Ervaringen baby met slappe luchtpijp? Ervaringen vroeg overstappen op fase 2 speen?

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Paris91, 1 apr 2020.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Paris91

  Paris91 Fanatiek lid

  22 jul 2017
  1.159
  1.113
  113
  Vrouw
  Hoi, ik ben op zoek naar tips / ervaringen over baby’s die al vroeg over moesten op een grotere speen. En/of baby’s met een slappe luchtpijp.

  Mijn baby is nu bijna 3 weken (geboren met 38+4). Hij heeft een afwijking aan zijn (kraakbeenringen van de) luchtpijp.
  Doordat de luchtpijp onvoldoende stevig is, blijft deze niet (voldoende) openstaan tijdens de uitademing. Doordat de luchtpijp onvoldoende open blijft staan, klapt deze naar binnen, wat zorgt voor obstructie en een verkleining van de diameter (lumen) in de luchtpijp.

  Dit geeft problemen met drinken. Hij zou 90cc moeten drinken en 20-30 minuten over de fles moeten doen.
  Hij doet ruim een uur over de fles, en heeft hem dan nog niet leeg! Dit drinken kost hem zoveel energie, dat hij tussendoor steeds in slaap valt. Ook tussen de voedingen door is hij helemaal knock-out. Heb bijna nooit een wakker kind :(

  Het eerste advies was om maar maximaal een half uur te laten drinken, zodat hij niet uitgeput raakt. Echter dronk hij dan maar 40-60cc, en kreeg hij niet voldoende binnen.
  Gisteren weer een consult bij de kinderarts gehad. Van hem moeten we de dr Brown flessen blijven gebruiken, maar nu een fase 2 speen er op doen.
  Die is normaal vanaf 3 maanden..
  Gisteren gelijk gekocht en ‘s avonds geprobeerd. Hij drinkt nu de hele fles leeg en zelfs in 20 minuten! Maar er gaat wel vaak een stroompje uit zijn mondje. Is dat een kwestie van wennen? Of gaat het toch echt te snel? Ik vind het zo vroeg dat overstappen op een 3 maanden speen, maar een kinderarts is natuurlijk de specialist.
   
 2. Goldrose

  Goldrose Actief lid

  4 feb 2017
  207
  132
  43
  Ik heb verder geen ervaring met een baby met een slappe luchtpijp, dus daar kan ik je geen advies over geven. Maar wat betreft die maten van de spenen heb ik nooit gekeken naar de maandaanduiding eigenlijk. In het begin dronk onze meid veel te snel en heeft dus een hele tijd met de prematuurspeen gedronken (ze is geboren met 39+1, dus geen prematuur). Toen dat te lang ging duren ben ik over gegaan naar de fase 1 speen en zo hebben we elke keer gekeken welke speen het beste was.
  Zo drinkt ze nu al twee weken haar papflesje met een fase 3 speen (ze was toen 4,5 mnd) terwijl deze eigenlijk pas voor vanaf 6 maanden is.

  Ik denk dat als de kinderarts adviseert om over te stappen naar de fase 2 speen dat dit dan gewoon moet kunnen. Het straaltje melk heeft onze meid ook nog steeds wel eens als ze slordig drinkt. Als jullie zoon nu 20min over de fles doet en zich niet verslikt in de melk die nu sneller naar binnen gaat, lijkt me dat prima!
   
  Paris91 vindt dit leuk.
 3. Vogelmeisje

  Vogelmeisje Bekend lid

  3 mei 2010
  782
  155
  43
  Hier geen ervaring daarin, wel met kinderen en flessen. Het valt mij op dat de mam- fles (van iets meet dan130 cc) met brede speen, een grotere opening heeft.
  Wat je ook Kan doen (heb ik vorige week gedaan, baby is 5 wk) ; met een sateprikker het gaatje iets groter maken. Dat bleek de oplossing hier. Een volgende speen is voor mijn zoon echt te groot nog.

  En een stroompje melk mag he, het maagklepje sluit nog niet dus er komt weleens wat terug.
  Een keertje extra boertje laten tussen door Kan ook helpen dat er weinig terugkomt.
  Succes:)
   
  Paris91 vindt dit leuk.
 4. Marrigje83

  Marrigje83 Nieuw lid

  7 apr 2020
  1
  1
  3
  Vrouw
  Hoi @Paris91 ik heb ervaring met een baby met slappe luchtpijp en heb nog goede tips voor je wat betreft drinken. Dit was voor ons ook een hele opgave maar door ziekenhuisopname zijn we geholpen en ging het vanaf toen heel goed! Je kan me altijd een privé berichtje sturen als je meer info wil. Groetjes Marrigje
   
  Paris91 vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina