Ervaringen lage spierspanning en hypermobiel 1 jaar

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Buttrr, 17 okt 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Buttrr

  Buttrr Nieuw lid

  17 okt 2018
  3
  0
  1
  Vrouw
  Hallo allemaal,

  Onze jongste dochter van net 1 jaar heeft een lage spierspanning en is hypermobiel. Ze rolde met 6 maanden en is daarna blijven steken met haar grove motoriek. Het zitten gaat steeds beter, maar nog steeds zit ze gauw met een holle rug. De lage spierspanning zit met name in haar benen en armen. Haar voeten staan in de spitsstand, waarvan ook 1 voetje vast zit. We zitten nu zo'n 3 maanden in de medische molen en we leven momenteel tussen hoop en vrees!
  Nu ben ik opzoek naar ouders die ervaringen hebben met een lage spierspanning bij hun kind. Hoe oud zijn ze nu? En zijn ze gaan lopen?
  Zijn ze verder goed gezond? Zijn ze gelukkig?!

  Groeten Chantal
   
 2. Miracle1

  Miracle1 Fanatiek lid

  29 apr 2012
  1.235
  179
  63
  Wat ik om me heen hoor is dat het vaak wel goed komt, de kinderfysiotherapeut kan oefeningen geven zodat de spieren sterker gaan worden en je kindje kan helpen bij de ontwikkeling.
   
 3. Konijnhangoor

  16 dec 2014
  84
  7
  8
  NULL
  NULL
  Onze dochter heeft lage spierspanning in haar benen en is hypermobiel. Met 1 jaar kon ze niet kruipen, wel omrollen. Ook kon ze gaan zitten, maar op een bizarre manier: ze lag op dr buik, drukte zichzelf op met haanden en kantelde haar bekken, waardoor haar benen onder haar kwamen.

  We zijn toen naar fysio gegaan. Met kleine stapjes werd ze sterker. Met ongeveer 20 maanden liep ze. Hierna duurde het lang voordat ze genoeg kracht had om alles op de juiste manieren te leren (het overstappen, springen enz). Dat was eerst echt hypermobiel gedrag. Nu is het haar gewoon hoe ze het aangeleerd heeft. We zitten ook niet meer op fysio (oke nog 2x geweest om haar juist te leren fietsen).

  Ze is nu 3,5 jaar. Heel gelukkig :). Wel snel vermoeid van lopen en inspanning. Maar mooi niet dat ze nog in een wagen of draagdoek gaat zitten. Ze slaapt zo nog 2 uur tussen de middag. We zitten met haar op gym om alles te stimuleren en ik zie dat ze daar wel wat achterloopt, maar ze heeft lol en dat is belangrijk.
   
 4. Buttrr

  Buttrr Nieuw lid

  17 okt 2018
  3
  0
  1
  Vrouw
  Bedankt voor je reactie! Dit is zeker een positief verhaal! Had jullie dochter met 1 jaar ook weinig kracht in de handen? Omdat ze zich al wel op kon drukken! Onze dochter haar vingers en polsen zijn ook erg hypermobiel met weinig kracht.
   
 5. Konijnhangoor

  16 dec 2014
  84
  7
  8
  NULL
  NULL
  Nee, haar armen zijn haar kracht. Altijd al geweest. Het is bijna alleen in haar benen. Alhoewel het niet kunnen drinken bij de geboorte ook toegeschreven is aan de lage spierspanning/hypermobiliteit.

  Wat sneu dat haar polsen en handen ook zo krachteloos zijn. Dat maakt het compenseren moeilijker. Loop je al bij de fysio?
   
 6. Buttrr

  Buttrr Nieuw lid

  17 okt 2018
  3
  0
  1
  Vrouw
  Ja, de fysio komt al zo'n 3 maanden aan huis. Sinds afgelopen week zijn we ook bij het revalidatiecentrum en krijgt ze straks nachtspalken voor haar voetjes. Dit omdat met name haar linker voetje stijf is. De voetjes kan ze ook niet de zwaartekracht in duwen, dus omhoog krijgen. We hopen enorm dat het een lange weg zal zijn naar een positief resultaat.. maar soms zakt de moed je in de schoenen.
   

Deel Deze Pagina