Gekantelde baarmoeder, wie ook?

Discussie in 'Zwangerschap' gestart door Marjo83, 22 jul 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. Marjo83

  Marjo83 Fanatiek lid

  24 mei 2006
  1.286
  0
  0
  Secretaresse
  Ergens in Drenthe..
  Ik ben nu bijna 11 weken zwanger en bij een extra echo ivm pijnklachten in mn liezen bleek dat deze pijn wordt veroorzaakt door een naar acher gekantelde baarmoeder.
  Vlgs de gyn komt het voor bij 1 op de 10 vrouwen en zou het vanzelf weer goed moeten komen. Als de zwangerschap zich vordert moet de baarmoeder zich op gaan richten vertelde hij me. Hij kende niemand waarbij dit niet gebeurde, maar raadde me aan om te proberen op m'n buik te slapen 's nachts. Dit, om de natuur een handje te helpen. Toch ben ik wel benieuwd of er hier meiden zitten die hier ervaring mee hebben, en konden ze bij jullie de 12 weken echo wel uitwendig doen? M.a.w., was er wel duidelijk wat te zien?

  groetjes
  Marjo
   
 2. MamaMirella

  MamaMirella Fanatiek lid

  6 jul 2006
  2.564
  0
  0
  Den haag
  Halloo !

  Ik had mijn eerste echo met 8 weken en 5 dagen, toen kon ze op de gewone echo ook niets zien, maar wel met de inwendige, zij kwam erachter dat ik een gekantelde baarmoeder heb !
  En vertelde ook dat het naarmate de baarmoeder groeit hij weer normaal word zeg maar :)
  Met 10 weken en 2 dagen konden ze voor de 2e keer geen hartje vinden, dus mocht ik een echo laten maken en moest naar een andere echopraktijk, toen konden ze dus wel met een gewone echo alles zien! En het hartje was toen ook te horen :D

  Dus het komt allemaal goed !

  -xxx-
   
 3. Angel Eyes

  Angel Eyes Niet meer actief

  ik had het ook, en 12 weken echo was uitwendig , en indd het komt vanzelf goed!
   
 4. Beccaatje

  Beccaatje Fanatiek lid

  29 mrt 2007
  2.958
  0
  0
  mijne is wat naar rechts gekanteld. Dit is lastig bij een uitstrijkje, omdat ze 'm dan gewoon niet makkelijk vinden. In de zwangerschap is het vaak aan de linkerkant pijnlijker (bandenpijn trekt daar harder aan natuurlijk) maar verder weinig last van.
   
 5. 00Marij

  00Marij Actief lid

  17 mei 2007
  407
  0
  0
  ik heb het ook, mijn baarmoeder is achterover gekanteld. en omdat ukkie net op het laagste verste gedeelte is gaan liggen, wat het met de uitwendige echo wel te zien, maar erg slecht, mede omdat mijn blaas er ook nog eens voor lag. met de inwendige was hij perfect te zien.

  heb altijd al een naar achteren gekantelde baarmoeder gehad, maar bij mijn vorige zwangerschap heb ik geen extra klachten daarvan gehad hoor. als het kindje groeit, komt die baarmoeder vanzelf overeind!


  groetjes
  Marij
   

Deel Deze Pagina