ervaringen kinderdagverblijf ivm rust/regelmaat

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door imke, 28 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. imke

  imke Actief lid

  26 sep 2006
  187
  0
  0
  Verpleegkundige
  Uden
  Mijn kleine meisje gaat vanaf september 1 keer per week een dag naar het kinderdagverblijf en een dag per week naar opa en oma. Nu vrag ik me af hoe het bij jullie kinderen is gegaan. Ik merk namelijk dat Saartje veel rust nodig heeft, als er teveel prikkels zijn geweest op een dag dan is ze 's avonds niet te genieten. Ben bang dat ze dadelijk niet meer doorslaapt (doet ze nu van 23.00-07.00).

  Hoe zijn jullie ervaringen met oppas en kinderen?
   
 2. jessicad

  jessicad Actief lid

  2 nov 2006
  344
  0
  0
  Mijn ervaring is dat Inge idd slechter slaapt op het kdv. In het begin betekende dat ook dat ze niet meer doorsliep. Nu is ze er aan gewend en slaapt ze wisselend. Ze lijkt wel beter door te slapen juist na een kdv dag, maar misschien is dat ook wel, omdat ze dan meer gedronken heeft. Ze is de laatste tijd zo afgeleid met drinken uit de borst en daar drinkt ze (met moeite) wel 2 grote flessen leeg.
  Maar als ze veel rust en regelmaat nodig heeft zal ze het misschien makkelijker hebben bij opa en oma in het begin. Inge had ook wel rust nodig en was na een drukke dag van slag, maar dat is nu niet meer zo en op het kdv deed en doet ze het verder prima en had en heeft ze het naar haar zin.
  Waarschijnlijk zal ze even moeten wennen en komt ze daarna wel weer in haar ritme. Sommige kinderen slapen daar juist ook meer. En als het goed is houden ze zich wel aan het ritme dat jij opgeeft.
  En heel soms zijn kinderen gewoon geen kinderdagverblijf kinderen en kunnen ze niet wennen, maar dat komt maar zelden voor en als het goed is hoor je het dan snel genoeg. De kans is groter dat jij meer moet wennen dan zij. Die kleintje hebben er vaak weinig moeite mee lijkt het. Maar de oduers daar in tegen...
   
 3. Bibiche

  Bibiche Fanatiek lid

  21 okt 2006
  2.509
  0
  0
  Ik heb zelf op een babygroep gewerkt en ik heb altijd van ouders begrepen dat de kleintjes na zo'n dag helemaal op zijn en gelijk slapen.

  En op het kinderdagverblijf slapen de meeste kindjes 2 keer en alle kleintjes wanneer ze willen natuurlijk. Maar de meeste kindjes doen het goed want wij bieden ook regelmaat aan. We doen elke dag hetzelfde op dezelfde tijdstippen: eten, verschonen, slapen of spelen en zo weer van voren af aan.
   
 4. Loewiese

  Loewiese Actief lid

  15 okt 2006
  124
  4
  18
  Hoi,
  Mijn dochter slaapt wel minder op het kdv maar wel genoeg (3 slaapjes).
  Ze houden precies bij van hoe laat tot hoe laat ze slaapt enzo, dus je kan het ook een beetje 'bijsturen' af en toe.
  Groeten
  Maaike
   

Deel Deze Pagina