Fv neocate vraag

Discussie in 'Flesvoeding' gestart door Nonamenononsense, 8 aug 2019.

 1. Nonamenononsense

  Nonamenononsense Bekend lid

  16 mrt 2018
  610
  193
  43
  Vrouw
  Hoi! Ik ben een beetje aan het rommelen met de flesjes merk ik, zoontje komt soms vaker voor een fles dan zou "moeten" en nou heb ik een hekel aan moeten want ik heb ook niet op geijkte tijden honger. Maar miss wil er iemand met verstand van toch even meekijken:)

  Hij krijgt neocate en omeprazol (verborgen reflux) en geeft elke voeding een flinke kind terug. Minder geven per x maakte geen verschil. Hij heeft overdag niet echt vaste tijden, hij krijgt zodra hij wakker wordt een flesje en de ene keer slaapt hij 45 min en de andere keer 1. 5 uur. Hij slaapt nog veel op een dag, is nu 12 weken maar is aan het inhalen na een zeer moeilijke start. De frequentie pas ik aan, aan de dutjes dus daar verander ik nu niks aan. Hij weegt 5.8 kg en groeit goed.

  In de nacht rond half 5: 90/3
  0630 90/3
  815 90/3
  11. 15 120/4
  1400 90/3
  16.15 90/3
  19.00 90/3
  23.00 120/4

  Ik vind het zelf geen verkeerd schema op dit moment, maar soms denk ik wel eens dat hij in de ochtend meer lust en dan vaker. Of snachts weer meer zou willen. Maar je wilt eens van die nachtfles af, dus om nou die op te hogen?
  Meer dan 120 a 150 ga ik niet geven ivm reflux, hij drinkt ook niet meer dan 120 trouwens.
  Ik dik niet in, dat wil ik ook niet.

  (vannacht om half 5 90/3, en kwart voor 6 wakker en ontroostbaar. Uiteindelijk 6.15 fles gegeven, weer blij. 08.00 weer een fles, weer blij! Dat bedoel ik met het idee dat hij meer trek heeft:) )
  Hij doet overdag iets van 3 x 45 min en 2 x 1.5 uur slapen, gaat nog niet minder helaas want langer dan een uur wakker red hij niet. Savonds gaat hij rond 1900 slapen, 2300 droomvoeding en dan de nacht 1 fles. Hij is echt uren aan het inhalen!
  Heeft dinsdag z'n eerste vaccinaties gehad.

  Oké bedankt!
   
 2. Kristel86

  Kristel86 VIP lid

  4 feb 2008
  8.078
  125
  63
  Vrouw
  Een ritme vinden is lastig als het vanaf het begin af aan al zo rommelig gaat, he?
  Ik weet er alles van...
  Hier inmiddels ons derde kindje met verborgen reflux (ook met medicatie) en heftige KMA (+nog andere voedselallergieën - ik geef bv en ben dus op een streng dieet).
  Onze oudste dochter heeft vanaf 3 maanden Neocate gekregen en onze jongste dochter vanaf 10 maanden, omdat de bv voor mij niet meer vol te houden was. Nu hebben we het voor ons zoontje weer achter de hand staan en heeft hij tot nu toe, door omstandigheden, hier een aantal voedingen van gehad.

  Hoe gaat het nu met de kleine man? Ik hoop dat hij het goed doet op deze voeding en medicatie? Het is zo sneu om te zien als ze niet lekker in hun vel zitten...! :(

  Geeft hij het zelf goed aan wanneer hij honger heeft? En ook als hij vol zit?
  Ik heb onze kinderen zelf in ieder geval altijd op verzoek gevoed, zowel met bv als fv, en van daaruit ontstond vanzelf een ritme toen ze eenmaal lekker in hun vel zaten.
  Misschien weet je het al, maar ik wil het toch even benoemen, omdat het ons ontzettend helpt wanneer (de eerste) hongersignalen verbloemd worden door onrust:
  Baby's hebben hun eigen "taaltje" door middel van specifieke klanken/woorden :) (Wellicht even zoeken op Youtube naar Dunstan baby language voor voorbeelden)
  Het geluid voor honger is "meh"/"neh" :)
  Zodra dat hier werd/wordt "geroepen" is het altijd direct duidelijk dat het in dat geval echt om honger gaat en het dus tijd is voor een goede voeding.
  Voor wat betreft de hoeveelheid kijk ik altijd naar hoeveel tijd ertussen zit m.b.t. de vorige voeding en probeer het zo een beetje in te schatten.
  Hier geven de kids heel goed aan ook dat ze genoeg gehad hebben - of niet - dus dat is in ieder geval erg fijn. Zo kon ik, bij twijfel, altijd wat meer aanbieden zonder bang te hoeven zijn dat ze te veel zouden drinken.
  Daarnaast is, voor mij, honger gewoon honger, dus als ze het nodig hebben, waarom niet? (Tot op zekere hoogte uiteraard, vooral met flesvoeding, maar soms hadden ze gewoon even een dag (of een paar dagen) wat extra nodig.)

  Qua aantal voedingen is er in ieder geval niets mis, hoor! Vooral als hij erg last heeft van zijn reflux dan is het uiteindelijk het beste om hem vaker kleinere beetjes te geven :)

  Nou ja, ik weet niet of mijn verhaal een antwoord bevat waar je naar op zoek bent, maar ik hoop het wel natuurlijk.
  Hopelijk zit jullie kleine man snel lekker in zijn velletje!
   
 3. Nonamenononsense

  Nonamenononsense Bekend lid

  16 mrt 2018
  610
  193
  43
  Vrouw
  Bedankt voor je berichtje! Hij krijgt nu alweer een aantal weken neocate en het gaat super, zelfs zo super dat we nu denken aan afbouwen. 6 september moet ik op de allergie poli komen en dan gaan we het daar over hebben. Hij had ws toch geen echte kma maar echt een overgevoeligheid voor alles. En dat lijkt nu over, hij doet het goed en vind de neocate niet super lekker.

  Hij geeft niet goed aan wanneer hij honger heeft, behalve snachts denk ik. Dan hoor ik hem wel eerst mopperen, voordat hij begint te huilen. Overdag is het ook niet nodig, want hij krijgt na elk dutje een flesje om dat ritme er in te houden en ik pas de hoeveelheden dus aan gedurende de dag.

  En zeker snachts geef ik gewoon een fles hoor, ga niet moeilijk doen. Hij stopt sowieso met drinken als hij vol zit, dus dat geeft hij goed aan!
   
 4. Bubblez

  Bubblez VIP lid

  29 dec 2012
  14.436
  4.735
  113
  Overijssel
  Je zult sowieso nog wel even "na genieten" van de heftige start :(

  Maar, bied dat grotere flesje aan als je denkt dat het honger is. Ze laten echt wel staan als ze vol zijn.

  Hoor je ook geen gesmak? Ik merkte het aan het smakken van mn dochter dat ze wou drinken, ik hoorde het snachts al voor ze dr zelf wakker van werd ;)


  Het gaat nu op de neocate eindelijk goed en zij denken dat het geen kma is? Heb je al een provocatie datum?


  Mijn dochter is de eerste 4.5 maand van dr leven hartstikke ziek geweest. Heel verkouden, snot, hoesten, eczeem, snotogen, extreem huilen, onrustig, vieze poep en nog meer. "Ze moest weerstand opbouwen" hoorde ik overal. Na 4.5 maand zelf gestart met pepti, verbeterde en nam weer af. Geëist dat ik neocate kreeg en echt, wát een verschil!
  Nog geloofden ze me niet. Tot de provocatie heel duidelijk aanwees dat ze écht kma heeft.
  Sinds de neocate groeit ze. Drinkt ze. Ontwikkelt ze!

  Dus hou die poot stijf hoor!!

  En geef lekker voeding wanneer die wil. Van mij part elke 3 uur. En ze vinden t vaak idd minder lekker. Maar ze wennen er wel aan. Ondanks alle vaste voeding is mn meisje nog steeds heel dol op dr melk!
   
 5. Nonamenononsense

  Nonamenononsense Bekend lid

  16 mrt 2018
  610
  193
  43
  Vrouw
  Normaal zou ik idd moeilijk doen hoor vanwege die neocate, maar ik denk het zelf ook. Mijn eerste had de eerste 3 maanden ook moeite met alles. De kinderarts zei al, je baby's zijn gewoon een trimester te vroeg geboren. Nergens klaar voor, moeilijk kunnen slapen, 24 uur per dag aan je geplakt willen zitten in foetushouding, geen prikkels kunnen buiten sluiten etc!

  Ik hoef niet perse te provoceren, ik had zelf voorgesteld gewone voeding te gaan geven over een paar weekjes. Gewoon beginnen met 1 flesje, en dan verder als het goed gaat. Het is ook niet goed om neocate te krijgen als het niet nodig is!
  Als het dan wel echt kma is, merk ik dat wel na 1 flesje!
   
 6. Nonamenononsense

  Nonamenononsense Bekend lid

  16 mrt 2018
  610
  193
  43
  Vrouw
  Mijn oudste kreeg trouwens nutramigen, en is met 6 maanden overgegaan op gewone fv! Zonder enig probleem ook, gelukkig! Ook met 6 maanden reflux medicatie afgebouwd.
   

Deel Deze Pagina