Ervaring met katoenen luiers

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Kathy, 28 feb 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Kathy

  Kathy VIP lid

  22 mei 2005
  5.535
  0
  0
  Draagdoekconsulent
  Lichtervelde, België
  Ik vroeg mij af of er hier mensen zijn die ervaring hebben met het gebruik van katoenen luiers.
  De voordelen ervan ken ik zowat al, maar er zijn hoogstwaarschijnlijk ook wel enkele nadelen aan verbonden.
  Gebruiken jullie alleen katoenen luiers of gebruik je die in combinatie met wegwerpluiers?

  Ik was eigenlijk van plan om te gaan combineren. Thuis de katoenen luiers te gebruiken en als we op stap gaan, werken met wegwerpluiers. Denk dat dit het handigst is.

  Ik hoop dat ik wat reacties krijg van mensen die (wat) ervaring hebben met zo'n katoenen luiers.
   
 2. celientje

  celientje Actief lid

  9 nov 2005
  382
  0
  0
  nu nog thuisblijfmoeder
  almere
  ik heb voor mijn jongste katoenen luiers gebruikt. Dit omdat hij na een paar weken eczeem kreeg en niet tegen de wegwerpluiers kon.
  het was wel wennen, maar ik vond het eigenlijk best wel te doen. Op tijd de luiers in de week zetten, heet wassen en drogen, en zorgen dat je genoeg luiers hebt want je bent er zo doorheen.
  Omdat maik ook 's nachts de luiers moest dragen, heb ik er wel inlegluiers ingedaan, maar meestal was hij 's morgens toch wel nat.
  De katoenen luiers vond ik geen probleem, een nadeel vond ik wel de strikslips die eromheen moesten of de plastic broekjes ( tis alweer 12 jaar geleden ook). Daardoor lekte hij toch sneller door en waren zijn kleertjes of het bedje nat, en de broekjes broeide nogal wat bij hem weer huidproblemen opleverde.
  Nu heb je ook kant en klare katoenen luiers, waar al een beschermend broekje omheen zit, en ik denk dat dat beter werkt.

  Wij gaan nu gewoon weer op de wegwerpluiers, maar mocht het weer nodig zijn, stap ik makkelijk weer over op de luiers, maar dan koop ik wel die kant en klare, al zijn die wat duurder in aanschaf ( heb ook ergens gelezen dat je ze kan huren).

  groetjes
  celiene
   
 3. Marije

  Marije Actief lid

  17 nov 2005
  204
  0
  0
  zelfst.ondernemer
  Ik heb voor mijn oudste katoenen luiers gebruikt. Een half jaar volgehouden. Wél voor de nacht papieren luiers en ook voor onderweg. Ik had ongeveer 3 wassen per week, viel me dus wel mee. Ik deed er geen strikslips omheen, dat broeide teveel, had katoenen of wollen overbroekjes.
   

Deel Deze Pagina