Geen ritme overdag! Help!

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door kellyskeezer, 2 mrt 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. kellyskeezer

  kellyskeezer Actief lid

  25 okt 2010
  388
  0
  0
  Leerkracht basisonderwijs
  Sittard
  Dames ik heb even echt een vraagje weet niet meer wat te doen...

  Mijn zoontje is de hele dag alleen maar aan het huilen en ik heb het idee dat het komt doordat hij geen ritme heeft. De nachten gaan ontzettend goed. Om 23.00 uur gaat hij naar bed en om 06.30 uur wordt hij wakker. Krijgt de fles en ligt om 06.45 uur weer in bed tot ongeveer 10.00 uur. Dan heeft hij geen zin in de fles dan wacht ik nog. En daarna drinkt hij meestal een halve fles. Heel gek...

  En daarna is het ritme ver te zoeken. Heb hem net om 12.00 uur weer een flesje gegeven en heeft 80 gedronken daarna in bed gelegd en vast geslapen tot nu. 13.00 uur.

  Ik pak hem uit bed en hij is weer echt huilerig en gewoon ontevreden. Om 14.30 uur flesje gegeven en 160 gedronken. Nog eventjes opgehouden en toen in bed gelegd. Ik weet nu zeker dat hij niet huilt van de honger dus durf echt door te zetten. Hij huilt 5 min en slaapt daarna. Hij slaapt nu nog.

  Hoe kan ik nu op vaste slaap en eettijden komen. Ik ben er zo onzeker over. Ligt hij niet te vaak en te veel in z'n bedje? Ben zo bang het fout te doen. Hoe ziet jullie ritme eruit? Hadden jullie al een echt ritme toen de kleine 8 / 9 weken oud was?
  Hoe kan ik zorgen dat er wat meer regelmaat inkomt?

  Ze zeggen dat niet alle baby's evenveel slaap nodig hebben, maar ik hoor ook veel mensen zeggen dat hij echt 1 uur tot 1,5 uur na de fles weet moet gaan slapen. En hoelang moet hij dan minstens slapen?
  Als hij slaapt en na 15 minuten gaat huilen moet ik hem dan gewoon nog even laten of is hij dan niet echt uitgeslapen of kan het wel genoeg zijn?

  Wie kan me helpen?????
   
 2. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Haai, je komt me bekent voor haha, in n ander topic misschien? ;)

  Maar goed, hier precíes hetzelfde hoor. Er begint nu eindelijk wat regelmaat in te komen. Ook als Devin niet moe is/ of toont gaat ie na zeker een anderhalf uur naar bed hoor. En na 15 minuten huilen weet je dan zeker dat ie al geslapen heeft? dan kun je m best even laten liggen hoor of ff een aai over zn bol. Heel vaak zakken ze dan weer af.

  Enneh bij Justin was er tot 6 maanden geen ritme!!
   
 3. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  En ook hier s morgens maar een halve fles bij Devin, je zou menen dat ie na een nacht wel honger heeft. Meneer niet hoor. ;)
   
 4. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Enneh er is misschien weer een sprongetje bij je in aantocht?
   
 5. red88

  red88 VIP lid

  3 dec 2008
  13.137
  0
  0
  Hier sliep ze met 6 maanden langer aan een stuk. Eerder was het ook wat rommelig en kleine slaapjes.
  Maar hier was in elk geval honger=eten, moe=slapen, huilen=mama nodig om wat voor reden dan ook. In slaap jengelen was soms nodig en als ze huilde na het slapen wachte ik ook even of het door ging zetten of ze weer in slaap viel.
   
 6. kellyskeezer

  kellyskeezer Actief lid

  25 okt 2010
  388
  0
  0
  Leerkracht basisonderwijs
  Sittard
  Heb nu net het boek bij het CB gehaald van regelmaat brengt rust van ria blom. Hoopt dat het helpt. Meneer slaapt nog steeds, wel even gehuild na een half uur maar ook weer in slaap gevallen.
  Maar het boek wil ik even lezen, zodat ik niet onzeker wordt en ook weet dat het goed is wat ik doe.
  Hebben jullie ervaring met het boek?
   
 7. Jucade

  Jucade VIP lid

  20 jul 2006
  18.229
  1
  36
  Assemblagemedewerkster
  Nee ik niet, maar baat t niet dan schaadt t niet toch?
   
 8. misa

  misa Niet meer actief

  Ik zou vooral je gevoel volgen hoor. Dat werkt het beste!
  Als het boek goed voelt, doen. Zo niet, niet doen!! Ik weet er het fijne niet van, maar ik probeer overal de tips vandaan te halen en waar ik me goed bij voel, dat doe ik dan.
  Op inbakeren.nl - home (zonder inbakeren hoor) staan wel leuke weetjes vond ik. Zoals dat je kindje een bepaalde maximale tijd wakker kan zijn. Ik heb op die manier ritme ingevoerd. Maximaal 1 a 1,5 uur wakker en dan naar bed. Voor ons werkt dat super en het klopt hier!
   
 9. katjepatatje

  katjepatatje Actief lid

  8 jul 2009
  144
  0
  0
  Frankrijk
  Hier was er echt geen ritme hoor op die leeftijd! Huilen = mama nodig, het was in het begin alleen even uitvogelen wat er precies aan de hand was (nog meer honger, gewoon bij mama willen zijn, vieze luier, krampjes etc.)
  Waarom moet hij op vaste tijden eten? Je neemt zelf toch ook wel eens een hapje tussendoor om maar wat te noemen?

  De regelmaat kwam hier vanzelf. Hij kreeg te eten als hij trek had, en viel meestal bij mij in de doek of in mijn armen in slaap.

  Ik zou zeggen: laat ze dat maar zeggen! Je kleintje is nog maar net 2 maanden. Hij hoeft niet minstens een bepaalde tijd te slapen, of binnen een bepaalde tijd na een flesje. Je bent zelf toch ook wel op het ene moment energieker dan het andere, dat geldt voor baby's net zo goed.

  Ik zou een baby nooit maar 'laten' als hij huilt. Hij huilt, omdat hij je nodig heeft. Het kan gewoon zijn, dat hij dicht bij je wil zijn. Hij is tenslotte 9 maanden non-stop bij je geweest. Als je hem dan bij je neemt, wordt hij dan rustig? Als dat zo is, kun je misschien aan een draagdoek denken. Je hebt dan je handen vrij om dingen in huis te doen (stofzuigen, afwas, ik noem maar wat), en je kindje is ook gelukkig. Let op: geen draagZAK, maar draagDOEK of ergonomsche drager (ook wel SSC genoemd).
  Het kan ook zijn dat hij nog meer honger heeft, last heeft van zijn maag (bijv. nog een boertje moet laten) etc. Kwestie van proberen uit te vinden wat het is, maar ik zou hem zeker niet maar laten liggen huilen.

  Als je goed luistert naar de behoeften van je kindje, kun je het niet snel fout doen. Laat je niet onzeker maken hoor!
   
 10. kellyskeezer

  kellyskeezer Actief lid

  25 okt 2010
  388
  0
  0
  Leerkracht basisonderwijs
  Sittard
  nee maar als ik hem niet laat huilen slaapt hij de hele dag niet mits ik hem in slaap wieg en voorzichtig neerleg en dat vind ik niet de manier en een vast tijd om te eten hoeft niet alleen de volgorde volgens het boek
   
 11. kellyskeezer

  kellyskeezer Actief lid

  25 okt 2010
  388
  0
  0
  Leerkracht basisonderwijs
  Sittard
  Het slaat geweldig aan. Hij is echt binnen een half uur weer moe en slaapt direct zonder te huilen ongeveer 1,5 tot 2 uur als een roosje!!
  Wat geweldig! Ben er erg blij mee. Bedankt voor alle adviezen!
   

Deel Deze Pagina