Ervaringen met Nutramigen AA

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door rus05, 6 okt 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. rus05

  rus05 Bekend lid

  31 mrt 2011
  643
  1
  0
  NULL
  NULL
  Hoi dames,

  Mijn zoon is vandaag precies 10 weken en vanwege een verdenking van een koemelk allergie zijn we na veel omzwervingen sinds een week bezig met de Nutramigen AA melk. Ik zie verschillende reacties op de melk waardoor ik een beetje onzeker ben of dit nu werkt of dat we juist kunnen concluderen dat hij geen koemelk allergie heeft; en dat we verder moeten zoeken naar de oorzaak van zijn klachten. Het zou fijn zijn als de dames die ervaring hebben met deze melk even met me mee willen kijken. Sinds gebruik van Nutramigen AA:

  - hardere ontlasting, tot keutels aan toe die er met pijn uitgeperst moeten worden
  - duidelijk minder darmkrampjes en stinkwindjes
  - langer wakker zijn
  - meer interesse in omgeving (bijvoorbeeld naar mobile kijken in de box)
  - beter slapen (hij sliep zelfs zaterdag zomaar ineens een nachtje door)
  - huiduitslag minder maar niet verdwenen, het kan er opeens weer zitten, als ik hem bijvoorbeeld uit bed haal na een slaapje
  - sterke huidreactie op wol. Ik had zonder na te denken een wollen vest aangetrokken waar hij heel even op lag, gelijk onder de uitslag. Trok snel weer weg
  - veel eerder komen voor voeding, met 120cc en 150cc kan hij er maar nauwelijks 3 uur tussen laten
  - witte brokjes in ontlasting (zou dat kunnen komen doordat hij eigenlijk net even te snel komt voor voeding telkens?)

  Dus er zijn dingen waardoor ik concludeer dat de melk echt werkt - minder krampjes, alert etc - maar ook reacties waardoor ik twijfel, zoals bijvoorbeeld de uitslag in gezicht die niet weg is en de obstipatie. Ik hoor heel graag jullie ervaringen, alvast bedankt,

  groetjes Rus05
   
 2. lievemommy10

  lievemommy10 Fanatiek lid

  13 mei 2013
  1.009
  1
  0
  NULL
  NULL
  Hier ook Nutramigen gebruikt. De dingen die jij schrijft vindt ik er juist op wijzen dat hij er goed op reageert en dat het dus wel degelijk een kma zou zijn.

  Dat hij langer slaapt is juist een goed teken. Wbt de harde ontlasting kun je eventueel je arts vragen maar je kunt ook iets meer water aan de voeding toevoegen (bijvoorbeeld met een voeding van 150ml en 5 schepjes doe je er nu 160ml in en 5 schepjes).

  Dat hij eerder komt voor een voeding is normaal omdat deze voeding lichter verteerbaar is.

  De uitslag is normaal dat dat nog niet zo snel weg is. De huid reageert namelijk als laatste met een reactie op een allergie. Een week is nog vrij kort dus het kan nog even tijd nodig hebben.

  Geef het de tijd
   
 3. Mommyplus

  Mommyplus Actief lid

  22 jul 2014
  358
  0
  16
  Geen ervaring met Nutramigen AA, wel met Neocate. Is hetzelfde wat betreft samenstelling, ook een voeding op basis van vrije aminozuren.
  Ik heb dat gegeven na een periode van borstvoeding bij mijn middelste dochter. Dit was om de druk een van de ketel te halen. Kon het dieet fysiek niet volhouden. Was in slechte conditie na die bevalling en viel te veel af. Na een aantal maanden neocate ben ik weer gedeeltelijk borstvoeding gaan geven.

  Fijn dat het stukken beter gaat met je zoontje.
  Mijn ervaring was ook dat de maag/darmklachten vrij snel opknapten. Ontlasting werd harder maar voor die tijd had mijn dochter echt vieze, schuimende ontlasting. Maar die keutels waren wel zielig. Heb een tijdje macrogol gebruikt om haar ontlasting zachter te maken.

  De huiduitslag werd wel snel beter maar ging pas na een langere periode helemaal weg. En haar huidje bleef heel reactief. Ook bleef ze wat milde eczeem klachten houden.
  Wol is een bekend iets waar als je daar gevoelig voor bent heel heftig op kan reageren. Dat is een reactie op de lanoline die in wol zit.

  De voeding ligt minder zwaar op de maag dan gewone flesvoeding dus dat hij vaker voor een voeding komt is eigenlijk wel logisch.
  Ik heb gevoed op verzoek ook met de fles. Bood vaker kleinere hoeveelheden voeding aan. 90 of 120 cc. Overdag kreeg ze vaker. s Nachts maakte ze wel wat langere halen dus dan kreeg ze minder.

  Witte vlokjes weet ik niet zo meer of ze dat had. Mijn andere dochters hadden dat wel in de borstvoedingspoep zitten.

  Dus ik denk dat je met deze voeding echt op de goede weg zit. Geef het tijd. En succes met je kleintje
   
 4. rus05

  rus05 Bekend lid

  31 mrt 2011
  643
  1
  0
  NULL
  NULL
  Heel erg bedankt voor jullie reacties! Waarschijnlijk zijn we dus toch op de goede weg, fijn, ik ben best onzeker geworden omdat het weken duurde voor ik iemand van cb en artsen heb kunnen overtuigen dat zijn pijn en huilen echt niet normaal was, dat er meer aan de hand was.

  Jacoliene, die gevoeligheid voor lanoline in wol, gaat dat vaker samen met koemelkallergie of zijn dat twee volledig losstaande gevoeligheden?
   
 5. Mommyplus

  Mommyplus Actief lid

  22 jul 2014
  358
  0
  16
  Weet niet of die twee specifiek met elkaar te maken hebben. De kinderarts die wij toen hadden gaf wel aan dat als je kind overgevoelig is voor koemelk er vaak ook andere reacties kunnen ontstaan.
  Het is gewoon aanleg. Reactief noemde de kinderarts het toen.

  Mijn man heeft ook meerdere allergieën. Geen koemelk overigens.
  Mijn dochter, ze is nu 9, heeft altijd snel gereageerd op bepaalde dingen. Ook toen we gingen bijvoeden. Tomaat is iets waar ze altijd op reageerde. Kreeg ze een rode mond en jeuk van. Dat is nu nog zo.
  Inmiddels kan ze het meeste wel verdragen. Ook wel kleine hoeveelheden melk. Maar ze vind het niet zo lekker. Ze is wel dol op yoghurt.
  Bij de jongste ben ik na de borstvoeding direct overgegaan op nutramigen. Geen AA dat was niet nodig. Ook zij reageerde gevoelig als ik melkproducten at. Vooral toen ze onder de 6 maanden was.
  De oudste had bij ons nergens last van.
  Het komt allemaal goed met je zoontje maar het is een zoektocht. Maar het is wel heel fijn dat hij beter in zijn vel zit. Het is zo zielig als ze zich helemaal niet prettig voelen.
   
 6. rus05

  rus05 Bekend lid

  31 mrt 2011
  643
  1
  0
  NULL
  NULL
  OK dank je wel voor je verdere uitleg! Ja het is zo ontzettend zielig als je kindje het zo overduidelijk niet fijn heeft :( het gaat gelukkig nu echt een stuk beter met hem!

  Jij schrijft dat over tomaat, mijn oudste - geen koemelk allergie - had zo'n allergische reactie op kaneel: knalrode mond en kin!

  Woensdag naar allergie spreekuur bij de kinderarts, geen idee wat ik daarvan moet verwachten maar fijn dat ze even meekijken. Als ze maar niet willen dat ik snel ga provoceren, het gaat net eindelijk een beetje beter met hem.
   
 7. rus05

  rus05 Bekend lid

  31 mrt 2011
  643
  1
  0
  NULL
  NULL
  Even een update: helaas wilden de kinderartsen toch een provocatietest omdat zij bijna zeker menen te weten dat het geen koemelkallergie is :( niet dat ik nou zo graag wil dat het wel een allergie is maar ik ken mijn kind niet terug: eczeem is compleet verdwenen, nauwelijks buikpijn meer, hij lacht, hij slaapt ineens door etc etc etc

  Maar morgen dus deel I van een dubbelblinde provocatietest, ik zie er als een berg tegenop, het gaat eindelijk zo goed met hem en als het wel een allergie is, dan gaat hij zich naar voelen en dat stuit me erg tegen de borst.

  Iemand ervaringen met zo'n test? Ik zag staan dat ik hem vanaf 5.00 's ochtends niet meer mag voeden, ben heel benieuwd hoe ze dat bedacht hadden, de kleine man komt echt gewoon om 7.30.

  Ik baal hiervan! :x
   
 8. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.156
  18
  38
  mens
  Meestal in de wolken
  Morgen al? Maar dat is toch nog veel te vroeg? Je kind heeft nog maar nauwelijks de tijd gekregen aan de Nutramigen AA te wennen! Ik zou daar niet zomaar zondermeer mee accoord gaan, zeker niet nu het een stuk beter gaat met je kind.
   
 9. rus05

  rus05 Bekend lid

  31 mrt 2011
  643
  1
  0
  NULL
  NULL
  De kinderarts stelt dat als het koemelk allergie zou zijn dat mijn zoontje dan al veel eerder positief had moeten reageren op de vorige voedingen (Pepti en Nutramigen LGG), en dat hij eerder had moeten reageren op de AA. Toen we daar zaten, waren we net 11 dagen bezig met AA en ik heb ook aangegeven dat je na 11 dagen toch niks kunt zeggen? Maar zij waren daar heel stellig in en ik moet eerlijk zeggen dat ik me op dat moment daar bij neergelegd heb. Het enige probleem dat ze bij hem zagen is obstipatie, en nu gaat dat goed met een zakje Forlax per dag dat ze voorgeschreven hadden. Maar sinds bezoek aan kinderarts gaat het elke dag beter met hem, wat me vooral opvalt is de volledige afwezigheid van een eczeemuitbraak, dat had hij normaal gesproken wel een paar keer per dag. Dat zal toch niet door het geven van Forlax komen?
   
 10. dirksmama

  dirksmama VIP lid

  29 aug 2007
  22.156
  18
  38
  mens
  Meestal in de wolken
  Lijkt me heel sterk dat Forlax dat effect heeft.
  Heb je foto's van het eczeem en van hoe zijn huid nu is?
   
 11. Mommyplus

  Mommyplus Actief lid

  22 jul 2014
  358
  0
  16
  Is de provocatietest doorgegaan? En zo ja, hoe is het gegaan
   
 12. Baukje1985

  Baukje1985 Fanatiek lid

  26 jul 2010
  2.717
  37
  48
  Even offtopic.

  Ik heb je gevolgd in het topic toen je nog zwanger was van je zoontje. Gefeliciteerd met zijn geboorte! Hoe gaat het nu met hem. Je vertelde toen dat hij een afwijking aan zijn handje had en ook aan zijn voetje. Ben heel benieuwd hoe het nu met jullie gaat.
   
 13. rus05

  rus05 Bekend lid

  31 mrt 2011
  643
  1
  0
  NULL
  NULL
  Hoi dames,

  Sorry voor de radiostilte...Hier een update: we hebben inmiddels de dubbelblinde provocatietest achter de rug (die de kinderarts in principe niet eens nodig vond want het was zeer onwaarschijnlijk dat onze zoon een koemelk allergie had...). De eerste dag: vanaf het tweede flesje brullen, uitslag in z'n gezicht, darmkrampen, niet meer willen slapen. Het was verschrikkelijk, zo ontzettend zielig. De tweede dag: een blij ei, alleen maar lachen tegen de verpleging. Vandaag gebeld met de uitslag en tsja, wat ik al dacht, onze zoon kreeg de eerste testdag koemelk...Voelt heel gek: ik vind het niet leuk dat hij een koemelkallergie heeft (hij heeft al linkerhandje met 2 vingers dus wat mij betreft uitdaging genoeg), aan de andere kant een soort opluchting ("zie je nou wel dat mijn intuïtie over mijn kind juist was?") en blij dat ik snel op het juiste spoor ben gaan zitten en hem koemelkvrije melk ben gaan geven.

  Voor de dames die ook een kind hebben met een koemelkallergie: onze zoon heeft nog steeds regelmatig een gezicht vol met uitslag. Het komt ineens, gaat ineens; lijkt door externe prikkels veroorzaakt te worden maar ik weet niet goed wat; behalve wol, daar kan hij volgens mij echt niet goed tegen. Herkenbaar voor iemand?

  @Baukje1985: hoi, dank je wel voor je felicitaties! Zijn linkerhand is inderdaad niet goed ontwikkeld en mist 3 vingers, zijn onderarm is ook ietsje korter, binnenkort naar een gespecialiseerd team voor verder onderzoek. Met zijn voet is niks aan de hand, dat hadden ze gelukkig verkeerd gezien op de echo. Verder lijkt hij geen syndroom of iets te hebben maar we moeten het goed in de gaten houden. Ons kleine lieve zorgenkindje <3
   

Deel Deze Pagina