Ervaring uitwendige versie met placenta voor gezocht..

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Aapie88, 27 sep 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Aapie88

  Aapie88 Fanatiek lid

  8 okt 2018
  1.522
  1.762
  113
  Vrouw
  hallo dames,

  Mijn lieve kleine mannetje ligt al vanaf sowieso de 20 weken echo in stuit of dwars. Dwars ligt hij al een poosje niet meer de laatste weken in stuit hoofd bij mijn ribben kont naar beneden en voeten bij zijn gezicht.

  Aan de ene kant wil ik natuurlijk bevallen. Die versie staat mij alleen tegen, mijn gevoel zegt heel hard nee. Lekker tegenstrijdig. Ook mijn placenta ligt over mijn hele voorkant van mijn buik heen en heb zoiets van waarom ligt hij zo. Is misschien zijn navelstreng te kort past hij niet in mijn bekken? Ik heb er gewoon een beetje angst voor.

  Iemand ervaring met de placenta voor? Het is mijn eerste dus al wat minder slagingskans en door de placenta voor ook minder slagingskans. Hoe hebben jullie het ervaren?
   
 2. Sjanani

  Sjanani Actief lid

  1 aug 2019
  306
  186
  43
  Vrouw
  Mijn eerste lag ook in stuit en placenta voor. Ik heb de versie bij een verloskundige (andere dan waar ik liep omdat deze er in gespecialiseerd waren) laten doen. Ik vond het wel te doen, maar heel heftig voor de baby. Het gaat echt hardhandig. Het is bij mij toen niet gelukt. Een paar dagen later zouden ze in het zkh het nog een keer proberen. Maar daar zijn ze er niet eens aan begonnen. Veel betere en uitgebreide echo's gemaakt en hun durfde het niet aan (weinig vruchtwater). Ik had het bij een volgende wel weer laten doen als het nodig was maar dan wel in het ziekenhuis door echte experts en daar ben je op de goede plek als er iets mis zou gaan. Over de risico's heb ik toen bij de 1e de eerste keer echt te makkelijk over gedacht en ben ik te weinig overvoorgelicht. Succes met een keuze maken!
   
 3. Jairy0811

  Jairy0811 Fanatiek lid

  19 sep 2016
  2.217
  1.383
  113
  Ik heb toevallig afgelopen woensdag een versie gehad, mijn placenta ligt ook grotendeels voor (loop ook nog een stukje naar achteren). Dametje hier lag al dik 15 weken in een stuit, waardoor de kans op dat ze zelf nog zou gaan draaien erg klein werd.
  De versie zelf is me echt meegevallen, twee korte momenten dat het even niet fijn voelde, en de baby draaide met de tweede poging mooi mee. Ze vond het zelf daarna alleen even niet zo leuk, hartje daalde flink na de versie, maar daar werd gelijk op gereageerd en ze herstelde zich vrijwel meteen weer goed. Heb wel langer aan de ctg gelegen daarna en voel me zelf nog altijd flink beurs van binnen, maar baby doet het goed én ligt goed.

  Ga het gesprek met je gyn goed aan, stel elke vraag die je hebt (hoe onnodig je misschien denkt dat het kan zijn) en maak dan evt alsnog je keuze. Je hebt zelfs op het moment van de versie nog de keuze om het toch niet doen.
   
 4. paula1984

  paula1984 Niet meer actief

  Hier was het mijn 3e.
  Hij lag ook in stuit met zijn voetjes omhoog. Placenta ook voor en groot.
  Als alles in jou zegt dat je geen versie wil dan moet dat dus ook niet.
  Ik wilde het ook niet en is dus ook niet gedaan.
  Mijn mening blijft ze liggen niet voor niets zo.
  Uiteindelijk is hij met 37 weken nog spontaan gedraait :D
  Zo niet hadden het hier een geplande keizersnede geworden.
   
 5. Sokkie87

  Sokkie87 Fanatiek lid

  1 dec 2016
  1.042
  687
  113
  Vrouw
  Geen ervaring. Maar als jouw gevoel je zegt dat je het niet moet doen zou ik het niet doen..
  Ik denk ook dat een baby niet voor niks in een bepaalde houding ligt!
  Kan je wel vertellen dat een geplande keizersnede hier prima bevallen is:thumup:
  Succes met je keuze!!
   
 6. Aapie88

  Aapie88 Fanatiek lid

  8 okt 2018
  1.522
  1.762
  113
  Vrouw
  Bedankt allemaal voor jullie reactie’s. Ik vind de keuze echt heel moeilijk nog steeds... vooral omdat ik wel graag natuurlijk wil bevallen. Alleen dat mijn gevoel dus het tegenovergesteld zegt. Als ik de versie niet doe kan ik niet natuurlijk bevallen. Alleen kan ik mijn gevoel over die versie ni
   
 7. Aapie88

  Aapie88 Fanatiek lid

  8 okt 2018
  1.522
  1.762
  113
  Vrouw
  Ging wat mis.
  Drukte al op plaatsen per ongeluk.

  kan mijn gevoel niet uitzetten helaas. Anders was het makkelijk kiezen :( ik heb nog even maar niet heel lang meer en weet gewoon niet waar ik goed aan doe en dat frustreert mij.
   
 8. kwebbelsnoes

  kwebbelsnoes VIP lid

  29 okt 2009
  5.925
  2.093
  113
  Vrouw
  Kraamverzorgende
  Tiel
  Hier lagen mijn beide kinderen in stuit vanaf 20 weken en dat lagen ze met 35 weken nog. Ik heb er toen voor gekozen nog even aan te kijken en mijn oudste draaide zelf nog met 37 weken, ondanks dat het de eerste was en een hele grote baby.
  Tweede idem, zij lag met 37 weken ook nog in stuit, ik heb toen een voetreflexbehandeling laten doen, er is een plek op je voet, als die flink gestimuleerd wordt geeft het ruimte in je baarmoeder en nodigt je kindje uit om te draaien. Nog geen uur na de behandeling voelde ik haar draaien en bij controle de volgende dag lag ze idd goed.
  Ook buikbaby nu ligt gezellig in stuit, blijkbaar ligt dat in mijn baarmoeder lekkerder, maar de baby heeft nog veel tijd, dus ook nu alle vertrouwen dat baby zelf wel draait en anders doen we weer een sessie voetreflex
   
 9. 81kaatje

  81kaatje Actief lid

  26 mei 2015
  329
  30
  28
  hoi.

  bij mij lagen de laatste 2ook in stuit.
  alles in mij zei nee niet doen, ze liggen niet voor niks zo.
  ik kwam er toen achter dat ze het in sommige landen niet eens doen ivm de risico's (dacht belgie ook) heb besloten het niet te doen.
  maar uiteindelijk zijn ze zelf met 37.5 week goed gaan liggen en was al het gepieker voor niks.

  sterkte met je keus .

  groetjes kaatje
   
 10. Aapie88

  Aapie88 Fanatiek lid

  8 okt 2018
  1.522
  1.762
  113
  Vrouw
  Heey dames,

  bedankt voor jullie reactie’s. Na lang wikken en wegen en nog steeds niet echt weten wat ik wil toch besloten een poging te wagen. Wel met mijzelf afgesproken 1 poging te doen lukt het dan niet of doet het te veel pijn stop ik er direct mee. Het is de enige mogelijkheid om nog natuurlijk te kunnen bevallen dus wil wel een poging doen. Alleen mijn gevoel kan ik nog steeds moeilijk uitschakelen. Daarom heb ik zoiets van 1 poging lukt het dan niet dan stop ik er mee en dan word het wel een keizersnee. Ben best wel zenuwachtig voor dinsdag, maar we gaan het zien.
   
  Wizzy5 vindt dit leuk.
 11. Hakoek

  Hakoek Bekend lid

  20 jun 2013
  760
  768
  93
  @Aapie88 hoe is het gegaan dinsdag??
   
 12. Aapie88

  Aapie88 Fanatiek lid

  8 okt 2018
  1.522
  1.762
  113
  Vrouw
  lief dat je het vraagt.
  Het is niet gelukt helaas, toch 2 pogingen gedaan want eerst ging het best wel goed. Tot een bepaald punt dwars lukte het niet dat deed ook veel pijn. Kon de draai niet maken. Dus nu word het een keizersnee en dat vind ik heel erg jammer en eng.

  ik vind het zo jammer dat ik straks zonder weeën naar het ziekenhuis ga en dan na een ruggenprik ineens mijn baby heb. Ik kijk er natuurlijk ook wel naar uit, maar had zo graag het proces van weeën en alles wat erbij komt kijken mee willen maken. Alleen een stuitbevalling durf ik niet aan dat vind ik te gevaarlijk.
   
 13. Hakoek

  Hakoek Bekend lid

  20 jun 2013
  760
  768
  93
  Ja, ik snap je gevoel. Het ‘hoort erbij’ hé, dat proces. Ik zou hetzelfde gevoel hebben. Maar uiteindelijk kies je nu wat het beste is voor je kindje en dat is wat een goede moeder doet!!!
   

Deel Deze Pagina