Endometriose en in de Medische Malle Molen

Discussie in 'MMM clubs' gestart door Caro31, 21 jan 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Caro31

  Caro31 Fanatiek lid

  11 nov 2007
  2.499
  2
  38
  Zijn er hier op ZP nog meer meiden die endometriose hebben en in de MMM zijn terecht gekomen? Wat zijn jullie ervaringen tot nu toe en hoe ziet jullie traject eruit? Of misschien willen meiden met endometriose die wel zwanger zijn geworden hun succesverhaal hier vertellen?

  Ik mis echt een topic op het forum hierover. Daarnaast verbaast het me soms dat er, voor zover ik hier lees, zo weinig meiden zijn met endometriose terwijl toch 1 op de 10 vrouwen in de vruchtbare leeftijd endometriose heeft.

  Mijn situatie in het kort: sinds 2007 zijn we bezig voor een kindje. In 2008 is endometriose gediagnosticeerd middels een kijkoperatie. Verklevingen in m'n linkereierstok, 1 verkleefde eileider, endometriose op het randje van de darmen, een endometriosecyste in de linker eierstok. Wonder boven wonder raakte ik twee maanden na de operatie zwanger! Waarschijnlijk is het gelukt omdat de nog goede eileider doorgespoten is. Na een kloppend hartje gezien te hebben, kreeg ik helaas met 9 weken een miskraam.

  Heb in 2009 nog een aantal darmonderzoeken gehad omdat de endo ook tegen de darm aan zit, maar daar is verder niet zo veel uitgekomen. Verder nog een HSG gehad in augustus omdat ik dat graag wilde. Was bang dat de andere eileider inmiddels ook dicht zat. Dit blijkt niet zo te zijn, maar helemaal goed liep hij ook niet door.

  Nu in 2010 de eerste IUI gehad in een cyclus met hormonen. Helaas na 10 dagen ongesteld geworden en behoorlijk heftig ook. Niet alleen bloeden, maar de pijn... die was verschrikkelijk, tot braken aan toe. Kon twee dagen amper lopen, nu gaat het gelukkig weer de goede kant op. In overleg met de gyn besloten dat we eerst stoppen met IUI, want de kans dat het met IUI zou lukken achtte zij in mijn geval niet heel erg groot en omdat mijn lichaam zo heftig heeft gereageerd, ws. door de hormonen, is het niet verstandig om hier nu mee door te gaan.

  Op 2 februari hebben we een afspraak met een endometriosespecialist in het UMCG en dan kijken we verder.

  Hoop dat er meer meiden zijn die hun ervaring willen delen. Heb deze week ervaren wat een vreselijk pijnlijke rotziekte endometriose is en de gedachte dat de endo alleen maar door kan woekeren en meer schade aan kan richten maakt me bang... :(

  Liefs Caro
   
 2. Caro31

  Caro31 Fanatiek lid

  11 nov 2007
  2.499
  2
  38
  up up
   
 3. Marni

  Marni Bekend lid

  26 apr 2007
  749
  7
  18
  Wat een rotaandoening inderdaad, mijn beste vriendin heeft een zware vorm en die moest zo snel mogelijk zwanger worden omdat ze iedere maand cystes kreeg, zij is nu zwanger van de 2e door IVF, allebei de keren in 1 keer raak, dus dat is gelukkig positief!
   
 4. Roxy83

  Roxy83 Actief lid

  4 mrt 2009
  235
  0
  0
  Ik heb ook endometriose en zit sinds vorig jaar in de mmm, zonder resultaat tot nog toe.
  Door mijn hevige klachten tijdens de menstruatie moet ik nu eerst geopereerd worden voordat we verder kunnen met onze kinderwens.
  Ik zou 30dec via kijkoperatie geholpen worden maar 2 weken voor die tijd vroeg de arts aan mij of ik al een nierecho gehad had, ik zo nee dus die moest ik eerst doen. de uitslag was niet best dus de operatie kon niet doorgaan en ik moest eerst verdere onderzoeken doen. Een nieronderzoek gehad (renogram) en daar vorige week de uitslag van gehad, de endometriose zit bij mij in mijn linkereierstok en is 5 bij 4 hij heeft mijn linkernier zover aangetast dat deze nog maar een functie van 17% heeft.
  Nu moet ik nog een darmonderzoek hebben want de arts is bang dat hij mijn darmen ook heeft aangetast. Mocht het zo zijn dat mijn darmen ook aangetast zijn dan wordt dat deel tijdens de buikoperatie verwijderd.
  Zoals het er nu uitziet wordt ik ergens in maart geholpen.

  Echt wat een *** iets is het, dat te bedenken dat hij alles in je lichaam gewoon kan aantasten en kapot kan maken. vind het nog wel onwerkelijk dat ik het heb en baal enorm maar ja daar wordt je natuurlijk zelf niet beter van dus probeer me er zo veel mogelijk bij neer te leggen en alles op me af te laten komen.

  ben iniedergeval nu al blij als we een half jaar verder zijn, hopelijk kunnen wij dan weer met onze kinderwens bezig.

  Jij 2 februari heel veel sterkte, deze dag heb ik een afspraak met de chirurg.

  Liefs
   
 5. Caro31

  Caro31 Fanatiek lid

  11 nov 2007
  2.499
  2
  38
  Marni, wat fijn voor je vriendin dat ze 2x meteen zwanger is geworden door IVF. Dat geeft weer hoop.

  Roxy, jij hebt dus ook behoorlijke heftige endometriose. Dat je nier er zelfs door aangetast is. Had je ook klachten dan die daarop duidden? Ik lig alweer het hele weekend plat. Na de hormoonbehandeling voor de IUI is het helemaal mis in m'n buik. Heb het gevoel alsof de endometriose keihard is gegroeid. Kan bijna niet lopen van de pijn, waardeloos!!!!:( Ik had eigenlijk nooit heel veel klachten door de endo en vond het goed te doen, had hooguit 1 dag per maand wat last, soms ook helemaal niet. Maar nu door die hormonen die ik moest spuiten voor de IUI weet ik pas echt wat de ziekte met je doet. Hoop dat dit eenmalig is geweest, want dit is moeilijk te handelen.

  Krijg je een grote buikoperatie of een kijkoperatie? Een buikoperatie heb ik hoogstwaarschijnlijk ook nog in het vooruitzicht. Daar horen we 2 februari meer over.

  Goed dat je het op je af laat komen allemaal. Dat is ook het beste.

  Ben benieuwd hoe het traject verder voor je gaat verlopen.

  Liefs
   
 6. Herma

  Herma Bekend lid

  15 sep 2007
  846
  0
  0
  leidster kinderdagverblijf
  Nijmegen
  Hoi Caro,

  ik heb ook endometriose. In 2008 kijkoperatie gehad, beide eileiders afgesloten, 2 cystes op de eierstokken, darm en blaas ook aangetast. Altijd veel pijn gehad met menstruatie. Vooraf aan de ivf 6 maanden lucrin spuit gehad . Dit middel zorgt ervoor dat je in de overgang komt zodat je niet meer ongesteld wordt. het werkte heel goed bij mij want de cystes slonken ook en ik had geen pijn meer. Meteen de 1e ivf zwanger, wat een geluk. Maar na 10 weken toch geen kloppend hartje. Een curretage gehad. De 2e ivf mislukt. In maart poging 3. Nu weer in de overgang gezet om alles rustig te maken in mn buik. En de cystes te laten krimpen.

  Spannend Caro, Je hebt ook al lang moeten wachten zeg. Maar het kan dus wel endo en zwanger. Een miskraam kan iedereen overkomen en had niks met endo te maken. Ben benieuwt wat jouw specialist zegt. Hopelijk mag je snel beginnen.

  Groetejes en succes
  Herma
   
 7. Vlinder3

  Vlinder3 VIP lid

  26 jun 2006
  5.288
  0
  0
  Putte
  Ook ik heb endomtriose.
  April 2006 heb ik de pil de deur uit gesmeten maar helaas het mooie geluk nog niet gevonden:(
  Na veel bij de HA te zijn geweest en veel pijn (tijdens ongie soms tot flauwvallen toe) zijn we in maart 2009 eindelijk bij de gyn beland en die ontdekte al snel 2 cystes op mijn linker eierstok en met inwendig voelen een enodplek tussen mijn vagina en darm, conclusie: endometriose. Mijn wereld stond even op zijn kop en er kwam ook nog eens bij dat vijandig slijm had en de zwemmers van mijn man er bij mij niet levend door mijn baarmoeder slijmvlies heen komen.
  In het ZH waar we toen liepen 4 verschillende gyn's gezien (niet de bedoeling) en all 4 een andere behandeling:
  Gyn 1: een aantal maanden aan de pil om endo te laten rusten en hopen dat de cystes slinken
  Gyn 2: aan de hormonen, geen pil
  Gyn 3: met IUI straten ivm vijandig slijm.
  Gyn 1:met IUI starten, zonder hormonen ivm regelmatige cyclys, eerst 3 IUI dan kijkoperatie ivm endo
  Gyn 4: 1 IUI doen (om traject af te maken) met hormonen en daarna kijkoperatie

  Na 1e IUI contact gehad met gyn 1 en gyn 4, ze waren het niet met elkaar eens en hadden totaal geen overleg met elkaar of met mij gehad en de operatie stond gepland.
  Nadat de IUI mislukt was hebben we alles in dat ZH afgeblazen want ik voelde me daar echt niet prettig en ging er aan onderdoor om van het kastje naar de muur gestuurd te worden:(

  Na een aantal maanden kwam een vriendin vertellen dat ze zwanger was en dit werd voor ons de druppel en besloten we om weer van start te gaan maar in een ander ZH. De HA stond 100% achter onze keuze voor een ander ZH.

  December 2009 dan onze nieuwe start in een nieuw ZH, hier waren de cystes nog goed aanwezig, 1 van 6cm en 1 van 3cm, ze liggen tegen elkaar aan op mijn linker eierstok.
  Verder geen onderzoeken gedaan maar met de gyn besproken om eerst een kijkoperatie uit te voeren.
  Dan gaat hij een goed inwendig onderzoek doen en kijken of mijn eileiders nog open zijn en hoe de staat van mijn eierstokken en baarmoeder is ivm de endo. Als hij cystes ziet die hij laparoscopisch kan verwijderen doet hij dit gelijk. Als dit niet kan of er moet een eierstok uit dan doet hij dit niet meteen, dit bespreekt hij dan eerst met mij en dan wordt daar een nieuw afspraak voor gemaakt.
  We gaan pas na de operatie bespreken hoe we verder gaan met IUI of IVF want hij weet niet wat hij aantreft dus doet daar geen uitspraken over, anders wordt ik weer gestoord van allerlei verschillende behandelingen;)

  De operatie staat nu gepland voor 2 maart en nu hopen dat dit goed uitkomt met mijn cyclus want ik mag niet ongie zijn en het moet voor mijn eisprong maar sinds we de 1e afspraak weer hebben gehad gaat mijn cyclus ineens weer schommelen;)

  Dus de spannende tijd is hier weer aangebroken en ik zit flink in spanning voor de operatie dit is mijn allereerste operatie dus spannend allemaal.
   
 8. Vlinder3

  Vlinder3 VIP lid

  26 jun 2006
  5.288
  0
  0
  Putte
  O ja ik zal mijn klachten even opschrijven die ik heb van de endometriose:
  *als ik hard neerplof in de bank pijn onderkant
  *tijdens eispring altijd ongiepijn en links steken (bij cystes)
  *tijdens ongie mega veel pijn ook aan de onderkant, word er echt misselijk van en ben er 2 keer van flauwgevallen en ik kan echt niet normaal zitten dan
  *vaak loze drang voor grote boodschap
  *moe
  *pijn bij sex
  *pijn bij ontlasting
  *na mijn eisprong blijft de pijn in mijn linker eierstok tot na ongie
   
 9. famke81

  famke81 Lid

  30 jan 2010
  5
  0
  0
  hallo allemaal,

  Na een jaar van omrommelen en een aantal bezoekjes aan de gyn Ben ik op de fertiliteitspolie beland en kreeg ik te horen dat ik endometriose heb. Ik weet dit sinds november 2009. In december afspraak gemaakt met gyn en mogelijkheden door genomen. Gyn raadde mij (ons) een kijkoperatie aan en van daar uit zouden we verder gaan kijken. Eind december bij de anestesist geweest en goed gekeurd voor de operatie. Maar omdat mij cyclus heel onregelmatig is en de menstruatie uitbleef, vorige week even voor de zekerheid een test gedaan. en ja...... ZWANGER. Niet te geloven. Ik heb een week op een roze wolk geleefd! maar helaas heb donderdag een vroegtijde miskraam gehad. Heel verdrietig en vreselijke buikpijn. Maar ik weet nu wel dat ik zwanger kan worden en geef dus daarom de moed niet op. Nu menstruatie afwachten en dan waarschijnlijk toch eerst een kijkoperatie. Heb over twee weken weer een afspraak in het ziekenhuis.

  iedereen met endo heel veel sterkte! wat een pijnlijke aandoening!

  famke
   
 10. Herma

  Herma Bekend lid

  15 sep 2007
  846
  0
  0
  leidster kinderdagverblijf
  Nijmegen
  Hoi Famke wat een teleurstelling zeg dat je een miskraam hebt gehad. Veel sterkte en succes met je verdere poging om zwanger te worden. Het is zo'n rotziekte inderdaad.

  Groetjes Herma
   
 11. Caro31

  Caro31 Fanatiek lid

  11 nov 2007
  2.499
  2
  38
  Tijdje geleden dat ik hier geweest ben.

  @ Herma, jou herinner ik mij nog. Jammer van de miskraam zeg, wat een teleurstelling. Heb jij geen buikoperatie gehad voordat je met IVF begon? Of hebben ze tijdens de kijkoperatie het e.e.a. kunnen doen? Cystes/verklevingen verwijderd? En hoe valt de Lucrin. Heb je veel last van opvliegers etc.? Oh en waar ik heel benieuwd naar ben is of je niet vreselijk veel pijn hebt gehad na de mislukte IVF-poging. Dat had ik dus toen ik ongesteld werd na de IUI met hormonen, wat een pijn, verschrikkelijk. En dan spuit ik nog maar 50 eenheden. Hoeveel hormonen spuit je eigenlijk met IVF? Wat een vragen he.:D

  @ Vlinder, jij hebt ook al een hoop moeten doorstaan. In 2008 heb ik dus ook een kijkoperatie gehad. Ook mijn eerste operatie. Het is me 100% meegevallen. Alvast heel veel succes en ben benieuwd hoe het verder met je gaat en wat de uitslag zal zijn. Als je nog vragen hebt over de kijkoperatie, hoor ik het wel he.

  @ Famke, goed om te lezen dat je toch nog spontaan zwanger bent geraakt. Hopelijk ben je snel weer zwanger!

  Ik moet dus dinsdag naar het UMCG. Ben benieuwd wat de endospecialist te zeggen heeft. Ik denk zelf dat ik op de wachtlijst kom voor een buikoperatie en daarna IVF.

  Groetjes Caro
   
 12. Caro31

  Caro31 Fanatiek lid

  11 nov 2007
  2.499
  2
  38
  Ik weet niet of er nog mensen zijn die dit topic volgen, maar toch nog maar even een update.:)

  Afgelopen dinsdag de 1e afspraak gehad met de endometriosespecialist in het UMCG. Hij heeft me uitgebreid onderzocht en zijn conclusie was dat ik het topje van de ijsberg bereikt had voor wat betreft de toestand in mijn buik. Hij stelde een operatie voor die 8 a 9 uur zou gaan duren. De risico's waren niet gering (een stoma, niet zelf meer kunnen plassen). Zijn vermoeden is dat de endo ook in mijn darmwand zit en ook verkleefd is met de blaas. Maar op de echo is dit niet te zien; hij heeft dit aangegeven op basis van mijn klachtenpatroon. Als dit zo door zou gaan, dan zou ik elke dag pijn hebben. De endocyste was gegroeid naar 6,5 cm. Deze moet er zo snel mogelijk uit in ieder geval. Omdat ik nu alleen pijn heb als ik ongesteld moet worden en ik bang ben voor de gevolgen na de operatie, hebben we er voor gekozen om alleen de cyste eerst te laten weghalen en tijdens die laparoscopie wordt samen met een chirurg bekeken hoe het er met mijn blaas en darmen voor staat.

  Dus over twee/drie maanden wordt ik geopereerd. Mocht blijken dat de verklevingen met de blaas en darmen vergroeid zijn, dan volgt later nog een grote buikoperatie. Misschien dat we in de tussentijd alvast 1x IVF gaan proberen.

  Een en al onzekerheid nu dus. Ik ben er best wel kapot van. Niet eens zozeer vanwege de kinderwens, maar meer ten aanzien van mijn gezondheid. De endo woekert maar door, een heel eng idee. Gelukkig zagen m'n nieren er nog goed uit, want die kunnen ook in de verdrukking komen door de endo.

  Moet straks beginnen met Orgametril, zodat m'n buik rustig wordt. Na de operatie zou ik altijd hormonen moeten blijven slikken... tot aan de overgang, maar dat zie ik dus echt niet zitten. Heb zelf ook het idee dat de endometriose die ik heb niet zo snel groeit, aangezien ik al bijna 9 jaar pilvrij ben en de pijn hooguit 1 dag per maand is.

  Een heel verhaal. Ben benieuwd hoe het met iedereen gaat.
   
 13. Milla Rose

  Milla Rose Fanatiek lid

  8 jul 2008
  4.084
  0
  0
  hey meiden,

  wat een heftige verhalen hier! bij mij hebben ze het vermoeden van lichte endo op het middenrif. Op echo's is rond de bm niks te zien. ik kwam zelf op een hele bijzondere manier achter de endo. iedere maand een dag voor ik ongesteld moet worden krijgen ik heel vervelende soort van zenuwpijn in mijn rechterschouder. maar geen menstruatie pijn, wel als ik ongesteld ben wat pijn bij ontlasting. uiteindelijk is het hoogstwaarschijnlijk dus endo op het middenrif maar nog niks verontrustends. toch vraag ik me vaak af of het geen verband houdt met mijn uitblijvende zwangerschap. maar voor nu laten de artsen het hierbij. ik wil jullie allemaal heel veel succes wensen en hoop dat er snel zwangerschappen zullen ontstaan bij jullie. want volgens mijn gyn werkt dat het beste tegen endo. Ik duim!
   
 14. Caro31

  Caro31 Fanatiek lid

  11 nov 2007
  2.499
  2
  38
  Dat is zeker een bijzondere manier om erachter te komen Mila Rose. Heb je ook al eens een kijkoperatie gehad?

  Ik hoop dat de IUI aanslaat. Zal voor je duimen!!:)
   
 15. griekie

  griekie Bekend lid

  2 jan 2009
  579
  1
  0
  Hoi Caro,

  Jeetje wat een heftig verhaal en wat is endometriose toch een rotziekte zeg. Ik vind echt sinds de diagnose is gesteld dat er heel veel puzzelstukjes op hun plaats vallen, een paar jaar geleden was ik zo extreem beroerd. Heb 3 weken niet kunnen werken, ik had extreme buikpijn en werd op een ochtend wakker en dacht dat ik het in mijn broek gedaan had. Verloor ik dusbloed en slijm. Kruipend van de pijn naar de wc, kwijlend en kotsen alles kwam eruit van boven en onder.Ik had altijd al last van mijn darmen en de dokter zei dat het spastische darm was kreeg diclofinac voorgeschreven maar dit hielp allemaal niet. OOk wilde ik vroeger altijd mijn riemen heel strak dragen dat zelfs mijn navel blauw werd. Ik vraag me dus af, heb ik echt een spastische darm of was dit toen al de endometriose.

  Liefs
   
 16. famke81

  famke81 Lid

  30 jan 2010
  5
  0
  0
  @ Caro, dat is zeker heftig allemaal. Ik herken je onzekerheid en je angst. Je hebt er geen controle over. Ze gaan dus eerst kijken en dan eventueel later nog een keer opereren?

  @ Griekie, jou verhaal herken ik ook wel. Toen ik nog aan de pil was, waren mijn klachten veel vager en ook niet elke maand. Ben ook wel kruipend van de pijn door het huis gegaan. Heb ook veel darmklachten gehad en nog steeds.

  Ik ben donderdag weer naar het ziekenhuis geweest. Bij de vorige echo (toen ik zwanger was) was er geen endo te bekennen. Nu zitten er weer twee grote cystes. Ze willen bij mij nu wel vaart gaan zetten achter de kijkoperatie. Als ik binnen 4 weken geen menstruatie heb dan gaan ze me daar bij helpen en dan daarna meteen de operatie. Dus met een week of 6 gaat het gebeuren. Vind het zo spannend. Ben nog nooit eerder onder narcose geweest. Ook vind ik het eng. Wat gaan ze daar in mijn buik aantreffen. Kan eigenlijk niks anders doen dan me er aan over geven. Kan iemand mij een beetje vertellen wat ik van zo'n kijkoperatie kan verwachten?:(

  groetjes Famke
   
 17. spinnekop

  spinnekop Niet meer actief

  hoi caro

  ik wens je heel veel sterkte met je verdere onderzoeken , operaties enz
  en hoop dat je zwanger raakt ondanks dit alles

  ik heb ook endometriose
  9 jaar geleden kreeg ik last in mijn rechteronderbuik en heel veel last van mijn menstruaties . ook ik ben een keer flauwgevallen van de pijn. na vele pijnlijke en vervelende menstruaties ben ik toch doorgestuurd naar de gynacoloog. conclusie: een cyste van 10 x 7 cm op mijn rechtereierstok. een week daarna hebben ze mijn eierstok weggehaald en mijn linkereierstok schoongeschraapt , hier zaten ook kleine cystes op.
  ik heb toen bijna 2 jaar orgametril geslikt en daarna met de pil begonnen.

  een paar jaar geleden kreeg ik de wens om zwanger te raken. dus ik moest stoppen met de pil. toen begon het gedonder weer met de menstruaties. ik had zelfs rectaal bloedverlies erbij.

  ik stond op het punt de mmm in te gaan. mijn eerste onderzoek zou een baarmoederfoto zijn. de afspraak was al gemaakt , ik moest bellen op de eerste dag van mijn menstruatie.
  wat denk je , de menstruatie kwam maar niet.

  yes spontaan zwanger in ronde 3 en het resultaat een zoontje !!
  geboren met 31 weken 5 dagen , maar volgens de gynacoloog had het niets met de endometriose te maken.

  na een tijdje wilde we graag nog een kindje.

  mijn situatie:

  endometriose
  1 eierstok
  38 jaar
  hoge bloeddruk
  overgewicht
  vleesboom in mijn baarmoeder.

  en je raad het al: weer zwanger helaas miskraam geworden.
  maar 5 maanden later weer zwanger , zoals je op mijn banner kunt zien

  ik besef dat ik van geluk mag spreken dat het bij mij wel lukt en ik weet dat mijn vorm van endometriose in het niet valt bij sommige vrouwen, maar mijn klachten liegen er niet om.

  spinnekop
   
 18. Herma

  Herma Bekend lid

  15 sep 2007
  846
  0
  0
  leidster kinderdagverblijf
  Nijmegen
  #18 Herma, 13 feb 2010
  Laatst bewerkt: 13 feb 2010
  Hoi Caro, Ik kan me jouw ook nog wel herinneren! ja was echt een teleurstelling die miskraam. De 2 e poging was mislukt. Maar het is in ieder geval wel mogelijk daar houd ik me nu maar aan vast. Ik heb alleen een kijkoperatie gehad daar hebben ze weinig kunnen weghalen om het bloedverlies. Een grote operatie heeft ook geen zin ze zouden alleen maar meer beschadigen en ik wil geen stoma dat is de grens voor mij. Dan stop ik. Maar met ivf zijn er ook kansen dus. Ik heb geen pijn gehad na de mislukte 2e ivf gelukkig. De menstruatie voelde niet fijn natuurlijk maar niet het bekende endometriose pijn wat ik na het stoppen met de pil had.Ik spoot 200 eh puregon. De 3e poging ga ik 300 eh spuiten. Verder is de lucrin me goed bevallen geen bijwerkingen , alleen slecht slapen. Maar nu ben ik overgezet op een ander medicijn wat onderdrukt provera. Dit zijn tabletjes. De lucrin werkte niet voldoende om de cystes te laten slinken. Nou een heel verhaal weer. Maar Caro jeetje jij hebt het ook niet makkelijk zeg en nu moet je weer wachten op een operatie. En nog steeds pijn. Jouw cystes halen ze er dus wel uit, die van mij zijn 3 cm te klein om weg te halen. Bij jouw zit dus ook je darm aan je eileiders verkleefd en je blaas. Had je ook altijd zo'n pijn met plassen? Heel veel sterkte met dit rot nieuws wat je hebt gekregen van de dokter. We blijven hopene op een wonder via ivf.

  X Herma
   
 19. Caro31

  Caro31 Fanatiek lid

  11 nov 2007
  2.499
  2
  38
  Had het even druk met andere dingen dan de mmm en endo... Nu weekend en even de tijd om te reageren. Ben ook weer ongi geworden en dan word je weer met je neus op de feiten gedrukt. Deze keer gelukkig lang niet zoveel pijn dan de vorige keer en ook veel minder bloed. Morgen of overmorgen beginnen met de Orgametril. Ben benieuwd hoe me dat gaat bevallen, zie er heel erg tegenop. Was zo blij destijds dat ik van de pil af was. Maar ja, wat moet dat moet.

  @ Griekie: jij heb dus ook al jarenlang klachten. Op zich fijn dat je nu weet waar de pijn vandaan komt. Hoe ziet jouw traject er verder uit?

  @ Famke: spannend dat je binnenkort geopereerd wordt. Ze gaan de cystes dus weghalen? Ik heb twee jaar geleden een kijkoperatie gehad. Het is mij 100% meegevallen. Ik zag er ook erg tegenop. Was ook nog nooit onder narcose geweest. Wat ik heel prettig vond is dat je een uur voor de operatie een rustgevend pilletje krijgt, waardoor je heel erg relaxed wordt. Op de OK zijn ze allemaal heel aardig voor je en omdat je al een beetje in een soort van roes bent, is het besef minder. Voor je het weet ben je onder zeil. En voor je gevoel wordt je 1 seconde later weer wakker en lig je op de uitslaapkamer. Een heel apart idee. Als je verder nog vragen hebt hoor ik het wel he.

  @ Spinnekop, wat een verhaal! Wat goed dat je nu een zoontje hebt en ook nog op de natuurlijke manier. En geweldig dat je nu zwanger bent van de tweede.
  Jouw klachten liegen er zeker niet om. Hoe viel bij jou de Orgametril? Veel bijwerkingen? En als je bevallen bent, ga je dan weer aan de Orgametril of wacht je eerst af? Rectaal bloedverlies heb ik ook weleens als ik ongi ben. Hebben ze tegen jou daar nog iets over gezegd. Operatie t.z.t. aan de darm bv.?

  @ Herma, thanx voor je info. Heb je binnenkort de volgende IVF?

  Hoop dat we dit topic een beetje levendig kunnen houden, want ik mis echt een lotgenotenhoekje over endo hier op het forum. Heb trouwens op Hyves twee pagina's gevonden over endometriose en ben daar lid van geworden. Misschien een tip voor jullie.

  Groetjes Caro
   
 20. griekie

  griekie Bekend lid

  2 jan 2009
  579
  1
  0
  Hi Caro,

  Nou 22 maart hebben we nacontrole vanwege de laparotomie die ik heb gehad en dan horen we meer. Deze week zou de uitslag van het weefsel binnen zijn als er wat geks gevonden was zou de gyneacoloog gelijk bellen. Hoop dus maar dat hij dit niet vergeten is en volgende week alsnog belt. Toen ik net geopereerd was vroeg ik of we het eerst nog zelf mochten proberen en de gyneacoloog zei iets van een half jaar en als mijn cyclussen in die tijd niet op gang komen dan misschien hormonen om een regelmatige cyclus en goede eisprong te krijgen(bij mij was het niet elke keer een goede eisprong) en als het dan niet lukt dan IVF. Maar even afwachten hoe ernstig de endometriose is en hoe snel dit zal terugkomen. Anders gaan we misschien eerder aan de IVF.

  Liefs
   

Deel Deze Pagina