Gastouder worden

Discussie in 'Weer aan het werk' gestart door Hay Lin, 3 dec 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Hay Lin

  Hay Lin Actief lid

  16 jan 2016
  208
  0
  16
  Hallo :) Mijn dochter is nu 2 jaar en sinds 11 maanden werk ik parttime. Dit is 15 uur in de week verspreid over 3 dagen.. Nu bevalt me dit wel redelijk, maar dit wil ik niet de rest van mijn leven doen. En ik moet nu toch gaan nadenken over wat ik dan wel wil. Een van de ideeen waarop ik mij op het moment orienteer is zelf gastouder worden.
  Ik kon toen destijds niemand vinden in mijn dorp zelf (klein dorp) en merk dat er meerdere zijn met dit probleem. Dat heeft me aan het denken gezet. Ik heb "vroeger" een opleiding gedaan in deze richting dus dat is geen probleem.

  Nu ben ik op zoek naar mensen die ervaring hebben met gastouder zijn of die ermee bekend zijn op een andere manier. Ik vroeg me namelijk af, of je je dan moet inschrijven als ZZP-er... Ik ben al eerder ZZP-er geweest en ik werd tamelijk ongelukkig van administratie en de belastingdienst. Hoe zit dat als je gastouder bent? Is dit hetzelfde of anders? Ik hoop dat iemand me hier wat meer over kan vertellen.
   
 2. Amberxx

  Amberxx Fanatiek lid

  6 nov 2013
  1.535
  748
  113
  Ik zou contact opnemen met een erkend bureau. Die kunnen je alles vertellen over de eissen. En ze doen vaak de administratie en andere zaken voor jou.

  Bedenk dat jouw huis geschikt moet zijn voor opvang. En ze keuren je huis. Ook moet je ehbo en vog halen.

  Vraag jezelf eerlijk.af of je niet gewoon liever thuis bent met je kind. En genoeg tijd en aandacht kunt geven aan een huis vol andere kinderen. Heb je ook een ruim huis met goede buitenruimte die volledig veilig is? Kan je gerichte activiteiten aanbieden aan alle kinderen? En omgaan met zeurende of veeleissende ouders?
   
 3. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  31.263
  8.525
  113
  Ik ben zzp gastouder. Je kunt overigens kiezen hoor of je je als zzp'er wil inschrijven. Je kunt je inkomsten ook opgeven als resultaat uit overige werkzaamheden. Alleen loop je dan wat belastingvoordeeltjes mis.
  Qua administratie is het je uren bijhouden en je bonnetjes e.d stelt op zich niet heel veel voor.

  Als je verder nog vragen hebt over het gastouder zijn dan roep je maar;)
   

Deel Deze Pagina