Flesje oefenen bij overproductie

Discussie in 'Borstvoeding' gestart door RAppel, 13 mrt 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. RAppel

  RAppel Fanatiek lid

  2 mei 2014
  1.131
  168
  63
  Hallo

  Momenteel geef ik nog volledige borstvoeding aan mijn 4e kindje (exact 2 weken oud). Net zoals bij de vorige drie heb ik ook nu weer een overproductie. Ik doe alles om dit onder controle te houden, dus op dat gebied komt het uiteindelijk wel weer in orde.

  De vorige keren was het erg moeilijk om mijn kinderen ook de fles te laten drinken. Aangezien ik dus zo'n grote productie heb moeten mijn kindjes geen moeite doen aan de borst, dit in tegenstelling tot de fles. Echt de omgekeerde wereld.
  De vorige keren ben ik pas gaan werken na 6 maand waardoor ze uiteindelijk melk gewoon in een beker kregen of uit een fles met grote speen zodat het snel liep. Ze dronken amper overdag, maar haalden dit in op momenten dat ik thuis was.

  Dit keer moet ik op 9 weken terug werken en wil ik graag dat mijn zoontje wel gewoon rustig kan drinken uit de fles. Ik ben meer weg en sporadisch ook 's nachts niet thuis. Inhalen wordt daardoor moeilijker en ik wil dat mijn man niet steeds een gevecht hoeft te voeren om hem te voeden.

  Daarom wil ik ditmaal vroeger beginnen oefenen en zoek ik tips qua flessen/spenen/hoe eraan te beginnen bij een overproductie.

  Alvast bedankt!
   
 2. Iris86

  Iris86 Fanatiek lid

  21 apr 2014
  1.845
  151
  63
  Emmeloord
  Ik zou met 4 a 6 weken elke dag een flesje geven... en dat blijven doen. En zoek een fles met speen die qua grote of je borst lijkt zodat je kindje dezelfde aanhap kan nemen.
  Hoewel ik als geen ander weet dat het ook dan niks kan worden Haha.
  Verder ken je de standaard tips vast al: voeden door een ander, zelf echt even weg zijn, de temperatuur van de melk: warmer of kouder, locatie, afleiding of juist stilte.
  Hier dronk onze jongste perse en enkel op de slaapkamer zonder afleiding. En uit de fles enkel het minimaal noodzakelijke. En ik ben daardoor eerder begonnen met bijvoeding ( ergens met 5mnd)
  Mijn man liep avonden en soms in de nacht met haar op tot ik thuis was en ze zich vol kon tanken bij mij Haha
  Hopelijk lukt het met jullie kindje om de fles te introduceren.
   
  RAppel vindt dit leuk.
 3. RAppel

  RAppel Fanatiek lid

  2 mei 2014
  1.131
  168
  63
  Bedankt voor je antwoord. Verschillende ruimtes heb ik vorige keren niet echt uitgeprobeerd. Dus zeker ditmaal een optie. Verder hoop ik inderdaad dat het soepel zal verlopen.
  Die flesjes introduceren vind ik 1 van de vervelendste dingen aan borstvoeding geven.
   
 4. Littlegirl1989

  Littlegirl1989 Fanatiek lid

  2 aug 2015
  2.843
  1.956
  113
  Hier redelijk vergelijkbaar. Belangrijkste is op tijd beginnen en ook doorgaan. Rond 3mnd verliezen ze de zuigreflex en dan moeten ze het uit gewenning doen.
   
  RAppel vindt dit leuk.
 5. RAppel

  RAppel Fanatiek lid

  2 mei 2014
  1.131
  168
  63
  Ondertussen al 3 dagen aan het oefenen en hij pakt direct zonder probleem het speentje, drinkt de 20 a 30 ml op en vervolgens laat ik hem verder drinken aan de borst.

  Tot nu toe dus een succes!

  We gaan op deze manier iedere dag verder en vanaf 6 weken zou ik iets meer beginnen geven dan die 30 ml. Uiteindelijk is het de bedoeling dat hij toch een paar voedingen uit de fles drinkt als ik weg ben dus hopelijk lukt dit zo.
  Uiteraard zal ik die voedingen wel steeds kolven want ondanks de overproductie weet ik dat het snel kan terug lopen als ik voedingen laat vallen en dat is zeker niet de bedoeling.
   
  Zoe123 en elsie89 vinden dit leuk.
 6. Zoe123

  Zoe123 VIP lid

  9 feb 2013
  8.954
  2.203
  113
  Vrouw
  Goed bezig!
   
  RAppel vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina