21 dec 2018
  776
  385
  63
  Vrouw
  Jij ook al een stuit mannetjee hihi. Die baby's maken het ons wel lekker spannend he ! Maar verder gaat alles goed met jou en de baby ???

  Ja nu alweer richting de 31 weken dansje ! Gaat niet normaal snel ! Heb wel ff een kut weekje achter de rug, want ben geweest weer voor de niertjes. Ik zal dat zo even apart in een verhaal zetten. Eerst wilde ik even reageren op jullie dames hihi
   
 3. Lalaatje90

  Lalaatje90 VIP lid

  15 jan 2014
  5.655
  2.812
  113
  Friesland
  Ow dat klinkt niet goed! :(

  Hier is de kleine meid ook heel druk, ben ik wel blij mee, zou in paniek raken als ik het niet zoveel zou voelen bewegen.
   
 4. Momof2rebels

  Momof2rebels Bekend lid

  21 dec 2018
  776
  385
  63
  Vrouw
  Nou dames goed om te zien dat het wel goed gaat met jullie en de baby.
  @DCG Ik blijf toch echt voor je duimen en het kan echt niet meer lang op zich wachten daar geloof ik in ! Het word ook tijd voor jou verdorrie ! Dikke knuffel !!

  Update van mij;

  Afgelopen dinsdag had ik de 2e onderzoek voor de niertjes van me baby en het goede nieuws is dat haar niertjes mooi zijn mee gegroeid:D:D Dat is wat ze ook wilde zien dat de niertjes mee groeien en niet stoppen ! Echter vind de gyne ze toch nog aan de kleine kant(wat mij logisch lijkt, want ze waren al aan de kleine kant dus als ze mee groeien lijkt het mij dat ze aan de kleine kant blijven). De niertjes vallen nog wel binnen de marge die het ziekenhuis aan houd. Dus tot zo ver goed nieuws !

  Het iets mindere goede nieuws. Ik moet tot volgende week woensdag wachten op een telefoontje van de gyne, omdat ze dit toch voor de zekerheid bespreekbaar wil maken in een grotere overleg met kinder artsen, gyne en verloskundigen. Dit, omdat ze me adviseren om toch medisch te bevallen zodat als de baby geboren is zij door een kinderuroloog gezien kan worden en onderzocht kan worden wat de functies zijn van de nieren. Maar dit is niet zeker, omdat mijn vruchtwater perfect is, de groei van de baby is perfect. Ze drinkt en plast goed van de vruchtwater en dat verklapt al dat haar nieren eigenlijk al gewoon doet wat ze moeten doen. Dus ook DIT is goed nieuws. Maar toch blijft het spannend, want ik wil NIET medisch worden, omdat ik heel graag een thuis bevalling in bad zou willen hebben. Maar wat niet anders kan kan natuurlijk niet anders. Veiligheid van me kindje voorop!!!!

  Mijn VK die was een klein beetje geïrriteerd, omdat zij vind dat het ziekenhuis mij onnodig zorgen aan het maken is. Zij is zelf gespecialiseerd in de 20 weken echo's die heeft zij dus zelf ook bij mij gedaan. En zij gaf aan dat de nieren idd aan de kleine kant zijn, maar niet zorgwekkend klein. En omdat voor de rest alles goed is zoals het vruchtwater, de groei en ze ERG actief is vind ze het een beetje overbodig, maar we wachten het rustig af.

  Ook was het zo dat mijn baby iets kleiner dan het gemiddelde is en dat het daardoor kan komen dat haar nieren ook kleiner zijn, omdat ze gewoon een kleine baby is. Ik ben namelijk 1,59 dus ook niet erg lang. Echter is ze zo goed gegroeid dat ze nu samen met het gemiddelde goed loopt. Dus de VK gaf al aan dat ik me echt geen zorgen hoef te maken voor nu en dat zij zelf er van uit gaat dat ze dit doen alleen uit voorzorg.

  Maar goed onbewust ga je toch erg ermee zitten:(
   
 5. Momof2rebels

  Momof2rebels Bekend lid

  21 dec 2018
  776
  385
  63
  Vrouw
  Ooh heerlijk die damess die doen het erom dus ! Jaa mijn kleine meid is ook ergg drukk en dat is alleen maar een heel goed teken dus ben er ontzettend blij mee. Ik hoop dat ze dit ook blijft todat ze geboren is !

  Hoe is het verder met jou??

  Ja op zich meer goed nieuws hoor, maar toch gwn een dingetje heb het verhaal net neer gezet dus je kan het al lezen.
   
 6. Lalaatje90

  Lalaatje90 VIP lid

  15 jan 2014
  5.655
  2.812
  113
  Friesland
  Gelukkig valt het mee. Ik zou me eerst lekker niet te druk maken. Probeer ook gewoon te genieten, ook al is dat soms een beetje lastig.

  Met mij gaat het verder prima, alleen m'n bekken is een probleem.Ik heb best veel pijn met lopen aan een kant. Straks heb ik een intake bij de bekkenfysio voor een ZwangerFit cursus, ik hoop dat ik mee mag doen en dat mijn bekken niet een totale belemmering zijn voor de oefeningen.
   
 7. Momof2rebels

  Momof2rebels Bekend lid

  21 dec 2018
  776
  385
  63
  Vrouw
  Ja dat probeer ik zeker te doen!

  Ohh jaa die bekken he die beginnen bij mij sinds deze week aan de rechter kant heel veel pijn te doen ! Ineens ! Ik heb gisteren een zwangerschapsmassage gehad over mijn gehele lichaam ! Zo dat was lekkerrrrrrrrr!

  Ik hoop ook echt dat je mee mag doen belemmerd het je veel in je dagelijkse leven?
   
 8. Lalaatje90

  Lalaatje90 VIP lid

  15 jan 2014
  5.655
  2.812
  113
  Friesland
  Nu wel. Ik kan amper nog lopen, want dat doet megaveel pijn. Het liefste zit ik op de fiets.
  Ik wil eigenlijk nergens meer naar toe lopen, traplopen wil ik niet, mag ook niet.

  Lekker zo'n massage indd. Lijkt me fantastisch, even liggen op een bed en lekker gemasseerd worden :rolleyes:
   
 9. Momof2rebels

  Momof2rebels Bekend lid

  21 dec 2018
  776
  385
  63
  Vrouw
  Ohhh jeetjee, maar dat is wel heftigg hoor en dan moet je nog een aantal weken/maandjes. Ik hoop dat de cursus hier wat mee kan doen, want kan me voorstellen dat dit voor jou ook frustrerend is.

  Ja heerlijk zo een massage ik raad het aan !
   
 10. Lalaatje90

  Lalaatje90 VIP lid

  15 jan 2014
  5.655
  2.812
  113
  Friesland
  Indd, nog 3 maanden zo doorlopen heb ik niet veel zin in!
   
 11. Momof2rebels

  Momof2rebels Bekend lid

  21 dec 2018
  776
  385
  63
  Vrouw
  Nee geloof ik best. Hoop dat je er ergens wat minder last van zal hebben zodat je toch nog wat dingen kan doen zonder al te veel pijn !
   
 12. Dafino

  Dafino Fanatiek lid

  2 feb 2019
  1.621
  1.322
  113
  Vrouw
  Je hebt helemaal gelijk! Fijn dat je moeder je goed kan informeren. Vaak blijven dingen toch je eigen keuze en moet je heel erg op je gevoel afgaan en op de info die je leest en om je heen verzamelt.
   
 13. Dafino

  Dafino Fanatiek lid

  2 feb 2019
  1.621
  1.322
  113
  Vrouw
  @Momof2rebels kan mij goed voorstellen dat je er toch mee rond loopt. Ook al ziet het er eigenlijk allemaal goed uit. Is toch fijn als ze gewoon zeggen alles is goed en je weer rustig verder kan.

  @Lalaatje90 balen hè van je bekken. Weet zo goed hoe je je voelt. De fysio heeft mij gister weer goed pijn gedaan. Lig daar echt niet voor mijn lol. Maar gelukkig helpt het wel goed en heeft ze het redelijk stabiel gekregen.
   
 14. Lalaatje90

  Lalaatje90 VIP lid

  15 jan 2014
  5.655
  2.812
  113
  Friesland
  Laatste keer lag ik daar ook niet ontspannen.
  Ze deed me behoorlijk zeer en net alsof ze het erger heeft gemaakt. :oops:
   
 15. Dafino

  Dafino Fanatiek lid

  2 feb 2019
  1.621
  1.322
  113
  Vrouw
  Kan dat las ik inderdaad. Heb dat twee keer gehad dat het na de behandeling erger voelde als ervoor. Maar omdat ik iedere week ga, en zelfs twee keer per week ben geweest, was dat snel weer weg. Laatste keer na het behandelen van de binnenkant van mijn been was die wel helemaal blauw. Nu krijg ik wel snel blauwe plekken en schijnt de bloedarmoede daar ook bij te helpen.... Maar ook dat is gelukkig weer weg. Misschien moet je toch even bellen en kijken wat de fysio zegt?
   
 16. Aapie88

  Aapie88 Actief lid

  8 okt 2018
  333
  284
  63
  Vrouw
  klopt @Dafino bij mij doet het ook altijd na het behandelen meer pijn maar daarna word het juist wel wat beter. Je moet inderdaad wel elke week gaan en dan blijft het redelijk constant als je even niet gaat merk je dat direct. Ik denk dat als ik niet zo vaak was geweest mijn bekkenpijn nog veel erger was geweest. En die is al erg, vanaf week 20 niet meer werken en nu ik op het laatst loop is het helemaal drama elke beweging is heel pijnlijk en slapen wil helemaal niet.

  toch als ik niet naar de fysio was gegaan ben overtuigd dat het dan nog extremer was geweest. Ben namelijk een keer paar weken niet gegaan en dat merkte ik echt wel. Ze houden je toch een beetje soepel.
   
  Dafino vindt dit leuk.
 17. Lalaatje90

  Lalaatje90 VIP lid

  15 jan 2014
  5.655
  2.812
  113
  Friesland
  Ik moet nog even een weekje wachten... ze zitten vol en die van mij is aankomende week op vakantie.
  Morgen doe ik mee met zwangerfit cursus onder begeleiding van fysio en bekkenfysio.
  En ik doe mijn oefeningen en wissel het lopen, zitten en liggen wat af. Meer kan ik nu niet doen :(
   
 18. Dafino

  Dafino Fanatiek lid

  2 feb 2019
  1.621
  1.322
  113
  Vrouw
  Ik hoop voor je dat de zwangerfit cursus je de nodige verlichting gaat geven. En anders misschien toch iets vaker naar de fysio proberen?
   
 19. Dafino

  Dafino Fanatiek lid

  2 feb 2019
  1.621
  1.322
  113
  Vrouw
  @DCG hoe gaat het met je? Zie dat je al meer als een week niet online bent geweest. Niets voor jou.....
   
 20. Momof2rebels

  Momof2rebels Bekend lid

  21 dec 2018
  776
  385
  63
  Vrouw

  Ja precies, maar moet zeggen dat het nu weer relax is bij mij. Had afgelopen week een groei echo bij mn VK en die ging ook weer ff spieken naar de niertje en ze gaf ook aan dat ze echt niks bijzonder ziet eraan. Vruchtwater was weer perfect op peil de groei is perfect. Ze is gwn een kleine meid en daar passen deze niertjes heel goed bij zegt ze.

  Maar ik word woensdag overmorgen wel gebeld of ze me wel of niet medisch willen laten bevallen dus dat is wel even een momentje waar ik nog op wacht. Ik ga er van uit dat met me meisje alles goed gaat, maar in het ziekenhuis bevallen was niet iets wat ik graag wilde hebben, maar goed hihi
   

Deel Deze Pagina