Fles niet leeg drinken

Discussie in 'Stel je vraag aan de kraamdeskundige' gestart door Grassprietje, 2 feb 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Grassprietje

  Grassprietje Fanatiek lid

  3 dec 2006
  2.328
  0
  0
  tukkerland
  Hoi Ilja,

  Hopelijk kun je me wederom weer advies geven

  Mijn dochter nu 4.5 maand oud..Ze kreeg 5 flessen van 180+6 echter dronk ze haar flessen bij lange na niet leeg (liet steeds 60 a 70 cc staan) en voor de laatste fles van 23.00 moesten we haar altijd wakker maken, waar ze niet blij mee was en ze die fles dus ook niet leeg dronk...

  Ik ben sinds een week over gestapt naar 4x 210+7..De ochtend fles en de avondfles gaan goed, echter de overige 2 flessen laat ze weer veel staan..De een keer 50 cc maar zoals net liet ze gewoon 120cc staan( en dit gebeurd eigenlijk dagelijks)...Op zich maakte ik me er geen zorgen om, totdat we vorige week bij het cb zagen dat ze maar 6 kilo woog (precies)..Ze is geboren als een 9 ponder, dus de laatste weken is ze te weinig gegroeid...Je begint het nu ook aan haar te zien want ze word echt magertjes en je gaat ruggegraat en ribbetjes nu echt zien:(..

  Het vreemde is ze meld zich eigenlijk ook niet als ze een fles wil...Dat was voorheen wel anders, want toen kwam ik net rond om 3 uur tussen de voeding te laten, maar nu is 5 uur tussend e voedingen geen enkel probleem...

  Ze is verder goed te pas, heeft geen koorts, dus een buikgriepje of dergelijke lijkt me ook uitgesloten, maar wat is het dan wel?

  Het enige wat ik me kan bedenken is dat ze het lekkerder vind met de rijstebloem erdoorheen..Ze krijgt dit door de laatste fles maar nu sinds ze zo slecht drink ook 1 schepje door de 1e fles..
  Ze heeft een vermoedelijke KMA allergie waarvoor ze Friso Allergy Care op advies van KA (en dus recept) krijgt...Het spul is niet te pruimen..Wellicht heeft ze nu een andere smaak te pakken van de rijstebloem en "lust"ze het niet meer? ik dacht dat honger zo`n gevoel wel overschaduwen namelijk...

  Anyways ik zit me handen in me haar..Weet jij nog iets hoe ik haar weer wat in gewicht laten aankomen?
   
 2. kwebbeltje

  kwebbeltje VIP lid

  13 jul 2005
  15.340
  0
  0
  Verpleegkundige
  Duitsland
  Hoi,

  Hoe gaat het momenteel aangezien we 2 weken verder zijn?
  Misschien heeft het inderdaad met "smaak" te maken. Het is toch geen probleem om dan bij de andere flessen ook een schepje rijstebloem te doen? Hoop eigenlijk dat je dat al geprobeerd hebt.

  Ilja
   
 3. Grassprietje

  Grassprietje Fanatiek lid

  3 dec 2006
  2.328
  0
  0
  tukkerland
  Hoi Ilja,

  Het gaat goed gelukkig! Ze is een inhaal slag aan het maken...In overleg met de Ka toch al overgestapt op groente en fruit...Die potjes gaan helemaal op met daarnaast 4 flessen van 210, kortom haar eetlist is terug! Ze is nu weer goed aangekomen, dat is ook weer een pak van me hart!

  Hopelijk bij jouw ook alles goed? Druk druk zeker? ;)
   
 4. kwebbeltje

  kwebbeltje VIP lid

  13 jul 2005
  15.340
  0
  0
  Verpleegkundige
  Duitsland
  Wat heerlijk dat het op deze manier goed gaat. Geen zorgen dus over haar gewicht...super!

  Hier ook alles oke. Net carnaval gehad en afgelopen week hadden de dames vakantie...dus quality-time voor de kids;)

  Groetjes ilja
   

Deel Deze Pagina