Ik weet niet of mijn vraag hier op z'n plek is, maar ik ben erg benieuwd naar wat je gem. per maand kwijt bent aan een kindje, of liever nog twee kindjes (tweeling). Hoe zit het met de verzekering, kinderopvang/gastouders, voeding, luiers etc..etc...???
Ik heb alleen ervaring met 1 kind en het valt wel mee vind ik. Kinderopvang is de grootste post, 160 euro per maand. Verder zo'n 30 euro aan luiers, 10 euro aan billendoekjes, qua eten weet ik het niet precies omdat dat met onze boodschappen mee gaat en verder af en toe wat kleine grut... Max 100 euro per maand? Het ligt er natuurlijk ook wel aan hoe los je gaat met kleding Nummer 2 wordt een stukje goedkoper omdat de kinderopvang daarvoor veel goedkoper is (ik geloof 50 euro per maand in ons geval)
Owja..hoeveel dagen gaat je kindje dan naar de opvang voor die 160,-? En is de belastingteruggaaf daar al vanaf getrokken?
Haha ja, zonder de teruggaaf zouden we bijna 800 euro kwijt zijn Dat is voor 3 dagen. Maar dat is heel erg afhankelijk van je inkomen dus je kunt het voor jezelf beter even uitrekenen op Belastingdienst/Toeslagen
Hoi hoi, Leuk een tweeling! Met financien kan je het eigenlijk zo duur of goedkoop maken als je het zelf wilt! Zo hebben wij gekozen om een kinderwagen via marktplaats te kopen! Dit is een urban jungle duo met alles er op en er aan voor maar 250 euro! Ook het kamertje komt via marktplaats van een heel net gezin. Kamertje was in totaal zo'n 300 euro... Ik ben thuismama, mijn kindjes gaan dus niet naar het KDV .. dus met die kosten kan ik je niet helpen! Voor de rest geef ik zo'n 250 euro per maand uit voor ze! Maar daar koop ik niet alleen luiers/billendoekjes en eten van! Ook hun kleertjes en andere extra dingen koop ik hier mee .. We komen er ruim mee uit! Nog een leuke bijkomstigheid! Je krijgt eens in het kwartaal dubbel kinderbijslag! Dat is wel erg lekker!!
Het is inderdaad net hoe duur je het zelf wilt maken. Wij hebben onze wagen, tweelingbox, wipstoeltjes etc ook van marktplaats afgehaald. De babykamer hebben we van mijn ouders gekregen, dit was rond de 1000 euro. Alles was dan wel nieuw en inclusief dekens etc. Wat ik vrij duur vond de 1e paar maanden was de voeding en de luiers. Die vlogen hier de deur uit. Wij gaven etos flesvoeding en dat is bijna de helft goedkoper dan de duurdere merken en net zo goed. Voorheen gebruikte wij altijd de pampers. Een tijdje geleden heb ik eens een pak Aldi luiers gekocht. En die gebruiken we nog inplaats de pampers. Wij vinden het super goede luiers en het scheelt enorm in de kosten. Geloof dat je voor pampers 10 euro betaald voor 36 stuks en bij de Aldi betaal je voor 80 luiers ong 11,50. Verder slaan wij best wel veel in als er een aanbieding is. Bijvoorbeeld luier doekjes die kopen dan heel veel. En kleding haal ik veel uit een 2e hands winkeltje. Zit hier een hele leuke die veel merk kleiding verkoopt voor weinig geld. En ja we hebben ook een opa en oma die heel veel voor ons halen. Mijn moeder haalt enorm veel kleding voor mijn mannetjes en dat scheelt natuurlijk ook veel geld. Het 1e jaar vond ik het allemaal redelijk prijzig. Wij gaven de jongens ook meestal een potje te eten. Nu vanaf 1 jaar eten ze gewoon mee met ons en dat scheelt natuurlijk ook in de kosten.
Van toen mijn zoon kleine was weet ik het niet meer zo goed, ik kan alleen vertellen wat ik per maand voor hem nu kwijt ben hij is nu 13, school, 25 euro overblijf per maand. eten ??? meeste kosten in de lekkere dingen extra's zoals filmpje huren, uitje met vriendjes 25 pmnd kleding 100 a 150 per maand. volgend jaar schoolgeld voor voortgezet onderwijs weet ik niet precies. Verder vindt ik dat er veel periodieke kosten zijn zoals, nieuwe fiets, reparaties aan fiets, sportkleding, voetbalkamp, contributies. extra pc. hij gaat nu regelmatig op verjaardag 3x per maand a 10 euro. pre paid kaart 1x per mdn 15 euro tja en dan straks rijbewijs en al zo meer. Ikzelf denk dat kinderen van hogere leeftijd meer kosten met zich meebrengen omdat er dan veel meer dingen bij komen kjken, althans zo is mijn ervaring. En voor alles geldt je kunt het zo duur maken als je zelf wilt! een keer nee zeggen is heus niet erg hoor worden ze niets minder van Straks een kleintje erbij dak nik het precies vergelijken.
Mijn meiden zijn nu (bijna)2 en (bijna) 3,5. Netto ben ik zeker 500 euro extra kwijt. Opvang 2 dagen kdv 2 dagen go=400 Luiers dat wordt steeds minder, is niet zo heel veel meer, zeg 15 per maand. Eten, kleding komt er nog bij. Dan heb je ook nog af en toe de grote uitgaven (nieuw bed bijv. ander autostoeltje). En ik ben 1 dag minder gaan werken, dit scheelt mij ook nog netto zo'n 200 euro!!! Dus dan zou ik al op 700 euro zitten wat wij netto minder te besteden hebben dan voor de meiden kwamen. Snap nu langzaam ook wel waarom wij het ineens elke maand een stuk pittiger hebben om uit te komen en dat sparen niet zo goed meer gaat
O ja, wij gaven bij Sam nog Friso Prev. Hypoallergene voeding, Fay kreeg Kruidvat Extra Care (scheelt 8 euro per pak). Luiers hier Pampers, al vele uitgeprobeerd maar bij ons zijn Pampers de enige die en goed zitten en droog blijven. Kleding kan tegenwoordig doorschuiven, en momenteel krijgen we gelukkig ook wel regelmatig kleding van anderen. En zolang ze dat accepteren vind ik het prima!
wij betalen 200 euro eigen bijdragen voor 2 dagen kdv. Straks met 2 kindjes is dat iets van 220 euro. Verder heb je in het begin hoge kosten als je flesvoeding geeft, een pak (a 10 euro) per week minstens! En dan nog de spenen vervangen, speentjes, luiers, billendoekjes. Tikt allemaal aardig aan. Maar je kunt op aanbiedingen letten, dat scheelt veel! Later met bijvoeding kun je alles vers maken en invriezen, dat scheelt enorm! Ik ben erg makkelijk en koop veel gemaksprodukten, waardoor onze dochter wel meer geld kost. Maar dat zou echt niet hoeven. Kleding is aardig aan de prijs, vooral in het begin groeien ze er snel uit, maar dat kun je ook weer opvangen met de kinderbijslag. Ik denk dat we qua boodschappen/verzorgingsprodukten zo'n 30 euro extra per week kwijt zijn, excl de luiers dan.
Wat wij precies aan kdv uitgeven weet ik nog niet, want de eerste rekening moet nog komen. We gebruiken Nutrilon voeding, 1 pak a 9,19 per week dus zo'n 40 euro per maand. Luiers (eerst kruidvat, nu aldi) ongeveer een tientje per 2 weken nu denk ik (voorheen 10 euro per week, maar nu gaat hij 1 dag pw naar oma en 1 tot 2 dagen pw naar het kdv, waardoor ik minder luiers gebruik). Billendoekjes ongeveer 10 euro per maand. Kleertjes koop ik veel bij wibra, zeeman en tweedehands, denk dat ik ongeveer 25 euro per maand kwijt ben. En dan koop ik best veel, elke week wel wat. Fopspenen en spenen voor de flesjes, dat zijn de kosten niet.. die vervang ik om de 8 weken en dat kost me dan een euro of 5. Verzekering vroeg je ook naar.. ziektekostenverzekering is gratis. De andere verzekeringen heb ik nog niet aangepast, dat moet nog
Zoveel?? Ik gebruik overigens nauwelijks verzorgingsproducten. Hooguit wat voor in bad (en daarvoor gebruik ik nog steeds wat ik al voor zijn geboorte heb gekocht en gekregen) en sudocrem (we hebben pas net de tweede pot aangebroken!).
En tandpasta en tandenborstels? Hier ook shampoo, cremespoeling (anders droge bos), anti klit spray, zonnebrand, enz... Ik koop ook niet bepaald de goedkoopste produkten hoor, dus het zou best minder kunnen. Qua boodschappen denk ik aan fruit, broodbeleg, tussendoortjes, yoghurtjes enz. Maar ook hier weer koop ik ook gerust de dure zooi. 4 pakjes knijpfruit kost al over de 2 euro zag ik. Je kunt ook een pak biscuitjes kopen, maar dat doe ik dus niet. Zou makkelijk kunnen besparen, maar ach... je koopt naar wat je kunt missen toch?
Wat je precies kwijt bent...? hangt echt van jezelf af. Ik weet nog wel dat ik vooral de beginperiode duur vond (luiers, flesvoeding, potjes voeding en al die andere gekke, duizend-en-één andere dingen die er voor je kindje beschikbaar zijn) Echt aftasten op producten en prijs. Ik zag soms door de bomen het bos niet meer. Naarmate de tijd verstrekt, weet je precies wat je kindje nodig heeft en welke producten het beste bij jou en je kindje passen. Dan kom je ook financieel in wat rustiger vaarwater. Althans, dat is mijn ervaring.
Die ene tandenborstel doet geen zeer en met een tube tandpasta gaan we nu ook al een paar maanden mee vooruit Zonnebrand en shampoo idem dito Maar inderdaad, als je dingen als knijpfruit etc. koopt, dan kan het hard gaan. Dat soort dingen kopen wij niet. Hij eet gewoon met ons mee en qua avondeten kook ik niet meer dan voorheen en verder eet ie gewoon fruit, brood en crackers. Die kosten wel wat, maar geen 30 euro per week Volgens mij was ik als arme student ook 30 euro per week voor mezelf kwijt Dus vandaar dat ik het wat veel vond klinken