Ervaring met PVC vloer?

Discussie in 'De lounge' gestart door Maud85, 28 sep 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Maud85

  Maud85 Actief lid

  14 aug 2011
  341
  0
  16
  Hoi meiden,

  Wie van jullie heeft er ervaring met een PVC vloer? Wij overwegen dit voor onze nieuwbouwwoning (met vloerverwarming).

  - Is het lekker om hier met blote voeten op te lopen, ook als in de zomer de verwarming uit staat? Dus voelt het niet te koud aan dan?
  - Is het een beetje krasvast? Kan het tegen een stootje als er bijvoorbeeld iets op valt?
  - Wat voor soort plinten hebben jullie erbij?
  - Wie ook ervaring met plavuizen heeft, welke vloer vinden jullie fijner?
  - Waar hebben jullie de vloer aangeschaft en was dat een aanrader of juist een afrader?

  Als jullie nog meer tips hebben :)
   
 2. rijo

  rijo Fanatiek lid

  5 mrt 2014
  3.414
  332
  83
  #2 rijo, 28 sep 2014
  Laatst bewerkt: 28 sep 2014
  Wij hebben een PVC vloer in de kinderkamer laten leggen. Zonder vloerverwarming.

  - Is het lekker om hier met blote voeten op te lopen, ook als in de zomer de verwarming uit staat? Dus voelt het niet te koud aan dan? Wij hebben de vloer in het voorjaar laten leggen. Voelt lekker aan in de zomer, niet te koud. Vergeleken met laminaat: het voelt warmer aan en het is erg stil als je er op loopt.
  - Is het een beetje krasvast? Kan het tegen een stootje als er bijvoorbeeld iets op valt? Ik vind dat er best snel krassen op komen... Sneller dan ik had verwacht, om eerlijk te zijn. Als je een duurdere variant hebt zal het wellicht krasbestendiger zijn.
  - Wat voor soort plinten hebben jullie erbij? Wij hebben de vloer tegen de bestaande plinten laten leggen. Het is netjes afgekit.
  - Waar hebben jullie de vloer aangeschaft en was dat een aanrader of juist een afrader? Wij zijn bij meerdere vloerspecialisten geweest. Uiteindelijk besteld bij degene die een aanbieding had wat het leggen van de vloer betreft, waardoor het goedkoper uit viel.
   
 3. fluitekruid

  fluitekruid Fanatiek lid

  5 okt 2011
  1.748
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ja hier een pvc vloer. Wij zijn er erg tevreden over. Krasvast en heeeeeel makkelijk schoon te maken. Nooit gezeur met lakken of olie. Heerlijk. Nu is het de eerste keer bij ons niet goed gegaan. De freessleuven van de vloerverwarming waren niet helemaal vlak dichtgesmeert waardoor je na verloop van tijd het hele patroon van de vloerverwarming terug kon zien in de pvc vloer. Dit is uiteindelijk keurig opgelost door het bedrijf maar het was wel een heel gedoe met de meubels ect.. zelf loop ik nooit op blote voeten in huis, ik heb altijd koude voeten. Mijn zoon en man heb ik er nog nooit over gehoord dat de vloer koud zou zijn in de zomer. Wij hebben rechtopstaande mdf plinten op de vloer. Plakplinten vind ik echt heel lelijk. Onze vloer komt bij alma uit castricum vandaan. Ze geven er mooie kleuradviezen en alles is keurig opgelost. Toch zou ik er geen tweede keer heengaan als ik het opnieuw zou moeten doen.
  Succes met de keuze!
   
 4. nelta

  nelta VIP lid

  28 apr 2009
  10.740
  661
  113
  Vrouw
  Rotterdam
  Bij ons ligt het nu 2 jaar. Inmiddels krijgen we wat krasjes en een aantal putjes, maar die kunnen ze nog opvullen. We hebben geen vloerverwarming, maar het is niet heel koud in de winter.
  Ik vind het wel een aanrader.
   
 5. mamavanrosalie

  8 apr 2014
  99
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ik heb zelf geen pvc vloer maar mijn neef wel.. bij hun ligt het inmiddels al tien jaar en het ziet er nog superl netjes uit! Geen krassen, niet koud aan de voeten en makkelijk te onderhouden. Ik heb geen idee waar ze de vloer destijds gehaald hebben maar hij was wel duur....
   
 6. nickyz

  nickyz Fanatiek lid

  5 okt 2007
  2.762
  0
  0
  Wij hebben het in de zaak liggen ( intensief gebruik en niet goedkoop) en het ziet er niet uit! Heel veel krassen. Ook van stoelen schuiven. Thuis plavuizen en zeer tevreden over echt ideaal!!
   
 7. Annalise74

  Annalise74 Fanatiek lid

  6 mei 2006
  2.258
  2
  38
  West Nederland
  Hier pvc sinds een half jaar. Het merk wat we hebben is Tarket en het is vastgelijmd op de vloer (je hebt ook klik). Vloer moest dus eerst geëgaliseerd worden.

  Nadeel: Krassen zie je inderdaad snel maar dat komt omdat wij een donkere vloer hebben. Met een soort polish kan je ze weer een beetje wegpoetsen als ze niet te diep zijn.
  Bij lichte vloeren zie je wellicht minder snel krassen.

  Voordeel: Het kan tegen een stootje. Al een paar keer dingen laten vallen en daar zie je helemaal niets van. Het veert als het ware gewoon terug. En het kan prima tegen water, dus ideaal in de keuken en bekers limonade die eroverheen gaan dweil je zo weg.

  In de zomer (winter nog niet meegemaakt met deze vloer) voelde het heerlijk aan mijn voeten.
   
 8. Feilo09

  Feilo09 Fanatiek lid

  31 aug 2009
  1.567
  0
  0
  Logistiek planner
  Hoorn
  Wij willen ook voor een pvc vloer gaan. Weten de kleur, alleen nog niet bij welke winkel we deze willen bestellen. Maar jeetje, ik schrik er toch eigenlijk best wel van dat er snel krassen op te zien zijn :$ Zo'n vloer is met egaliseren en lijmen bij elkaar hartstikke duur!

  Nu ga ik serieus twijfelen of we het wel moeten doen...:(
   
 9. Wam

  Wam Actief lid

  28 dec 2012
  259
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hier matig tevreden. Het ziet er mooi uit en het is makkelijk schoon te houden. Ook doet het warm aan. Helaas niet heel krasbestendig (en we hebben niet het goedkoopste genomen destijds). Oudste dochter loopt weleens met een ikea stoeltje te schuiven hier kwamen al krassen van... Nu dus wel van die viltjes eronder, maar je verwacht niet van zoiets lichts al die krassen.
   
 10. Mamishka

  Mamishka Bekend lid

  20 mei 2012
  600
  0
  0
  NULL
  NULL
  Wij denken er ook over na om een pvc vloer te laten zetten.
  Wij hebben nu tegels met vloerverwarming, wij willen de pvc vloer daaroverheen laten zetten. Heeft iemand daar ervaring mee? Komt de warmte er dan nog wel voldoende doorheen?

  Ik hoor verschillende verhalen over de krasvastigheid van de vloer. De een zegt dat et er al jaren ligt en het er prima uitziet en de ander zegt dat er snel krassen op komen. Geen idee waar dat door komt kwaliteit vn het merk? Dikte van toplaag? Of het goed geegaliseerd is?
  Ik vind het super mooi maar het is idd superduur vooral als je het nog moet laten egaliseren en laten lijmen. Ik ga echt huilen als
  Ik besluit het te zetten en er na een paar maanden al krassen op te zien zijn.

  De mensen die tevreden zijn over de kwaliteit: welk merk hebben jullie? Duur of goedkopere klasse?
   
 11. laravelk

  laravelk Fanatiek lid

  8 okt 2010
  2.970
  2
  38
  Volgens mij heeft mijn vader het liggen, voelt fijn aan maar het viel me op dat er dus (in ieder geval bij hen) gauw krassen op te zien waren.
   
 12. mama suus

  mama suus VIP lid

  18 aug 2008
  7.238
  86
  48
  somewhere
  wij hebben het tot nu liggen in de keuken eetkamer en overloopje. en de gang moet nog. we zijn echt zeer tevreden. hebben het zelf gelegd/gelijmt. geen verwarming eronder. het is niet koud laminaat in de woonkamer is kouder.
  krassen valt me mee. jah als je echt iets erover trekt wat wat nalaat dan komt het maar dat is met laminaat ook zo. alleen bij tegels niet.

  spullen gaan niet snel stuk als ze erop vallen. zo hebben al vele glazen en borden het overleeft.

  weet het merk zo ff niet meer. maar was 25 euro m2 nu is dit in duitsland heb geen idee hoe het in nederland is qua prijs. maar als je in een grensgebied woont kan dit dus ook nog een goede oplossing zijn.
   
 13. Fristi2012

  Fristi2012 Fanatiek lid

  23 jun 2014
  2.953
  1.032
  113
  Wij hebben in het hele huis pvc vloer liggen. We hebben het trouwens niet gelijmd, de platen liggen er gewoon los in. We wonen namelijk in een huurhuis en wil het graag meenemen als we gaan verhuizen. Het blijft prima liggen.
  Krassen vind ik heel erg meevallen.
  Vloerverwarming heb ik geen ervaring mee, maar de kou vind ik minder dan met laminaat. Ook dempt het veel beter dan laminaat.

  Winkelprijs was ruim 50 euro/m².
  Wij hebben het gelukkig stuk goedkoper mee kunnen bestellen met een order van de zaak
   
 14. GaiaGaia

  GaiaGaia Bekend lid

  4 jul 2011
  650
  0
  0
  Wij zitten te wachten tot de pvc vloer gelegd kan worden. We hebben een aanbouw laten plaatsen en de betonvloer daarvan moet eerst goed droog zijn.
  In de hele kamer komt pvc, bovenop de bestaande tegelvloer.
  Ook wij hebben vloerverwarming en naar wat ik heb gelezen is pvc een goede warmtegeleider. Beter dan laminaat bijvoorbeeld, vandaar onze keuze.
  Kan niet wachten tot het er eindelijk ligt en wij uit de zooi zijn :D
   
 15. vonnie73

  vonnie73 Fanatiek lid

  22 aug 2008
  1.898
  0
  36
  in un schwon huiske
  PVC vloer ken ik niet. Familie van ons hebben plavuizen liggen die lijken op een houten vloer. Wel vloerverwarming eronder. Echt prachtig! Je hebt geen idee dat je het plavuizen zijn. Alleen hebben ze witte voegen genomen en dat zou ik dus nooit gedaan hebben omdat de voegen snel vuil worden en niet schoon te krijgen zijn.
   
 16. tlc81

  tlc81 Bekend lid

  22 jan 2012
  646
  97
  28
  Hier een pvc vloer met vloerverwarming, een actieve dreumes en een hond. Vrijwel krasvrij nog steeds! Wel een duurder merk genomen, Therdex. Heel tevreden. Voelt prettig aan de voeten en is heel stil. Hoor de hond niet meer lopen. We laten het nu ook boven leggen.
   
 17. Mamishka

  Mamishka Bekend lid

  20 mei 2012
  600
  0
  0
  NULL
  NULL
  Ooo GaiaGaia laat even weten of je idd de warmte van de loerverwarming nog voelt nadat de pvc over de tegels heen is gelegd.

  Heeft niemand mooie foto's van zn vloer?

  Hebben jullie trouwens stroken met of zonder relief? Met relief lijkt me mooier en echter uitzien maar heb begrepen dat het moeilijk schoonmalen is omdat er dingen in blijven steken
   
 18. sanell

  sanell Bekend lid

  16 dec 2008
  628
  0
  0
  Hier ligt de vloer nu 4,5 jaar en nog steeds over tevreden, je moet goed met viltjes werken, maar voor de rest valt het heel erg mee met krassen. Het ligt hier in de woonkamer + open keuken, op vloerverwarming/koeling en ik loop het hele jaar thuis op blote voeten. Soms door de koeling krijg ik wel koude voeten, maar van zichzelf voelt het lekker aan.

  Wij hebben een houtlook met relief van het merk TFD. Een iets duurder merk toen, maar nog steeds de moeite waard! De foto was niet gemaakt speciaal voor de vloer maar hij geeft een mooi beeld. Ohja en dat op de foto zijn de plinten die wij er zelf opgezet hebben. Wij hebben nog wel eens de vraag gehad of we hout hadden liggen:D
   

  Bijgevoegde bestanden:

  • pvc.jpg
   pvc.jpg
   Bestandsgrootte:
   33 KB
   Weergaven:
   5
 19. Wam

  Wam Actief lid

  28 dec 2012
  259
  0
  0
  NULL
  NULL
  Hierbij een foto van onze vloer. Het merk is mFLOR en we hebben het nu 2,5 jaar liggen.
  Ik had al eerder gereageerd in dit topic. Ik denk dat de krassen mede komen omdat we nog in een nieuwbouwwijk wonen en er dus redelijk wat zand nog in huis terecht komt, bij het schuiven van meubels hebben we ondanks filtjes dus toch wat krassen. Verder ziet het er eigenlijk goed uit nog. We hebben het losliggen op een magneetzeil. We hebben nog extra 'planken' en het is ook doorgelegd in de trapkast, dus ik wil nog wel een keer gaan wisselen als al het zand 'weg' is :)
  Wij hebben hoge witte plinten erbij.
  Onze vloer is trouwens met relief. Ik vind het wel makkelijk schoonmaken. Het enige waar ik hier op moet letten is onze dochter die knoeit nog weleens wat melk op de vloer en dat moet je dan echt gelijk schoonmaken anders droogt het op in de groeven. Dan is het wel moeilijk schoonmaken ;)
   

  Bijgevoegde bestanden:

  • image.jpg
   image.jpg
   Bestandsgrootte:
   21 KB
   Weergaven:
   9
 20. Mamishka

  Mamishka Bekend lid

  20 mei 2012
  600
  0
  0
  NULL
  NULL
  Mooie vloeren! Jammer dat er geen bijpassende plinten verkrijbaar zijn en dat je op zoek moet naar iets dat er op lijkt.
  Dat magnetische is iets nieuws denk ik nietwaar? Wist alleen dat je pvc kon lijmen of los leggen.
   

Deel Deze Pagina