Fluxus (HPP)

Discussie in 'De bevalling' gestart door Prettykitty, 10 jun 2019.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  3.006
  1.455
  113
  Vrouw
  Allereerst, ik ben nog niet zwanger. Maar wij willen in de toekomst graag nog een keer proberen zwanger te worden.

  Echter had ik bij mijn eerste bevalling een fluxus. Nu viel dat nog erg mee hoor. (Zometeen de details) maar ik wist van te voren. (Ja echt) al dat dit zou gebeuren.

  In mijn bevallingsplan had ik namelijk al met koeienletters geschreven dat ze hier enorm goed op moesten letten. Was mijn enige stukje tekst!

  LET OP FLUXUS!!!


  Ik heb geen bloedstollingsziekte o.i.d. maar als ik mezelf bijvoorbeeld stoot heb ik al gauw een blauwe plek. Niet erg, maar ik had al z'n idee.
  Ook tijdens mijn miskraam heb ik enorm lang en heel erg veel bloed verloren. (De vk kwam bij me langs om te kijken of ik met de auto naar het ziekenhuis mocht, of dat ik met de ambulance moest)
  Mijn bloeddruk was prima, maar ik was wel erg verzwakt. Al met al is dit vrij snel weer goed gekomen.


  Mijn placenta kwam na mijn bevalling geloof ik binnen 6 minuten na een injectie. Perfect dus.

  Tijdens mijn verschrikkelijke bevalling (meer dan 4 uur geperst, sterrenkijker, vacuümpomp, knip, hechtingen etc) heb ik niet zoveel bloed verloren.

  Echter ongeveer een uur na mijn bevalling voelde ik mezelf "leeg" lopen. Het verband was van echt binnen een paar seconden 800 ml voller.
  Nu had ik het geluk dat het daarna eigenlijk al snel ophield met enorm te bloeden.

  (Ik heb lang gevloeid, en mijn hb was ook erg laag) Ik kon ook niet douchen na mijn bevalling, omdat ik al nokkie ging als ik op stond.


  Maar goed, ik ben dus enorm bang voor weer een fluxus. Nu is 800 ml helemaal niet zo heel veel.
  Er zijn mama's die echt veel meer verliezen. Maar, ik vond het best eng dat er opeens zo 800 ml in mijn kraamverband zat. (Trouwens, hij was net daarvoor verschoond bedenk ik me)
  Dus ik had al wat gevloeid, maar geen idee hoeveel dit was.

  Alleen het verband met de 800 ml is gewogen. (Hier kwam de kraamzorg echt pas na 5 dagen achter ofzo) Stond niet goed genoteerd?

  Nu vraag ik me af, was die 800 ml gewoon en dacht oh, wacht laten we eens in 1x naar buiten stromen?
  Had ik daadwerkelijk een fluxus?

  Aangezien het na die 800 ml niet meer zo stroomde. Lijkt het mij het meest voor de hand liggend dat dit gewoon "opgehoopt was en per toeval in 1x naar buiten kwam?


  Ik ben best bang voor een eventuele 2e bevalling. 800 ml is geluk hebben, maar door sommige horrorverhalen besef ik me heel goed dat het veel meer had kunnen zijn.


  Mijn zoontje woog trouwens 4222 gram. (Wat ook kan meespelen bij de Fluxus)


  Ervaringen?
  Misschien iemand die er wat meer kennis van heeft?
   
 2. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  3.006
  1.455
  113
  Vrouw
  Niemand? :D
   
 3. Neskio

  Neskio Actief lid

  5 mrt 2017
  268
  197
  43
  Vrouw
  NB
  Ik had bij mijn eerste bevalling 900cc, omdat het bloeden niet stopte kreeg ik een spuit met medicatie in mijn been en moest ik aan een infuuspomp met een middel om de baarmoeder samen te laten trekken. Binnen een half uur was het bloeden wel gestopt. Dat infuus heb ik een paar uur gehad nadien

  Ik was ontzettend bang dat dit de tweede keer ook zou gebeuren. Tot overmaat van ramp moest ik thuis bevallen om ik al 9cm ontsluiting had toen de verloskundige aankwam. Ik zei ook meteen tegen haar dat ik naar het ziekenhuis wilde omdat ik bang was voor opnieuw een bloeding. Ze heeft toen die spuit in mijn been gezet en ze zei dat die kans heel klein was en er geen tijd was voor het ziekenhuis. Uiteindelijk ben ik maar heel weinig bloed verloren. Weet niet precies hoeveel. Of dat kwam door de medicatie die ik tijdens de bevalling kreeg geen idee maar dat zou je even kunnen nagaan of ze dat standaard doen.

  Ik snap je angst in ieder geval!
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 4. G89

  G89 VIP lid

  18 sep 2008
  8.725
  567
  113
  Nederland
  Ik ben zo'n liter verloren na de geboorte van onze zoon. Nu heb ik hier helemaal niets van mee gekregen. De dagen na de bevalling heb ik me wel erg slap gevoeld, maar verder geen idee:D

  Er wordt nu uit voorzorg al een infuus geplaatst, geen idee waarvoor. Dat hoef ik ook niet te weten, dan maak ik mezelf alleen maar gek met doem scenarios.

  Ik laat de 2e bevalling wederom helemaal over me heen komen.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 5. Brejam

  Brejam Lid

  14 dec 2018
  48
  52
  18
  Vrouw
  Gemiddeld verlies je tijdens of kort na je bevalling 500 tot 800 CC bloed. Vanaf 1000 CC bloedverlies spreek je van overmatig bloedverlies. Bij een daadwerkelijke fluxus stopt het bloeden vaak ook niet zonder in te grijpen. En dit kan dan komen door een rest van de placenta, je baarmoeder die niet goed samentrekt of een stolsel wat eerder in de weg zat. Maar het kan ook een beschadiging zijn van de baarmoeder etc.

  Daarentegen snap ik je angst wel. Misschien gewoon bespreekbaar maken als er zich weer een zwangerschap aandient?
   
  Blue lady en Prettykitty vinden dit leuk.
 6. jadie

  jadie Bekend lid

  18 aug 2016
  766
  208
  43
  Ik heb bij de eerste geen problemen gehad en bij de tweede een echte fluxus namelijk 2 liter gewogen bloed verloren wat er in de badkamer op de vloer lag is geschat op 300 cc dit begon bij mij 1,5 uur na de bevalling pas toen ik na mijn zelfgekozen poliklinische bevalling bijna naar huis mocht. 2 injectie hielpen niet toen een infuus gekregen en een urine katheter, men stond bijna op het punt om mij naar de ok te rijden toen ik Zei ik krijg nu weeën zo voelde het. Mijn baarmoeder kneep niet goed samen na de bevalling en met het infuus uiteindelijk wel gelukkig. Al met al heb ik geluk gehad en mocht ik de volgende dag naar huis. Ik heb mij echt weken slap gevoeld en kan eigenlijk zeggen dat ik mij sinds 2 weken weer wat fitter voel. Zoontje is nu 7 weken.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 7. Stakato

  Stakato Niet meer actief

  Dat is omdat je moeilijk te prikken bent als je een lage bloeddruk hebt door fors bloedverlies.
   
  Prettykitty en G89 vinden dit leuk.
 8. Sama1

  Sama1 Fanatiek lid

  18 jan 2015
  1.038
  62
  48
  Bij de eerste ben ik 2,5 liter bloed verloren en mocht dan ook niet meer thuis bevallen. Maar goed ook want bij de tweede 2 liter bloed verloren. Dit door een placenta wat niet kwam en op de ok verwijderd is. Mijn eerste fluxus heeft mijn geen angst gegeven bij de tweede. Ik moest toch al bevallen in het ziekenhuis en had wel het idee daar in goede handen te zijn, wat ook het geval was. De gynaecoloog gaf wel aan dat wanneer er een fluxus bij de eerste is geweest de kans groter is bij de tweede. Bespreek het gewoon met je verloskundige.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 9. Fuddey

  Fuddey VIP lid

  6 okt 2015
  11.841
  5.922
  113
  Ik heb twee keer een fluxus gehad, bij de oudste tijdens de bevalling - toen de placenta er was, stopte het overmatige bloeden ook gelukkig. Maar ik heb er echt nog lang ladt van gehad - ik kreeg echter na 5 dagen ook kraamvrouwenkoorts en dat is me ook niet in de koude kleren gaan zitten.

  Bij de tweede ging de bevalling goed, ze waren alert op weer een fluxus. Placenta kwam goed, alleen kwam toen dus daarna pas die fluxus - het kletterde echt op de grond. Ik moest meteen plat, kreeg zuurstof, extra infuus, warme dekens en moest razendsnel naar de OK vanwege het vermoeden van een placentarest. Ik werd gecuretteerd en heb daarna eigenlijk amper nog gevloeid.
  Ik hoefde gelukkig geen bloedtransfusie, zat met m’n hb net onder de grens en mocht zelf kiezen. Ik kreeg wel ijzer. Drie dagen na de bevalling stond ik buiten te stoepkrijten, het herstel is me echt enorm meegevallen.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 10. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  30.822
  8.618
  113
  Ik heb alleen bij de eerste een fluxus gehad. Ben meer dan 2,5 liter verloren en was ook aardig van het padje. Door de bloedtransfusies ging het iets beter, maar heeft nog een lange tijd geduurd voor ik er weer was.

  Bij de 2e en 3e nergens last van. Wel goed in de gaten gehouden.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 11. Emma86

  Emma86 Fanatiek lid

  25 jun 2012
  4.566
  1.228
  113
  Vrouw
  Noord-Nederland
  Tijdens de eerste bevalling ben ik maar 850ml verloren. Dankzij snel ingrijpen, denk dat ze het direct doorhadden omdat ik op de baarkruk bevallen ben en dan loop je iets sneller leeg. 2 spuiten en infuus gehad. In de ziekenhuispapieren staat fluxus.
  Ook nog lang gevloeid inderdaad en na 4 maanden was mijn hb nog niet op peil. Mijn eerste menstruatie na de bevalling was verschrikkelijk, zo ontzettend weer vloeien dat ik kraamverband in moest.

  Mijn oma, moeder en tante hebben hetzelfde gehad bij de bevallingen, veel bloedverlies. Mijn tante liep een paar uur na de bevalling leeg en dat was kantje boord. Bij allen was er bij de 2e niks aan de hand, normale bevallingen.

  Zelf bij de 2e thuis bevallen en die placenta kwam niet. Na de nodige kunstgrepen een spuit gehad en toen gelukkig wel. Toen normaal bloed verloren.
  Het is goed om het in de gaten te houden maar het hoeft dus niet weer te gebeuren.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 12. julia80

  julia80 Fanatiek lid

  11 jan 2014
  2.644
  755
  113
  Een van mijn beste vriendinnen heeft Vier liter bloed verloren tijdens haar eerste bevalling (ja echt vier Ik dacht eerst dat ik haar verkeerd had verstaan aan de telefoon). Nodeloos te zeggen dat ze het bij een thuis bevalling vermoedelijk niet had overleefd.
  De gynaecoloog heeft haar niet eens meer naar de ok gereden maar onmiddellijk de ruggenprik weer aangezet en de placenta in de verloskamer manueel verwijderd. Bij de tweede moest ze uiteraard weer in het ziekenhuis bevallen, maar toen helemaal geen fluxus gehad
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 13. Babyvijf

  Babyvijf Fanatiek lid

  23 okt 2018
  1.413
  1.292
  113
  Vrouw
  Ik heb bij twee bevallingen fluxus gehad. 1x 1,5 liter (eerste bevalling) en 1x 2 liter (derde bevalling). Bij de tweede, vierde en vijfde hebben ze me een infuus gegeven tijdens de bevalling om fluxus tegen te gaan met groot succes. 400ml, 200ml en 300ml bloedverlies. Ik heb geen idee wat ze me gegeven hebben, maar misschien kun je dat even navragen.
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 14. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  3.006
  1.455
  113
  Vrouw
  Bedankt voor alle reacties!

  Ik kreeg geen melding vandaar dat ik nu pas reageer.

  Ik had sowieso al een infuus in mijn hand.

  Ik zal het sowieso aankaarten mocht ik weer zwanger raken. (Het zit in de planning, maar nog niet nu)
  Wel wil ik eigenlijk van te voren al minder bang zijn. Want als ik eenmaal zwanger ben, moet je uiteindelijk toch bevallen. :roflmao:

  Wel heftige verhalen van sommige dames. Gelukkig is het bij allemaal goedgekomen.


  Ik had natuurlijk het geluk dat mijn placenta al heel snel kwam.
  Ook had ik nog na-weeën gehad.
  Ik had ook iets gekregen om de placenta snel geboren te laten worden. Maar ik heb volgens mij niets gekregen waardoor je minder bloed verliest.
  Fijn dat die optie er ook nog is.

  Mijn eerste menstruatie droeg ik ook kraamverband inderdaad. Ik had ook enorm veel verlies.


  Ook heb ik een dag of drie na de bevalling een stolsel ter grootte van een sinaasappel verloren.
  Maar dat was niet erg, alleen als het bloeden zou toenemen. Maar ik heb ook nog een tijdje gevloeid!
   
 15. Suzanne01

  Suzanne01 Actief lid

  7 mei 2018
  402
  302
  63
  Vrouw
  Ik heb helaas 2 keer ervaring gehad met fluxes. Maar wel ernstig bleek achteraf. De eerste bevalling in het ziekenhuis bevallen, 1 liter verloren omdat de placenta niet loskwam. Er werd alleen gedacht aan 'pech', 1malig iets.

  Nu ben ik 3 maanden geleden opnieuw bevallen maar dan wel thuis op zolder in 1.5 uur.. ik heb er geen moment over nagedacht dat dit nog een keer kon gebeuren. hetzelfde liedje en ik ben dus uiteindelijk 3 liter bloed verloren dit keer. Het was hier zelfs kantje boord en er moesten 2 ambulances komen vanuit een andere stad om mij met een brandcard verticaal op zn kop naar beneden te tillen. Ik bleef de gehele tijd bloeden en het duurde na de bevalling ruim 2 uur voor ik in het ziekenhuis was. Pas goed op!

  Ik heb mijn bevalling trouwens niet als iets traumatisch ervaren, de bevalling zelf ging namelijk beter als mijn eerste en kijk ik er dus beter op terug!
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 16. Liefeling

  Liefeling Actief lid

  24 dec 2018
  394
  253
  63
  Vrouw
  Eerste keer 2,5 liter verloren (placenta kwam niet vanzelf), tweede keer leek het net een menstruatie, stelde niet veel voor (placenta kwam vanzelf).
  Maar heb niet veel last gehad van het bloedverlies, 2 dagen beetje gammel op de been. Had wel hoog hb nog (geen transfusie gehad gelukkig).
   
  Prettykitty vindt dit leuk.
 17. Blue lady

  Blue lady Bekend lid

  29 mrt 2015
  647
  428
  63
  voor de dames die zich afvragen welke medicatie ze hebben gekregen om veel bloedverlies tegen te gaan:
  Er wordt altijd gestart met oxytocine (wordt ook wel syntocinon genoemd). Dit is hetzelfde als wat wordt gebruikt als wee opwekker, het zorgt er dus voor dat je baarmoeder samentrekt. Door dit na de bevalling te geven zorg je ervoor dat de placenta komt (lukt helaas alsnog niet altijd). Of als de placenta er al is om je baarmoeder samen te laten trekken om het bloedverlies te verminderen.
  Indien dit medicijn niet werkt krijg je nalador. Dit is een sterker medicijn wat je baarmoeder nog harden en continue samen laat trekken. Dit wordt vaak gegeven nadat de placenta op de OK is verwijderd en er veel bloedverlies is geweest.

  verder zoals al eerder benoemd accepteren we bloedverlies tot 1 L. Hierna noemen we het een fluxus.
   
 18. Prettykitty

  Prettykitty Fanatiek lid

  22 dec 2016
  3.006
  1.455
  113
  Vrouw
  Ah, weeënopwekkers heb ik sowieso gehad. Vol gas tot de max. Want mijn ontsluiting bleef uren hangen..

  Dus dan heb ik dat sowieso gehad. En nog een injectie dan om de placenta geboren te laten worden.

  Fluxus 1 liter. Is het verschillend per ziekenhuis bijvoorbeeld? Op internet staat ook van rond de 800 ml ofzo ook een Fluxus.
   
 19. Blue lady

  Blue lady Bekend lid

  29 mrt 2015
  647
  428
  63
  Internationaal wordt er 500 cc bloedverlies gehanteerd, maar in NL noemen we het een fluxus vanaf 1L omdat de zorg in NL optimaal is. Hebben we het over bv 3e wereld landen moet er bij 500 cc al gehandeld worden omdat er minder hulpmiddelen zijn en je het dus minder snel gestopt kan krijgen.
  Mogelijk hebben ze het bij jou een fluxus genoemd omdat er 800 cc gewogen is maar er duidelijk meer bloedverlies is geweest wat niet gewogen is. Dat durf ik niet te zeggen...

  Die injectie is dus ook die oxytocine geweest (wee opwekkers) om je baarmoeder te laten samentrekken voor je placenta.
   
 20. Mommy11

  Mommy11 Bekend lid

  7 apr 2015
  905
  202
  43
  Mn eerste (38+6) is geboren dmv opwekking van de bevalling met weeenopwekkers. Was ook een zware bevalling, enorm veel pijn en op het laatst de ruggenprik want ik hield het niet meer uit.
  Nadien ben ik 2 liter bloed verloren moest ik naar de OK en hebben ze een ballon in m’n baarmoeder ingebracht. En heb ik een bloedtransfusie gehad (3zakken).


  Preventief moest ik de volgende zwangerschap in het ziekenhuis bevallen met al een infuus in zodat mocht het weer gebeuren ze me gelijk medicijnen zouden kunnen toedienen. Volgende bevalling (40+0) begon spontaan, zonder pijnstilling en is helemaal netjes verloren met minimaal bloedverlies.

  M’n derde (35+3) is ook in het ziekenhuis geboren ivm groeiachterstand was ik al onder controle bij de gyn en toen braken m’n vliezen met 35+2, dus moest ik sowieso naar het ziekenhuis.
  Ook hier netjes en minimaa bloedverlies.
  Ik vraag me soms dus echt af of het van het “kunstmatig opwekken” van de bevalling komt.
   

Deel Deze Pagina