Friso Allergy Care (koemelkallergie)

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Sweetvienna, 26 aug 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Vandaag zijn we bij de kinderarts geweest. Sinds de geboorte zit ons zoontje op een hypo allergene voeding omdat mijn man en ik allergisch zijn en omdat we een koemelkallergie bij ons zoontje wilden voorkomen. Maar vanwege vage klachten hebben we nu flesvoeding meegekregen voor kinderen met een koemelkallergie. Hij moet over zo'n zes weken terugkomen in het ziekenhuis en dan gaan ze hem testen. Maar nu het probleem; hij lust deze nieuwe voeding niet! De kinderarts had ons hier al voor gewaarschuwd, deze voeding smaakt echt heel anders. Ik heb het zelf ook geproefd en het is inderdaad vies. We moeten nu eerst 1/3 van de nieuwe voeding door de oude doen, na een paar dagen 2/3 en dan na een paar dagen geheel over. Ik ben heel benieuwd of ons zoontje dit gaat pikken! Zijn er nog meer moeders die hier ervaring mee hebben? Hij heeft nu Friso Allergy Care gekregen.
   
 2. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  niemand? :(
   
 3. Jalea

  Jalea Fanatiek lid

  24 jun 2006
  2.396
  0
  0
  idd langzaam overwennen van de oude soort naar de nieuwe, en als hij echt kieskeurig is, duurt dat langer doordat je steeds maar kleine beetje meer van de allergy care kunt gaan geven.
  als hij 1/3 allergy care niet drinken wil dan zou ik nog meer tijd uittrekken voor het wennen en bijv. 1/6 allergy care doen en dan langzaam opbouwen.
  lastig hoor als je kindje het niet wil, kan me voorstellen dat dat heel vervelend is! (wij hadden geluk dat onze beide kids na eerst een paar flessen langzaam en minder drinken uiteindelijk toch gewoon de flessen leeg zijn gaan drinken, zelfs zonder te vermengen, wij zijn in 1x overgestapt. maar das dus net even geluk hebben)
   
 4. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  He dank je voor je reactie :) intussen drinkt hij gelukkig de fles weer redelijk, we doen het nu 1/3 nieuw, 2/3 oud. Zaterdag gaan we dan weer wat minderen wat betreft de oude voeding. Dus ik hoop dat hij het dan blijft drinken!

  Merktte jij bij jouw kindjes snel een verbetering of verandering? Hier is het nl. nog niet zeker of hij KMA heeft. De provocatietest krijgen we over een week of zes.
   
 5. patricia34

  patricia34 Bekend lid

  19 nov 2006
  883
  0
  0
  Brabant
  ey!
  Hier nog iemand met ervaring...
  ons dochtertje had sinds de geboorte heel veel last van krampjes. Na 2 weken kwam er nog es bij dat ze steeds zat te persen en last had van winderigheid, en bij elke verschoning had e een poepluier. Wat volgde was bloed bij haar ontlasting en na overleg van de HA met de kinderarts moesten we overgaan op Nutramigen. Ik was er heel bang voor dat ze het niet zou lusten maar gelukkig hebben we dat probleem niet!
  Bij ons was de ergste klacht ( bloed bij de ontlasting) al na 2 dagen verdwenen!

  Wij krijgen waarschijnlijk over 4 weken een provocatieschema, mocht dan blijken dat ze er nog niet tegen kan dan krijgen we de voeding vergoed van het VGZ.
  Die Nutramigen is echt extreem duur, 425 gr. kost ruim 20 euro....en daar doen we dus nog geen 3 dagen mee... :( Ik heb vandaag de eerste rekeningen gedeclareerd, ben benieuwd!
   
 6. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Hoi Patricia34, dank je voor je reactie. Ons zoontje is inmiddels helemaal over en drinkt de flessen redelijk goed leeg. Dat deed hij eerst haast helemaal niet. Alleen vanochtend was het toevallig weer mis :( maar goed, hij krijgt ook zn eerste tandje dus misschien heeft ie daar wat last van. De klachten die ons zoontje had, waren vrij vaag. Misschien dat er wel een koemelkallergie is maar omdat hij vanaf het begin op de hypo allergene voeding zat, zijn de klachten misschien ook vaag gebleven. Hij had vaak waterige rode oogjes waar hij steeds in zat te wrijven, ze waren vaak ook een beetje viezig. Hij geeft de ene dag aardig wat voeding terug en de andere dag weer niet. Hij heeft een keer bloed in zijn ontlasting gehad. Hij had steeds een wat onrustige huid, geen ezceem maar helemaal normaal was het ook niet. We wilden het in overleg met de KA uitsluiten. Wij krijgen ook zo'n test in het ziekenhuis, moeten we 2 ochtenden met hem komen en dan krijgt hij een van die ochtenden gewone melk en dan moeten wij kijken of hij reageert. Wij en het ziekenhuis weten niet op welke ochtend hij die gewone melk krijgt dus het is een blinde test zeg maar.
   
 7. patricia34

  patricia34 Bekend lid

  19 nov 2006
  883
  0
  0
  Brabant
  Hoi,

  gelukkig gaat het beter met het drinken van de voeding!
  Ben wel benieuwd wat de uitkomst is van die test!

  Wij hebben over 2,5 week een afspraak bij het cb en horen dan wanneer we dat schema moeten toepassen......ik wil dan wel ff de huisarts op de hoogte brengen hiervan want die 2 werken nogal langs elkaar heen... :(
   
 8. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Ja we hebben hem pas ergens in oktober...Hij moest eerst zeker een week of zes helemaal over zijn op deze voeding voordat ze kunnen testen. Misschien omdat het even duurt voordat zn lijfje het gewend is of voordat een allergie verdwenen is? Trouwens, omdat wij het in overleg met een kinderarts hebben besloten, heeft zij een speciaal papiertje ingevuld en konden wij de voeding zo bij de apotheek krijgen zonder ervoor te hoeven betalen. Dan gaat het meteen via de zorgverzekering.
   
 9. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  Sweetvienna,
  Mij is verteld in het ziekenhuis dat je 6 wkn KM-vrije melk moet geven zodat na die 6 weken alle KM uit het systeem is geelimineerd. Stel je provoceerd eerder, is het niet duidelijk vast te leggen waarop je kindje reageerd.
   
 10. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Truusdemier; ok dan weet ik dat ook weer! ik dacht al wel zoiets. Dan klopt dat ook precies want dan is het zes weken dat hij 'over' is. Ben benieuwd. Heb jij een kindje met KMA?
   
 11. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  Tja, of het echt KMA was weten we nog steeds niet. na de 2e provocatie dronk Joey gewoon weer Nutrilon. Maar het is ook een Reflux kindje en tegelijk zijn we begonnen met medicatie (eindelijk). Nutrilon icm de medicatie gaat goed, dus die raar smakende Nutramigen krijgt Joey niet meer.
   
 12. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Maar is er niets uit die tests gekomen? wel fijn dat het nu beter met hem gaat!
   
 13. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  Nee helemaal niks. Hij mag gewoon net als een ander kindje alles eten.
   
 14. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Nou dat is wel fijn! Ik ben benieuwd of er wat uitkomt. Tis een beetje dubbel gevoel. Aan de ene kant zou het het een en ander verklaren als ie het wel zou hebben maar aan de andere kant denk ik liever geen KMA...zo'n gedoe met ander eten! mag ie geen brood en geen slagroom etc. etc.
   
 15. ProudMum

  ProudMum Niet meer actief

  het is even opletten met boodschappen doen, maar je gaat onder begeleiding van de dieetiste dus je wordn iet gelijk in het diepe gegooit hoor! En geloof me, na 2 weken weet je niet beter
   
 16. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Nee das waar! En ze kunnen er geloof ik ook nog overheen groeien....
   
 17. miekje1982

  miekje1982 Fanatiek lid

  6 apr 2007
  4.811
  0
  0
  Flevoland
  Hey!
  Hier ook een kindje met KMA..
  Ze kunnen er idd overheen groeien, meestal in het eerste levensjaar. Komt omdat alles nog moet groeien/rijpen etc. De darmen zijn meestal na 6 maanden helemaal gerijpt...
  Wij gaan rond de 8 maanden weer testen (gewoon zelf) of Julen op KM reageerd..
  Nu zijn we net gestart met bijvoeding, en willen eerst dit avontuur eens goed doorlopen..

  Enne in bijv het brood van Bleuband zit geen KM, dus dat kan je gewoon geven..

  Julen krijgt trouwens Pepti (nutrilon), wrsc omdat met hem bij de overstap naar deze voeding alle klachten verdwenen, hoefden we niet verder naar een KA voor de nutramigen..

  Succes!
   
 18. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  Hoi Miekje1982; tja het is even afwachten tot die tests! Hebben ze bij jullie kindje ook getest?

  ik wil ook zooo graag starten met bijvoeding bij ons zoontje! Hij is net een vogeltje met zo'n opengesperd bekkie weet je wel. Hij zit iedere keer als ik zit te eten met een open mondje mn lepel of vork te volgen. Zo zielig. Hij is er echt aan toe maar we mogen niets geven....alleen maar die melk.
   
 19. Sweetvienna

  Sweetvienna Fanatiek lid

  10 jul 2007
  2.092
  0
  0
  ik bedoel natuurlijk snaveltje hahaha vogeltjes hebben snaveltjes....zucht het was vroeg vanochtend... :rolleyes: :oops:
   
 20. miekje1982

  miekje1982 Fanatiek lid

  6 apr 2007
  4.811
  0
  0
  Flevoland
  Ja wij hebben idd ook getest dmv provoceren, alleen dan gewoon thuis. Dat was voldoende om via het CB een machtiging te krijgen voor de pepti..

  Hier hebben we tot 5 1/2 maand gewacht met bijvoeden, de eerste paar keren reageerde Julen erg met huilen op de bijvoeding, dus toen weer ff gestopt en daarna langzaam weer opgepakt.. Nu gaat t goed!

  Het is idd erg sneu als ze er zelf al aan toe zijn, en je mag nog niks geven.. Maar goed, liever even wachten en dan goed starten dan nu starten en er last van hebben (nou ja je kindje dan..)
   

Deel Deze Pagina