Wij gaan ook gourmetten, vinden de jongens zo leuk En dit als toetje https://bakken.nl/recept/sinterklaas-creme-brulee-zonder-oven
Hier zetten ze zaterdag de schoen en dan ligt zondagochtend de hele woonkamer vol pakjes en sinterklaas snoepgoed. En dan ergens later die ochtend lekker ontbijten en vooral heel de dag lekker spelen met alle cadeaus
Wij hebben dan hapjesavond. Dus borrelplank vol met lekkers, mini kaas- en worstenbroodjes, wraps met kruidenkaas/kipfilet of met zalm, mini ragout pasteitjes, soep voor de liefhebber enz.
Happy hour, wat bij ons betekent veel kleine dingetjes en pakken wat je lekker vindt. Soepje, stokbroodjes, smeerseltjes, wat wraps, salade, aardappelkroketjes, gehaktballetjes, kleine belegde broodjes, eventueel wat bittergarnituur of andere hapjes. Wij zijn met 8, dus we hoeven ook niet om te komen in het eten. Tijdens het uitpakken maken we een borrelplank met mandarijntjes/speculaas brokken/pepernoten/taaitaai en wat bakjes rouwkost.
Sushi, soep, stokbrood met smeerseltjes, broodjes knakworst, zo iets. Van alles wat, zodat iedereen iets kan eten wat hij of zij lekker vindt.
Wij vieren Sinterklaas altijd met mijn familie in een huisje. Pakjesavond is daardoor bij ons traditioneel op vrijdagavond, zodat de kinderen de rest van het weekend met hun speelgoed kunnen spelen. Mijn vader maakt voor de vrijdagavond) altijd een pan van zijn nasi (de lekkerste die er is). En op zaterdag vieren we dan nog een keer Sinterklaas maar dan met lootjes trekken. Alle kinderen, behalve mij 6-jarige zoon doen tegenwoordig mee. En ook tradtioneel gaan we dan eerst altijd fonduen. En voor als dessert of bij de koffie maak ik speculaas miljonairskoek en Sint rocky road.
Ik ga Indonesisch halen bij de toko in de stad. Word sowieso bami, ajam cashew en saté'tjes. En dan nog bekijken wat we nog nemen.
Wij aten vroeger thuis altijd snert en stokbrood met kruidenboter (en heel veel Sinterklaassnoep). Dat houd ik er een beetje in..
We beginnen altijd eind van de middag op de zaterdag voor pakjesavond. Kruidnootjes, amandelstaaf en marsepein erbij. En dan bonst Piet ergens op de deur en laat en zak cadeautjes achter. Als die is uitgepakt gaan we gourmetten. Daarna spelen we nog het sinterklaasspel. Hierbij hooguit wat knabbeltjes want iedereen zit wel vol.
5 December gaan we waarschijnlijk iets bestellen. Aanstaande Zaterdag hebben we surprise en dan maakt iedereen hapjes. Ik zelf maak voor dan wraps met rucola, truffelmayonaise en kipfilet, kisir (Turkse bulgursalade) en toetjes in kleine glaasjes met bastogne, monchou en frambozenjam.