Ik kan niet slapen en dan ga ik altijd googelen naar de gekste dingen. Op dit moment is dat leuke opmaak (en nieuwe ideeen) voor hapjes op de borrelplanken. Wie heeft foto's of tips voor leuk opgemaakte borrelplanken? Met de hartige planken kom ik altijd wel een heel eind. Maar vind het ook leuk en lekker om er een klein plankje met zoetigheid bij te maken en die is vaak hetzelfde dus inspiratie in die richting is ook van harte welkom. Nu bestaat die van mij altijd uit slagroomsoesjes, m&m's (voor wat kleur) chocoladepinda rotsjes, rocky road, cocoscakejes en frambozen kruimel cake (allen vers van AH die kan je namelijk mooi in kleine vierkantjes snijden) en wst fruit. De hartige hier zien er vaak een beetje zo uit, kan gezelliger dus als iemand ideeen heeft, tips zijn welkom!
Had dit topic nog niet gezien. Aan mij heb je nog niks. We hebben in het kerstpakket een plank gekregen dus kan toch eens een keer wat maken. Dus bedankt voor je ideeën!
Ik denk niet dat ik nog een foto heb, maar een aantal jaren geleden zo een plank gemaakt. Hartig: mini mozzarella met pesto en kerstomaten, scampi met chorizo, bruschetta, parmaham, olijven, kaasjes, enz Zoet: cheesecake in een glaasje en tiramisu in een glaasje.
Ik vroeg me nu al een tijd af wat een borrelplank precies was... Nu weet ik dus dat het geen plank is waar alcoholische drankjes op staan.
Ben ik de enige die een naar gevoel krijgt van de hapjes die rechtstreeks op de plank staan? Sushi en komkommer van een plank...
Ik vind dat ook niet fijn. Hapjes eten wij zelden maar als we het doen dan gewoon op bordjes. En ook niet alles door elkaar. Vind het er heel raar uitzien om alles zo maar neer te kwakken, tenminste zo komen die foto's wel over op mij... Het oog wil ook wat.
Hahaha Maar.... of t nu buiten de maag door elkaar ligt of in de maag door elkaar komt. 1 pot nat ja haha Zolang t niet allemaal op elkaar gelegd is , ziet t er nog gewoon frisjes uit toch?
Zelf hebben wij wel een kaasplank (van steen trouwens, niet van hout), maar als je alles zo dicht op elkaar legt, dan kun je de kaasjes toch niet fatsoenlijk snijden? Wij hebben daar dan meestal 3 of 4 kaasjes met een kaasmes op liggen en de andere hapjes gaan dan op (speciale) bordjes/bakjes, etc. Ik vind de boven getoonde plankjes erg onhandig en ik zou het zelf ook niet zo prettig vinden dat verschillende hapjes tegen elkaar liggen, dan gaat dat naar elkaar smaken.
Ik doe er vaak folie onder. En niet zoveel op één plank. Meestal staan er dan 3 grote planken. Één met alleen maar kaas, de andere met zelf gemaakte gevulde eieren en de derde is elke keer weer anders.
Ik mis de nootjes nog op je plank. Wij hebben ook nog vaak dipsticks met smeerbrie of een gesmolten camenbert. Helaas geen foto's van onze plank. Voor de zoete plank zou je ook toetjes kunnen maken in van die kleine glaasjes. Bonbons, aardbei in chocolade, mini-fruitspiesje