Geïrriteerd door partner

Discussie in 'De lounge' gestart door love22, 4 dec 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. love22

  love22 Lid

  18 apr 2007
  44
  2
  8
  Hi dames. Even van me afschrijven. Leuke pakjesavond gehad. Maar alles voor geregeld en manlief zoals gewoonlijk niets. En nu pakt ie net (alweer) drinken voor zichzelf. Vraagt niks aan mij. En dit is meestal zo, maar ik irriteer me er vanavond op de een of andere manier enorm aan. Er iets van zeggen helpt niet helaas. Herkenbaar?
   
 2. Zomerbloem

  Zomerbloem Fanatiek lid

  19 mrt 2018
  2.038
  2.450
  113
  Vrouw
  Ik zou echt een hartelijke opmerking maken...
  Bijv iets van ja lekker ik wil.....
   
  love22 vindt dit leuk.
 3. JupitR

  JupitR Fanatiek lid

  13 mei 2020
  2.883
  3.153
  113
  Vrouw
  Pak je zijn drinken.
   
  maartje84, meis1987, Chelsey88 en 3 anderen vinden dit leuk.
 4. Magnolia29

  Magnolia29 VIP lid

  30 nov 2015
  8.104
  15.959
  113
  Vrouw
  Uit je post maak ik op dat je ergernis vooral bij het eerste gedeelte ligt en niet zozeer bij het drinken pakken. Klopt dit? Zo ja, dan vind ik dat je dat gewoon moet benoemen. 'Joh, was leuk hè Pakjesavond! Heb er veel werk van gehad, tijd liefde (en geld) in gestoken en had het toch leuk gevonden als je ook even wat moeite had gedaan voor mij/ons. Dus met kerst is het jouw beurt.' Iets in die trant.
   
  Bailey07, Jessi79, Zeebra en 2 anderen vinden dit leuk.
 5. Niet vervelend bedoeld maar ik heb je vorige berichten ook gelezen...

  Dit is volgens mij maar een topje van de ijsberg.

  Heb je wel tijd voor jezelf om leuke dingen te ondernemen? De focus ligt nu op 'waar je man te kort schiet' dat is vrij negatief en niet helpend in jullie relatie.
   
  maartje84, Iertje81 en Jessi79 vinden dit leuk.
 6. love22

  love22 Lid

  18 apr 2007
  44
  2
  8
  Ja misschien zit daar de grootse ergernis. Hij doet dat echt niet, weet ik nu al… vraag me gewoon af, of dit normaal is.
   
 7. love22

  love22 Lid

  18 apr 2007
  44
  2
  8
  Nee eigenlijk niet. Ik baal ervan dat ik het er voor mijn gevoel alleen voor sta hier.
   
 8. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  18.885
  5.358
  113
  Mijn man doet ook niets voor Sinterklaas en/of kerst, hij vindt het gewoon niet zo nodig. Prima, dan regel ik het, want ik vind het wel belangrijk. :)

  Ik probeer me op mezelf te focussen, op wat ik kan doen en kan veranderen ed, daar heb ik invloed op, op de ander (vrijwel) niet.
   
  suus1983, owly, Vogelmeisje en 4 anderen vinden dit leuk.
 9. MarisB89

  MarisB89 Actief lid

  27 jul 2016
  238
  86
  28
  tsja wat is normaal? Ik persoonlijk vind het niet erg om bijv. Pakjesavond alleen te regelen want ik weet dat hij de randzaken dan eromheen doet (bijv het huis netjes maken). Qua financieen doen we sowieso alles samen.

  Drinken alleen voor zichzelf pakken doet hij ook weleens en dan maak ik er gewoon een grapje van.

  ik wéét dat mijn man attent is en dit soort zaken ook prima zelf kan regelen dus ik stoor me er niet aan. Denk dat er dan wat meer aan de hand is bij jullie dan alleen deze ‘kleine’ dingen?
   
 10. love22

  love22 Lid

  18 apr 2007
  44
  2
  8
  Daar kan ik ook wel mee leven. Alleen een keer dankjewel of inderdaad iets te drinken inschenken zou dan een kleine moeite zijn?
   
 11. NiekeKris

  NiekeKris VIP lid

  13 apr 2008
  18.885
  5.358
  113
  Kennelijk wel, anders zou hij het wel doen, vermoed ik? ;) Tuurlijk is het niet leuk, maar ik zou dan gewoon vragen of hij ook wat voor mij mee wil nemen ofzo.

  Iets als pakjesavond doe ik voor de kinderen (en daarmee ook voor mezelf), daar hoeft hij me niet voor te bedanken. :)
   
 12. Ysabella

  Ysabella VIP lid

  27 jan 2017
  7.680
  13.842
  113
  Kan je het daar niet op een rustig moment met je man over hebben? Misschien vind hij het wel lastig te organiseren? Vaak zit er iets heel anders achter Ipv ‘lui’ zijn of geen ‘zin’ hebben om dit soort dingen te regelen.

  Mijn man en ik pakken ook nooit drinken voor elkaar, vanavond trouwens wel toen viel hij bijna in slaap tijdens een serie toen moest hij van mij drinken pakken voor ons. :roflmao:
   
  Vero0504, Iertje81 en love22 vinden dit leuk.
 13. cowgirl80

  cowgirl80 VIP lid

  28 jul 2010
  5.984
  4.136
  113
  zuid-holland zuid
  Ik ben hier degene die niets geregeld had voor pakjesavond. Mijn hoofd zit momenteel erg vol met de zorg voor mijn vader die ernstig ziek is. Mijn man heeft de hele decembermaand coördinatie op zich genomen:) En vorig jaar deed hij dat ookal omdat ik toen heftig corona had en bijna niks kon….:(
  Tja ik denk in een goede relatie dat je dat soort dingen vantevoren metelkaar bespreekt vantevoren ook je verwachtingen metelkaar deelt. En ook niet dat je perse eeuwige dankbaarheid in ruil verwacht, ik bedoel; mijn man en ik runnen samen dit gezin en ik vertrouw erop dat we allebei doen wat we kunnen. Dat vertrouwen is wel een beetje de basis denk ik.
   
  Iertje81, Lies1611, hummeltje5 en 2 anderen vinden dit leuk.
 14. Majo1983

  Majo1983 Fanatiek lid

  1 feb 2013
  3.320
  1.925
  113
  Vrouw
  Broek
  #14 Majo1983, 4 dec 2021
  Laatst bewerkt: 4 dec 2021
  Hier doet man ook echt niets aan pakjesavond of kerst (of verjaardagen, cadeautjes voor bezoekjes, avondjes uit of met eten). Wil ik ook niet eigenlijk (controlfreak) dus ik vind dat wel prima, ik trek dat ook naar me toe. Als ik hem een taak geef doet hij dat met alle liefde overigens, maar dan moet je wel een duidelijke opdracht geven. Dus niet van "zou je een keer ...." (uitstelgedrag) maar "kun je nu even ..." hier werkt dat in ieder geval prima.

  Drinken pakken doen wij eigenlijk zelden voor elkaar, behalve koffie eigenlijk. Geen idee, nooit bij stil gestaan, als ik dorst heb pak ik drinken en ik neem aan dat mijn man dan geen dorst heeft (anders had hij zelf wel drinken gepakt ga ik vanuit). Dus ik erger me daar nooit aan.

  Er zijn wel andere kleine dingen waar ik me aan erger trouwens haha. Hij zegt daar ook geen dankjewel voor en dat hoeft van mij ook niet. Ik doe dat soort dingen vooral voor mezelf en de kids.

  Als hij gestofzuigd en gedweild heeft moet ik een paar keer aanhoren dat hij het zo goed gedaan heeft, ik vind dat juist irritant. Alsof ik bij alles wat ik doe een compliment verwacht? Maar hij vind dat blijkbaar fijn om te horen, dus ik doe dat dan wel. Ik zou gewoon wat duidelijker zijn richting je partner, toespelingen en hints werken vaak niet.
   
  Vero0504, Fennec en NiekeKris vinden dit leuk.
 15. love22

  love22 Lid

  18 apr 2007
  44
  2
  8
  Fijn dat je man dat heeft gedaan. Helaas is mijn moeder ook ernstig ziek. Moeilijk hè
   
 16. Eppo82

  Eppo82 VIP lid

  25 jun 2007
  13.971
  4.566
  113
  Waarom ben je nog met hem?
  Als ik je berichten teruglees gaat het al jaren zo, dus er moeten ook een boel dingen zijn die je wel leuk vind aan hem, waardoor je toch in de relatie wil blijven.
  En natuurlijk blijven sommige dingen teleurstellend, maar veranderen doe je ‘m niet. Je kunt alleen je eigen kijk erop veranderen en dingen accepteren (of niet en dan de gevolgen van die keuze accepteren)
  En ja, hier regel ik ook alles voor pakjesavond/verjaardagen etc en denkt ie vaak niet aan mij met drinken/eten etc. Maar ik zeg dan oh lekker, wil je voor mij ook wat inschenken/pakken? En dan doet ie dat. Dus echt geen onwil. En dat heb ik geaccepteerd. Hij vind ook niet alles aan mij leuk:rolleyes::p
   
  NiekeKris vindt dit leuk.
 17. Maartt

  Maartt Fanatiek lid

  30 mrt 2011
  4.831
  703
  113
  Ja ik doe ook alles alleen voor pakjesavond. En ja, soms vind ik dat ook super stom. Maar.. ik heb een mond gekregen dus ik zou er serieus met hem over kunnen praten. Ik roep wel eens wat hoor. Zoals vanavond.. wat bof jij toch met mij hè? Ach ik irriteer me af en toe ook dood aan dingen die hij niet doet of in mijn ogen “verkeerd”. Heb hele gesprekken of houd scheldserenades in mijn hoofd. Praat in mezelf als ik boos op hem ben.
  Maar ben blij dat ik dat er niet altijd uitgooi. Veel dingen zijn bij nader inzien of een helder moment totaal overtrokken. En zo niet? Dan gooi ik het toch maar voor zijn voeten. Best lastig een relatie soms.. maar hij is wel lief. En ik denk dat hij mij ook soms rete irritant vindt.

  Dat niet drinken pakken voor elkaar vind ik raar. Dat is iets wat ik er echt uit heb “geramd”. Maakte er wel altijd een grapje van trouwens. Doodliggen op de bank van uitdroging. Smakgeluiden maken van pure dorst. Ademnood faken omdat ik bijna sterf van pure wanhoop en dorstigheid. Of gewoon, drink je altijd alleen?
  Grapjes helpen mij ook altijd relativeren. Al is niet alles altijd een grapje natuurlijk.

  Ik heb trouwens ook een cadeautje gehaald voor hem. Met bijpassend gedicht. En voor mezelf 2 cadeaus met bijpassend gedicht. Lieve Maartt jij geweldig mens. Deze Sint weet precies jouw wens. Van een ander ga je het niet krijgen. Om over je man maar te zwijgen. Toch is het een beste vent. Maar meid wat ben je toch een hoop gewend. Geen probleem ik help hem wel. Maak je pakje maar open en snel.
  liefs van Sint de vrouw
   
  Beertje8, Chelsey88, Waxinelichtjes en 6 anderen vinden dit leuk.
 18. Dompiewompie

  Dompiewompie Bekend lid

  2 jul 2018
  611
  507
  93
  Vrouw
  Mijn man doet ook nooit iets voor pakjes of kerst. Of eender welk kadootjes kopen. Ik doe soms wel alsof ik overleg/zijn mening vraag, maar dan heb ik het toch al lang besteld :cool:

  gisterenavond viel hij ook weer achterover van wat ik uiteindelijk allemaal gekocht heb :oops:

  En drinken pakken of koffie zetten voor mij doet die ook nooit uit zichzelf. Ik wacht tot hij zit en zeg dan ‘ah fijn, waar is dat van mij?’ En dan gaat hij het alsnog maken of halen. Je zou denken dat hij ondertussen geleerd heeft het meteen te vragen maar nee hoor :rolleyes:

  Kadootjes voor mezelf doe ik meestal niet, ik stuur wel een linkje van wat ik wil naar hem :roflmao: hij gebruikt als excuus dat hij geen tijd heeft om iets te halen, maar daar is online shoppen voor uitgevonden :thumup:

  Maar mijn man heeft heel die gezelligheid gewoon niet in zich. Als het aan hem lag zouden we niks vieren denk ik. Laatst gingen we op de koffie bij zijn moeder, vraagt hij dus serieus of hij de tablet zou mogen meenemen omdat hij zich anders zou vervelen o_O oh sorry ik wist niet dat je 10 jaar was en op verplicht familiebezoek moet.... het is JOUW moeder aub! De tablet mocht niet mee trouwens:o:
   
  meis1987, Vero0504, Feestmuts en 8 anderen vinden dit leuk.
 19. MamaChantal

  MamaChantal VIP lid

  14 okt 2010
  15.158
  2.086
  113
  Als je je aan zulke dingen irriteert, dan vraag je het toch aan hem?

  Wij pakken wel drinken voor elkaar, kleine moeite als je voor jezelf ook wat inschenkt. Pak voor de kids ook drinken en schenk dan voor hem ook gewoon een glas in.

  Sint: wij hebben wel samen de cadeaus gehaald, en overleg gehad wat we zullen halen. Ik heb de lijstjes met de kids gemaakt en daarna met hem samen gekeken wat leuk zou zijn voor ze.
  Ik stuur gewoon linkjes naar hem zodat hij kan kijken.
  Als ik niks met hem overleg is het ook prima, maar vind het zelf fijn hem erbij te betrekken.
   
  Zeebra vindt dit leuk.
 20. Malbec

  Malbec Fanatiek lid

  5 apr 2020
  3.018
  3.887
  113
  Vrouw
  Maar inmiddels zijn die berichten alweer even geleden ( 2015 ) is er dan niks verbeterd in de tussentijd? Ben je nog steeds tbm en werkt hij nog steeds zo veel? Zo ja, daar liep je in 2015 al tegenaan, waarom is daar dan niks in veranderd en is die situatie dan nog hetzelfde.

  Dat van dat drinken pakken vind ik dus echt asso. Gebeurd hier gelukkig niet. Ik zou gewoon een keertje dan niet voor hem meekoken oid, want aangeven werkt blijkbaar niet.

  Verder. Sinterklaas. Ja.. ik denk dat je een wat te romantisch beeld hebt hiervan. Ik ken bijna niemand ( in de kleine kids ) die samen de hele handel organiseren. Waarom zou dat ook moeten. Het zijn cadeautjes kopen weke je kids zelf op het verlanglijstje hebben gezet en that’s it. In sommige gezinnen is het gewoon ook zo gegroeid dat bepaalde dingen zo gaan zoals ze gaan doordat die ene juist altijd hetzelfde oppakt.

  Wat doet je man thuis/met de kids?
   
  Liekje81 en KleineLai vinden dit leuk.

Deel Deze Pagina