fles baby 2 weken

Discussie in 'Stel je vraag aan de voedingskundige' gestart door Bambi2011, 14 jul 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Bambi2011

  Bambi2011 Actief lid

  12 dec 2011
  121
  0
  16
  NULL
  NULL
  vandaag is ons zoontje 2 weken oud. Afgelopen nacht heeft hij doorgeslapen, en ik vraag me af of dit wel goed is want nu zat er tussen zijn voedingen 9,5 uur!! toen werd ie wakker (niet hongerig) hij drinkt zijn flessen wel altijd op. Moet ik hem niet eerder wakker maken? en daardoor heeft hij nu 5 voedingen, we zaten op 90cc maar ik heb het vandaag maar even opgehoogd naar 120cc. Met die 90cc had hij namelijk wel 6 voedingen. Hij is ruim 4 kilo.

  En nog een ander vraag; mijn dochter van 15 maanden eet normaal gesproken alles, maar sinds een paar weken eet ze geen fruit meer. Verder wel gewoon brood en groenten en pap e.d. moet ik iets ter vervanging geven? of gewoon blijven aanbieden? komt ze niks te kort?
   
 2. Friso

  Friso Voedingsdeskundige

  1 sep 2009
  5.654
  0
  0
  Hoi,
  9,5 uur op deze leeftijd is inderdaad nog wel veel. Misschien kun je voor nu nog even maximaal 6 uur aanhouden tussen 2 voedingen. Anders kan het zijn dat hij daarna een te laag bloedsuikergehalte heeft, dit houdt in dat hij dan te suf kan worden om zijn flesje nog leeg te drinken. De hoeveelheid voeding die je geeft is verder prima.
  Wat je dochter betreft, dit kan even een periode zijn. Misschien kun je eens een fruitshake voor de afwisseling aanbieden, wat banaan/aardbei door de melk heen. Wat yoghurt geven. Wel goed om het te blijven aanbieden, zonder dat het echt een strijd wordt natuurlijk. Tijdelijk geen melk of minder is niet erg.
  Groetjes Angelique
   

Deel Deze Pagina