Ik ben benieuwd: wat zijn jullie favorieten gourmet items? Bij ons is het 31-12 weer zover, en ik wil dit jaar wat anders doen dan hamburgers, kipfilet, ei en pannenkoekjes
Garnalen, kaasburgers, zalm/tonijn, groene asperges (AH verkoopt mooie kleine aspergetips), pannetje tomaat, mozzarella basilicum, champignons met kruidenboter, mini pizza's (kant en klaar uit de vriezer, onderin grillen), Als toetje gebakken ananas met gesmolten marshmallows of wentelteefjes met ijs...
Aan mij heb je niet zoveel. Ik hou van de standaard dingen. Cordon blue, slavink, hamburgers, worstje En voor erbij een broodje, sausjes hahaha. Niet origineel dus.
We hadden gisteren hertenbiefstuk, was heerlijk mals. Maar dat was extra vanwege kerst. We hebben altijd eenmooie zalmmoot die ik in plakjes snijd en grote garnalen die ik zelf marineer. Ook erg lekker: coquilles! En voor de afwisseling hadden we ook haloumi in plakjes. Verder hebben we meestal wel iets van mini rundervinken of mini worstjes e.d. Maar de zalm, biefstuk en garnalen gaan altijd op.
Varkenshaas! Ik koop gewoon een of twee gemarineerde varkenshaas en die snijd ik in stukjes. Verder gaan kipfilet, biefstuk, gehaktballetjes hier ook erg goed. Kipfilet snijd ik ook gewoon zelf en marineer ik dan.
Dit is precies wat wij ook lekker vinden! Mijn dochter is echt niet zo'n vlees/viseter, dus voor haar paneer ik altijd wat geitenkaasjes, vind ik zelf ook erg lekker! En ik doe er altijd ananas bij voor hawaiburgertjes, en champignons, paprika, taugé en bosui om lekker te roerbakken met de garnalen.
Kipfilet, ossenhaas, lekker gekruide hamburgertjes, gemarineerde gamba’s, zalm moot in kleinere stukjes.
Biefstuk, kipfilet, varkenshaas, beenham.. ❤️ Maar ook gewoon de standaard hamburgertjes, slavinkjes, worstjes.
Kabeljauw met pancetta eromheen en dan in kleine stukjes snijden. Kipfilet met spek omwikkelen en dan kleine stukjes snijden. Garnalen marineren in wat olijfolie, limoen, chilivlokken en sesamzaad. hamburgers, worstjes, varkenshaas. champignons, paprika, ui, gourgette, wat pannekoeken mix, soms wat geklutst ei. erbij huzarensalade en stokbrood met kruidenboter en uiteraard de nodige saus!
Onderin in het pannetje: kleine aardappeltjes (al voorgekookt)... Een beetje (kruiden) boter, als die bruin is, dan de patatjes erin, geraspte kaas erop en dan laten bakken/grillen... Leerde ik kennen bij mijn schoonouders en echt zo lekker
Champignons, ui , paprika in het pannetje en dan een plakje raclette kaas erover heen en dan onderin het gourmetstel.
Haloumi en perzik. Beide grillen, heerlijke combi. Verder de standaard. Van het vlees neem ik meestal alleen de biefstuk. Of met kerst ook het hert en eend. Gril ik gelijk wat ui en knoflook bij. Omeletjes met gegrilde groenten en een pannenkoek ook altijd lekker.
Marshmallows met chocola en een koekje Appeltaart vulling Nacho's met meuk Eigen gemarineerde groente en vlees Stiekem vind ik gourmetten dus heel leuk als de gerechtjes eigenlijk te fancy zijn voor gourmet. Ik vind het leuk om bijvoorbeeld een verse truffel neer te zetten, super lekker over een eitje of bij een hamburgertje. Of witte wijnsaus maken, die je terwijl een stukje vis aan de bovenkant ligt te bakken opgewarmd kan worden in een pannetje. Van die hele kleine champignons gevuld met kruidenkaas, aubergine of courgette met geitenkaas of brie, gevulde mini paprika's etc. Vind het er ook altijd zo gezellig uitzien op tafel als er al een beetje "voorwerk" gedaan is. Maar goed, meestal gourmetten wij als er restjes groenten zijn... Dus dan staat dat gewoon in bakjes fijngesneden op tafel
Hier hebben we meestal de standaard dingen, gehaktballetjes, slavinken, kip, speklapjes, hamburgers, biefstuk, mini kipschnitsels, varkenshaas en zalm. Soms lamskoteletten erbij, en of meerdere soorten vis. Mini pannekoekjes, ananas, perzikken, wat groentes, stokbroodjes en cheddarkaas voor op je hamburger.