Geen goede 20 weken echo.

Discussie in 'Onderzoeken en echo's' gestart door Swer, 7 sep 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Swer

  Swer Nieuw lid

  7 sep 2021
  2
  0
  1
  Man
  • Hallo,

   wij hebben gisteren onze 20 weken echo gebad. En het begon allemaal super. Alles gezond en goed. En toen ik eigenlijk al in mijn hoofd bezig was wie ik in de auto als eerste zou bellen met het goede nieuws, vertelde de verloskundige dat het rechter handje niet goed kon zien. Weg blije gevoel. Op de vraag wat er dan aan de hand was, was het antwoord: ik kan geen rechter hand zien of vinden. Rechter handje miste volgend haar compleet.

   We zijn doorverwezen, hebben woensdsag een na controle in het ziekenhuis door een specialist.

   Nu zitten wij natuurlijk vol vragen en zitten vol stress. Afwachten dan maar. Al zou ik hier wel graag wat ervaringen van jullie horen.

   In de echo’s voorgaand aan de 20 weken echo is er niks opgevallen. Er staat mij ook wel bij dat we alles al eens bekeken hebben. En toen miste er niks. Wat zou er gebeurt kunnen zijn? Iemand ervaringen mee? En is het dan eerlijk om te zeggen dat dit een fout is geweest van onze eigen vk? Ik bedoel, hoe klein het ook is. Een hand zie je toch niet zomaar over het hoofd?

   Heeft iemand wel eens meegemaakt dat de verloskundige fout zat qua constanteringen? Voor ons een logische vraag, waar we ook echt vurig op hopen. Zou het kindje bijvoorbeeld de hand zo hebben gehouden dat het niet te zien is oid.

   Dan de vraag, is er iemand met een kindje dat een hand heeft? Daar zouden we heel graag in contact mee willen komen. Die zullen waarschijnlijk in dezelfde situatie hebben gezeten.

   Hoor graag van jullie.
   
 2. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  9.526
  6.624
  113
  oei, dat is enorm schrikken. Hopelijk enkel verstopt en komt er beter nieuws aan. Bij mn dochter waren ze zo een voetje kwijt, maar die hadden we zelf eerder gelukkig al gezien met alle tenen er op, ze kon dus alleen niet beoordelen of t evt. een klompvoetje was dus t werd genoteerd en bij een latere pretecho (bij een bureau waar ze ook medische echo's maakten) werd dat ook afgevinkt, toen liet ze het wel zien.

  Oud collegaatje van me heeft twee zoontjes. De oudste met alles er op en er aan, de jongste mist een arm vanaf de schouderkom. Die is nooit doorontwikkeld. Ik heb met haar geen direct contact meer anders had ik dr wel een seintje gegeven voor je.

  Mannetje is verder kerngezond en een super vrolijk ondernemend kind. Hij doet op zijn manier exact hetzelfde als zn oudere broer, klimt ook rustig in bomen en klimrekken alleen monkeybar bijv dat valt af. Maar hij komt prima mee met klasgenootjes.

  Collega mist een onderarm, is een van de beste programmeurs die we hebben en rijdt ook scooter en al. Hij is niet anders gewend eigenlijk, alleen met klussen in huis vond hij t irritant met bijv een schroef indraaien of iets waterpas hangen maar daar had hij ook weer wat op gevonden. Verder geen afwijkingen ofzo, hij noemt t een code error.

  Als puber baal je er van, maar feitelijk doet hij werkelijk voor niets of niemand onder.
   
 3. Kramertje

  Kramertje VIP lid

  4 apr 2019
  5.312
  4.440
  113
  Vrouw
  Oei wat een vervelende uitslag en zo ga je toch niet met een lekker gevoel weg.

  Vriendin van mij heeft een zoontje die ook een handje mist. Dit is geconstateerd bij de 20-weken echo. Bij voorgaande echo’s is dit ook nooit opgevallen of gezien. Niet bij de VK maar ook niet bij een pretecho. Handje is niet (goed) ontwikkelt en mist dus. Zij hebben een vruchtwaterpunctie gehad om uit te sluiten dat het om een chromosoomafwijking ging. Dit bleek ook niet het geval. Dus eigenlijk domme pech. Hij heeft een “flapje” zoals ze het zelf noemen met 2 uitsteeksels (zouden vingers moeten zijn). Ventje is inmiddels bijna 4 en kan er alles mee. Is inmiddels wel een aantal keer geopereerd zodat hij een knijpbeweging met de 2 uitsteeksels kan maken.

  Ik wens je veel succes bij de vervolg echo en hoop dat het handje wellicht toch verstopt lag.
   
 4. Septembre

  Septembre Actief lid

  19 jan 2021
  196
  241
  43
  Wat heftig zeg! Ik snap je zorgen. Hopelijk houdt het kindje een handje verstopt en blijkt vandaag alles in orde. Laat je 't weten? Dikke knuffel!
   
 5. Anouk2005

  Anouk2005 VIP lid

  21 mrt 2012
  18.375
  11.158
  113
  dokters-assistente
  De Glazen Stad
  Wat een zorgen inderdaad en zo onverwacht.
  Het nichtje van een oud buurmeisje is destijds ook geboren zonder hand. Ik geloof dat ze zelfs amper een onderarm had.
  Ik zag haar weleens op verjaardagen maar geloof niet dat ze last van had en het nichtje van een vriendin van mij mist een aantal vingers en die is inmiddels alweer een jaar of 16 en doet volgens mij alles.
  Jullie veel sterkte.
   
 6. Vero0504

  Vero0504 VIP lid

  17 nov 2016
  9.526
  6.624
  113
  @Swer hoe is de nacontrole gegaan?
   
  chrystel73 vindt dit leuk.
 7. Swer

  Swer Nieuw lid

  7 sep 2021
  2
  0
  1
  Man
  Bij de na controle is bevestigd wat er dus bij de 20 weken is geconstateerd. Geen erfelijke oorzaak, gewoon domme pech. Het is nu we dit in dit stadium al weten aan ons de zware taak om te gaan beslissen wat wij het beste vinden voor ons kindje.
   
 8. Liliane92

  Liliane92 Bekend lid

  7 sep 2020
  758
  1.217
  93
  Vrouw
  Jeetje wat een heftig nieuws. Heel veel sterkte!
  Ik ken toevallig ook iemand die geen hand heeft maar die doet ook gewoon alles. Ze heeft bij mij op de opleiding gezeten en nu is ze volgens mij een mode-opleiding aan het doen en maakt ze kleding. Er is dus wel een hele hoop mogelijk.

  Misschien handig om met het ziekenhuis de opties te bespreken. Ik weet niet hoe dat zit met handprotheses tegenwoordig, volgens mij worden die technieken ook steeds beter. Misschien zijn hier ook wel klinieken voor waar je informatie kan inwinnen?

  Nogmaals heel veel sterkte!
   
  Saartje33 vindt dit leuk.
 9. Septembre

  Septembre Actief lid

  19 jan 2021
  196
  241
  43
  Ach wat heftig voor jullie. Terwijl jullie prachtige, geliefde kindje opgroeid, groeien de mogelijkheden op medisch gebied ook. Tip hierboven wil ik ook meegeven. Vraag wat de mogelijkheden nu zijn en de verwachtingen voor later ♡
   
  Spectre en Saartje33 vinden dit leuk.
 10. Saartje33

  Saartje33 Bekend lid

  6 dec 2018
  869
  1.248
  93
  Vrouw
  Ik zou, als er verder niets aan de hand is, inderdaad in mogelijkheden denken. Protheses worden steeds beter en de man die ik ken die zonder onderarm geboren is, doet ook gewoon alles. Hij houdt nogal van avontuur en gaat hiken in de bergen, doet aan abseilen enzo Hij rijdt ook auto.

  ken ook een vrouw die haar hele arm verloren is in een auto ongeluk. Zij rijdt geen auto meer, maar dat komt Floor andere schade door dat ongeluk, maar verder doet zij inmiddels ook alles. Ze hebben wat aanpassingen moeten doe op haar werk maar ze werkt wel weer. Zie haar elke dag met haar hond wandelen als ik de kinderen naar school breng
   

Deel Deze Pagina